Logo image
Logo image

Herkullinen banaani-kurkumasmoothie maksan puhdistamiseksi

2 minuuttia
Banaanin ja kurkuman yhdistelmä tekee tehokkaan sekoituksen. Se ei vain paranna maksasi terveyttä, vaan se voi olla myös hyvin hyödyllinen ahdistuksen rauhoittamisessa. Kokeile!
Herkullinen banaani-kurkumasmoothie maksan puhdistamiseksi
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Maksasi on suurin sisäelin kehossasi. Se on myös yksi tärkeimmistä elimistä terveytesi kannalta. Lue lisää, niin saat tietää, miten banaani-kurkumasmoothie puhdistaa maksasi.

Se on osana yli 500 prosessissa kehossasi. Näihin lukeutuu veren puhdistaminen, entsyymien ja proteiinien syntetisointi, aineenvaihduntasi metabolisointi, sekä hormonien eritys.

Sen jatkuva työ saa meidät pääsemään eroon liiallisista myrkyistä ja rasvoista, joten se on avainasemassa useiden sairauksien ehkäisemisessä. 

Tietyt tekijät voivat kuitenkin aiheuttaa vaikeuksia ja terveysongelmia. Tämä vaikuttaa suoraan muihin elintärkeisiin elimiin. Lisäksi mikäli sitä ei kontrolloida, se voi johtaa vakavien sairauksien kehittymiseen. 

Siksi on välttämätöntä, että kaikki ymmärtävät maksan säännöllisen puhdistamisen tärkeyden. Voi tehdä tämän yksinkertaisesti lisäämällä ruokavalioosi ruokia, jotka stimuloivat sen puhdistusprosesseja. 

Tähän liittyen, tässä artikkelissa haluamme jakaa herkullisen banaani-kurkumasmoothien reseptin. Se suosii maksasi terveyttä kun juot sitä säännöllisesti.

Nauti!

Banaani-kurkumasmoothie

Tämä banaani-kurkumasmoothie on herkullinen juoma, jota voit juoda tukeaksesi maksan puhdistamista.

Banaanien hyödyt

Some figure

Banaanilla on suuri ravitsemuksellinen arvo. Vaikka se on yksi kaloripitoisimmista hedelmistä, se on myös yksi parhaimmista terveydellemme. 

Ne sisältävät 90 kaloria 100 grammassa, mikä osoittaa, että ne ovat yksi parhaimmista luonnollisista energian lähteistä.  Ne myös sisältävät luonnollisia sokereita, mineraaleja ja antioksidantteja kuten beetakaroteenia. 

Ne ovat erottautuneet joukosta vuosien ajan yhtenä parhaista kaliumin lähteistä, vaikkakin ne myös tarjoavat magnesiumia ja rautaa.

Niillä on mieto laksatiivinen ja diureettinen vaikutus. Tämä tukee kehosi puhdistumisprosessia, sillä se auttaa liiallisten nesteiden ja myrkkyjen eliminointia.

Ne ovat täydellisiä kaikentyyppisiin ruokavalioihin, sillä niiden syöminen auttaa vähentämään mielitekoja.

Kurkuman hyödyt

Some figure

Kurkuma, joka tunnetaan myös “Intian sahramina”, on yksi parhaista ruoista maksan terveyden kannalta. 

Sen pääosassa oleva aktiivinen raaka-aine, kurkumiini, antaa sen tehokkaan tulehdusta ehkäisevät ja antioksidanttiset ominaisuudet, jotka tekevät siitä erittäin hyödyllisen myrkkyjen eliminointiprosessiin.

Tämä neutralisoi vapaiden radikaalien negatiivisia vaikutuksia, ehkäisee solutason vahinkoja ja jopa vähentää useista erityyppisistä kasvaimista kärsimisen riskiä.

Se myös toimii stimulanttina kehon luonnollisille entsyymeille. Tämä tekee siitä erinomaisen parantamaan rasvojen ja proteiinien metabolismia.

Itse asiassa sen vaikutukset on myös liitetty kognitiivisten sairauksien ehkäisyyn, sillä se hyödyttää aivojesi ja hermostojärjestelmäsi terveyttä, muiden muassa.

Kuinka banaani-kurkumasmoothie valmistetaan

Some figure

Tämä banaani-kurkumasmoothie on eksoottisen makuinen juoma, jota voit nauttia kun tunnet olosi ahdistuneeksi tai osana maksan puhdistusohjelmaa. 

Yhdessä näiden kahden raaka-aineen kanssa yhdistämme kookosmaitoa, ananasta sekä muita terveellisiä lisiä, jotka vahvistavat sen puhdistavia vaikutuksia.

Kuitenkin kannattaa selventää, että sinun tulisi juoda sitä maltillisesti, vain kerran päivässä, sillä se sisältää huomattavasti kaloreita.

Ainekset

 • 1 lasillinen kookosmaitoa (250 ml)
 • 2 viipaletta ananasta
 • 3 (jäistä) banaania
 • 2 ruokalusikallista kookosöljyä
 • 1 teelusikallinen kurkumaa
 • 1/2 teelusikallista inkivääriä
 • 1 teelusikallinen chia-siemeniä

Valmistus

 • Leikkaa ananasviipaleet ja banaanit kuutioiksi.
 • Laita ne tehosekoittimeen ja sekoita ne kookosmaidon kanssa.
 • Lisää sitten kookosöljy, kurkuma ja inkivääri.
 • Sekoita kaikkea muutama hetki, kunnes sinulla on kermainen ja tasainen juoma.
 • Juo välittömästi saadaksesi suurimmat hyödyt sen ominaisuuksista.

Nautitko tästä reseptistä? Suosittelemme valmistamaan sitä aamulla antaaksesi kehollesi energiaboostin.

Valmista tätä useita kertoja kuussa ja nauti sen hyödyistä maksasi sekä muiden kehosi systeemien terveydelle. 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.