6 neuvoa hiivatulehduksen välttämiseksi

· tammikuu 25, 2018
Jotta voisit välttää emättimen hiivatulehduksen leviämistä, on hyvin tärkeää käyttää puuvillaisia alushousuja, sillä tämä materiaali on kaikkein hengittävin kangasvaihtoehto.

Emättimen hiivatulehdus on tavallinen pulma, joka ei ole vakava. Sen oireet voivat kuitenkin saada aikaan melkoisesti vaivaa, joten tulehdusta kannattaa hoitaa hyvin.

Sekä sisäinen että ulkoinen tulehdus muuttaa emättimen kasvuston pH-arvoa, ja se aiheuttaa kipua ja kutinaa sekä saa aikaan epämiellyttävän hajuista vuotoa.

Vaikka tulehdus saattaakin olla vain pieni ja ohimenevä, hiivatulehduksen hoito on hyvin tärkeää, jotta voitaisiin välttää ongelman kasvu ja muut sairaudet.

Onneksi onkin tavallisten hoitotuotteiden lisäksi myös eräitä luonnollisia keinoja ja tottumuksia, joiden avulla hiivatulehdusta voidaan lievittää helposti.

Tässä artikkelissa haluamme siis kertoa kuudesta helposta asiasta, jotka ovat avuksi hiivatulehduksen hoitamisessa luonnollisesti.

Jatka lukemista ja ota nämä vinkit avuksesi, jos joskus joudut tekemisiin emättimen hiivatulehduksen kanssa!

1. Pohdi hygieniaa koskevia tapojasi

Hyvä päivittäinen hygienia on yksi avainasioista, jotta voisit pitää emättimesi terveenä ja vapaana esimerkiksi hiivatulehduksista.

Perusneuvona on se, että tulee käyttää neutraalia saippuaa, jossa ei ole hajusteita tai sellaisia tekijöitä, jotka vaikuttavat tämän alueen luonnolliseen pH-tasoon.

Toisaalta taas tulisi varmistaa, että alushousut ovat puhtaat ja kuivat, ja tämä pätee etenkin silloin, kun emättimen vuoto on paksua ja pahanhajuista.

  • Pese alue kahdesti päivässä ja vaihda alushousuja, jos huomaat näitä oireita.
  • Kun käyt vessassa, taputtele paperilla kuivaksi, jotta voisit varmistaa, että hiiva ja bakteerit eivät pääse leviämään.

2. Pidä intiimialue kuivana

Emätintä suojaa luonnollinen kosteutus, joka sisältää terveellisiä bakteereja, ja nämä estävät hiivan kasvua.

Kun kyseisten nesteiden pH-taso nousee, mikro-organismit kasvavat ja muodostavat nopeasti tulehduksia.

Koska tämä alue säilyy hiukan kosteana, on hyvin tärkeää, että ulkoiset alueen osat pidetään kuivina, jotta hiivan leviäminen voidaan estää.

  • Varmista, että kuivaat itsesi hyvin kun olet käynyt suihkussa tai kun käyt vessassa.
  • Vältä kosteiden alushousujen käyttöä sekä vettä että muita nesteitä koskien.

3. Vältä seksiä hoidon aikana

pari sängyssä

Hiivatulehdus ei ole riski seksuaaliterveydelle parisuhteessa, mutta ei kuitenkaan ole hyvä idea harrastaa seksiä silloin kun hoidat tulehdusta, sillä tämä saattaa tehdä hoidosta vaikeaa.

Kumppanin kanssa kontaktissa oleminen voi tehdä tulehduksesta pitkäkestoisemman, ja joissakin tapauksissa se voi myös aiheuttaa kipua ja epämukavuutta.

4. Käy kylvyssä omenaviinetikkaa sisältävässä vedessä

Luonnollinen happo, jota omenaviinietikassa on, auttaa palauttamaan emättimen luonnollisen pH-tason, jotta hiivan tuhoaminen olisi tehokkaampaa.

Sen sisältämät aktiiviset tekijät, kuten etikkahappo, toimivat sientä ja bakteereja torjuen, ja ne auttavat suojaamaan tätä aluetta, jotta voisit torjua hiivatulehdusta.

Samalla kyseessä on loistava hoito kutinan hillitsemiseksi sekä liiallisten nesteiden kontrolloimiseksi.

  • Laita puolikas kupillinen omenaviinietikkaa kädenlämpöiseen veteen kylpyammeessa, ja ole kylvyssä 15-20 minuutin ajan.

5. Käytä vain puuvillaisia alushousuja

alushousut

Alusvaatteilla on paljon tekemistä tämän tyypin tulehduksen kanssa, sillä tietyt kankaat imevät liikaa kosteutta sekä estävät kyseisen alueen tuulettumista kunnolla.

Vaatteet, jotka on valmistettu puuvillasta, sopivat ihanteellisesti hiivatulehduksen välttämiseen. Ne nimittäin mahdollistavat riittävän alueen hengittämisen, eivätkä ne siten helpota hiivan ja bakteerien kasvua.

  • Varmista, että käytät siis aina puuvillaisia alushousuja.
  • Vältä märkien uima-asujen käyttöä kovin pitkään.
  • Käytä löysiä vaatteita.

6. Vältä talkkijauheen ja hajusteiden käyttöä, jos haluat torjua hiivatulehdusta

On olemassa lukemattomia hajusteita, talkkeja, deodorantteja ja muita tuotteita, jotka on valmistettu emättimen hajun muuttamiseksi.

Nämä tuotteet muuttavat merkittävästi kyseisen alueen terveellistä mikrobiologista kasvustoa, ja ne voivat itse asiassa saada aikaan tulehduksia.

Niiden sisältämät kemikaaliainekset tuhoavat terveitä bakteereja, jotka torjuvat hiivaa, ja ne helpottavat hiivan kasvua.

  • On tärkeää ymmärtää, että kun hygienia on hyvää, emättimen hajun ei kuulu olla epämiellyttävä.
  • On tietysti totta, että emättimellä on tietty ominaishajunsa, mutta tämä ei tarkoita, että olisi kyse ongelmasta.

Kärsitkö sinäkin emättimen hiivatulehduksesta? Noudata näitä neuvoja, jotta voisit ottaa tilanteen haltuun niin pian kuin huomaat, että oireet ilmaantuvat. Hoida tätä yleistä tulehdusta luontaisin keinoin!