11 vinkkiä, jotka auttavat jatkamaan kuntosalilla käyntiä vielä ensimmäisen kuukauden jälkeen

Kun käyt salilla, sinun täytyy tehdä harjoitusohjelma, käyttää mukavia vaatteita, huolehtia nesteytyksestä ja ennen kaikkea pitää hauskaa liikuntaa harrastaessa.
11 vinkkiä, jotka auttavat jatkamaan kuntosalilla käyntiä vielä ensimmäisen kuukauden jälkeen
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Ehkä sinulle on käynyt näin aiemmin: otat kuntosalijäsenyyden, ostat uusia salivaatteita, parannat ruokavaliotasi ja alat pohtia uusia rutiineitasi… Sitten noudatat ruokavaliota ja harrastat liikuntaa, mutta väsyt parin viikon jälkeen etkä enää pysty jatkamaan kuntosalilla käymistä.

Et tunne oloasi enää motivoituneeksi. Jostakin syystä tunnet, että sinun sille viikolle suunnittelemasi rutiinit eivät ole kovinkaan erityisiä.

Jos tämä kuulostaa tutulta, on tässä sinulle 11 fiksua vinkkiä, jotka auttavat muuttamaan liikunnan tärkeäksi osaksi elämääsi.

Nämä vinkit auttavat jatkamaan kuntosalilla käyntiä vielä alkuhuuman jälkeen

1. Luo tavoitteita

lankku

On tärkeää luoda itselleen tavoitteita, joten pyydä ohjaajaasi auttamaan sinua saavuttamaan ne sopivan kunto-ohjelman avulla iän ja fyysisen rakenteen mukaan.

Sinulla tulee myös olla lista harjoituksista, joita aiot tehdä, niiden toistot, aloituspainot ja koska sinun tulee tarkistaa painot uudestaan.

Kaikki tämä auttaa sinua arvioimaan edistystäsi sekä myös kehossasi esiintyviä muutoksia.

2. Pidä hauskaa

pidä hauskaa kun liikut, niin pystyt jatkamaan kuntosalilla alkuhekuman jälkeenkin

Muista, että kaikesta siitä mitä teet, on sinulle hyötyä. Jos nostat enemmän penkistä, ei se kuitenkaan tarkoita sitä, että saavutat tavoitteesi nopeammin.

Niin ikään opi myös tunnistamaan, kun kipu on loukkaantumisen oire. Tämä auttaa sinua välttymään loukkaantumisilta. Harrasta liikuntaa tasaisesti ja leppoisasti, jotta sinulla on oikeasti hauskaa.

3. Pidä mukavia vaatteita

nainen venyttelee

Jotkut tutkijat väittävät jopa, että punaiset urheiluvaatteet johtavat menestykseen. Neonvärien kirjo on valtava, joten ne voivat myös olla hyviä vaihtoehtoja.

Näiden lisäominaisuuksien ohella on tärkeää, että vältät liikunnan harrastamista tiukoissa vaatteissa, sillä nämä vaatteet eivät salli sinun hikoilla oikealla tavalla. Toisaalta sinun ei pitäisi myöskään käyttää vedenkestäviä asuja tai vyötä, joten ne on parasta jättää kotiin.

4. Käy salilla, joka on lähimpänä kotiasi tai työpaikkaasi

spinning-tunnilla

Käy sinua lähimpänä olevalla salilla, koska mitä lähempänä se on, sitä vähemmän tekosyitä sinulla on sinne menemiseksi.

Pyri aina kävelemään salille, koska se on täydellinen lämmittely ennen rankempaa liikuntaa.

5. Luo positiivinen ympäristö

Musiikki on mahtava motivoiva tekijä, joten valitse suosikkimusiikkiasi. Positiivisen ilmapiirin luominen kuntosalilla puolittaa sen eteen näkemäsi vaivan.

6. Hanki itsellesi vähintään kolmen kuukauden salijäsenyys

mies soutulaitteessa

Kun on kyse rahoistasi, tunnet olevasi sitoutunut jatkamaan. Näe se kuluna, jonka vaivannäkösi muuttaa sijoitukseksi tuottaen positiivisia tuloksia.

7. Tee liikuntasuunnitelma

 

Määritä rutiinisi, kuinka monta kertaa päivässä käyt treenaamassa, milloin ja mitä teet. Tällä tavoin varmistat sen, että et tunne olevasi hukassa saapuessasi kuntosalille ja että et myöskään tunne tarvetta käydä siellä päivittäin.

Sisällytä liikuntasuunnitelmaasi 10-15 minuutin pituinen lämmittelysessio, jota seuraa lihaksia vahvistava liikuntarutiini ja päätä se kohtuuvoimakkaaseen aerobiseen liikuntaan.

Oikean liikuntasuunnitelman noudattaminen auttaa sinua välttymään loukkaantumisilta ja optimoimaan aikaasi auttaen sinua siis saavuttamaan haluamasi tulokset.

8. Älä seuraa kaikkia muiden antamia neuvoja

Asiat, joita ihmiset ovat oppineet omista kokemuksistaan, eivät välttämättä ole sinulle sopivia. Vinkit voivat auttaa, mutta mikään ei voita henkilökohtaisen valmentajan antamia suosituksia.

9. Huolehdi nesteytyksestä

nainen urheilee ja juo vettä

On tärkeää olla tietoinen nesteytyksestä ennen fyysistä aktiviteettia, sen aikana ja sen jälkeen. Jos liikuntasuunnitelmasi kestää yli tunnin tai on intensiivinen, tulee sinun täydentää kehon nestevarastot nesteyttävillä juomilla.

Jos treenisi kestää alle tunnin ja se on kohtuuvoimakas, on tavallisesti juomasi vesimäärä todennäköisesti riittävä, etkä tarvitse mitään muuta.

10. Tunne rajasi

Opi tunnistamaan oireet, jotka osoittavat, että sinun täytyy lopettaa. Jos tunnet kipua rinnassa, väsymystä tai uppumusta, lopeta harjoittelu välittömästi ja lepää hetken ajan.

11. Hemmottele itseäsi

ruusunlehtikylpy jaloille

Anna itsellesi pieni lahja, jolla onnittelet itseäsi sinnikkyydestäsi. Se auttaa sinua jatkamaan liikuntarutiineitasi parantaaksesi terveyttäsi ja fyysistä ulkonäköäsi.

Näillä vinkeillä pystyt taatusti jatkamaan kuntosalilla ensimmäisten viikkojenkin jälkeen! Sinä pystyt siihen!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Syitä alkaa harrastaa liikuntaa säännöllisesti
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Syitä alkaa harrastaa liikuntaa säännöllisesti

Kuntoiletko säännöllisesti? Tässä artikkelissa jaamme hyviä syitä alkaa harrastaa liikuntaa saadaksesi terveemmän elämän.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.