Hiivatulehduksen hoito luonnollisesti

Emättimen hiivatulehdus voi vaikeuttaa naisen elämää muun muassa siksi, että muut ihmiset saattavat huomata kutinasi... Onneksi tähän vaivaan on tarjolla monia ennaltaehkäiseviä hoitoja.
Hiivatulehduksen hoito luonnollisesti

Viimeisin päivitys: 03 joulukuuta, 2018

Emättimen hiivatulehdus johtuu erilaisista sienistä, etenkin Candida albicans -nimisestä. Tulehdus on normaali naisilla joilla on terve vastustuskyky, mutta se on erityisen tavallinen tai krooninen niillä, jotka kärsivät diabeteksesta tai AIDS:sta, kuten myös raskaana olevilla.

Tässä artikkelissa selitämme tarkemmin hiivatulehduksen syyt ja oireet sekä annamme hyviä neuvoja ja luonnollisia hoitovinkkejä. Me myös tarjoamme ohjeita, jotta tulehdus ei ilmaantuisi enää uudestaan.

Emättimen hiivatulehdus on hyvin tavallinen vaiva

Tämä tulehdus kuuluu kaikkein yleisimpiin ihmisen sairauksiin. Lähes kaikilla meistä on jossakin vaiheessa elämää hiivatulehdus. On olemassa kolmen tyyppistä ihmisen hiivatulehdusta: pinnallista, keskitason (kuten candidiasis) ja vakavaa.

Syyt hiivatulehdukseen

Useimmat naiset kokevat emättimen hiivatulehduksen jossakin vaiheessa elämäänsä. Hiivaa kehittyy usein pienissä määrissä emättimeen, suuhun, ruoansulatuskanavaan ja iholle. Useimmiten se ei kuitenkaan aiheuta tulehdusta tai oireita.

Candida ja moni muu mikro-organismi, joita elää normaalistikin emättimessä, pitävät toisensa tasapainossa. Candidan määrä kuitenkin pääsee joskus lisääntymään, jolloin seurauksena on hiivatulehdus.

Oireet

hiivatulehdus aiheuttaa kutinaa
 • polte tai kipu emättimessä
 • kipu virtsattaessa
 • kipu yhdynnän aikana

Torjunta

Sekä miehillä että naisilla voi olla hiiivatulehdusta elämän eri vaiheissa. Seuraavat vinkit auttavat minimoimaan riskin tulehduksen kehittymisestä:

 • Hyvä hygienia yleisesti ottaen estää hiivatulehduksen, ja on tärkeää kuivata ihon taitteet sen jälkeen, kun olet peseytynyt.
 • Jotta voisit estää suun hiivatulehdusta, sinun tulee harjata hampaasi ja käyttää suuvettä, ja tupakointia täytyy välttää.
 • Estääksesi hiivatulehduksen sukuelinten alueella, käytä kondomia, jotta ihosi ei pääse kontaktiin toisen ihmisen ihon kanssa.
 • Raskaana olevien tulisi nauttia bioaktiivisia jogurtteja, jotta emättimen kasvusto voidaan pitää emäksisempänä.

Hiivatulehduksen tyypit

Hautuma (intertrigo)

Hautuma on kaikkein tavallisin kliininen tämän tulehduksen muoto. Sitä voi olla suurissa taitteissa iholla, ja tällaisia paikkoja ovat kainalot, haarat, pakaroiden väli, rintojen alapuoli, kaula ja pienet poimut, kuten sormien ja jalkojen välit sekä korvantaustat.

Tämä tulehdus saa ihmisen ihon punoittamaan sekä aiheuttaa turvotusta. Lisäksi on hyvin tyypillistä huomata ihon hilseilyä näillä alueilla, kuten myös haavaumia. Ihminen, jolla on tämä tulehdus, kokee kutinaa ja poltetta.

Hiivatulehdus ruoansulatusjärjestelmässä

 • Ruokatorvi: Tulehtuneisuus, vaikeudet nielemisessä, närästystä ja rintakipua.
 • Maha: Tätä ilmenee etenkin niillä, jotka kärsivät mahahaavasta.
 • Suolisto: Tämä aiheuttaa vatsakipua ja usein toistuvaa vessassakäyntiä. Ulosteessa voi olla verta, ja tämä tulehdus aiheuttaa kehon kuivumista ripulin vuoksi.
 • Peräaukko ja -suoli: Tämä tyyppi aiheutta kutinaa, poltetta ja ärtymistä peräaukossa.

Hiivatulehdus sukuelimissä

Jos sinulla on seuraavat oireet, ole tarkkana:

 • Emättimen hiivatulehdus: Tämä tulehdus aiheutuu muutoksesta emättimen pH-tasossa, ja etenkin raskaana olevilla se on yleinen. Tulehdus aiheuttaa ärtymistä ja kutinaa emättimessä.
 • Balaniitti: Terskan tai esinahan tulehdus peniksessä, ja se aiheuttaa kutisevia märkärakkuloita.

Tehokkaat luontaishoidot hiivatulehduksen karkottamiseksi

Luonnonjogurtti

Ensimmäiseksi mainitsemme jogurtin, joka on aivan loistava luonnollinen apu naisille, eli voit käyttää luonnonjogurttia suoraan emättimesi alueella. Se laskee emättimen happamuutta sekä hidastaa sienen kasvua. Tämä johtuu siitä, että sieni tarvitsee happaman ympäristön kehittyäkseen.

Miehetkin voivat käytää jogurttia hiivatulehdukseen, mutta tämä ei välttämättä ole kovin mukava hoito, sillä märät alusvaatteet koko päivän ajan eivät ole hyvä kokemus!

Ainekset

 • 2 rkl luonnojogurttia

Tee hoito näin

 • Ensin laita jogurttia emättimen sisään ja sen ulkopuolelle.
 • Jätä jogurtti vaikuttamaan 1-2 tunnin ajaksi.

Suun huuhtelu hiivatulehduksen torjumiseksi

hiivatulehduksen hoito

Sitten esittelemme omenaviinietikan ja sitruunamehun, jotka molemmat toimivat antiseptisina ja antibioottisina hoitoina. Lisäksi teepuun eteerisellä öljyllä on uudistava vaikutus. Yhdistelmä näistä kolmesta aineksesta on hyvin tehokas luontaishoito hiivatulehduksen hoitamiseksi suussa.

Ainekset

Valmistus

 • Sekoita ainekset yhteen.
 • Sitten kurlaa nesteellä kahdesti päivässä, jotta voisit poistaa sienen nopeasti.
Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Näin käytät valkosipulia hiivatulehduksen hoitoon
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Näin käytät valkosipulia hiivatulehduksen hoitoon

Emättimen hiivatulehduksen hoitokeinon löytö ei aina ole helppoa. Tämä johtuu erityisesti siitä syystä, että kyseessä on ongelma, johon liittyy sti...


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.