Neljä kymmenestä kasvaimesta voidaan ehkäistä

Neljä kymmenestä kasvaimesta voidaan ehkäistä

Viimeisin päivitys: 09 huhtikuuta, 2019

Monet tutkimukset osoittavat, että ainakin neljä kymmenestä kasvaimesta voidaan ehkäistä. Tämä voidaan saavuttaa noudattamalla terveellistä ruokavaliota, hyviä elämäntapoja ja harrastamalla liikuntaa. Tärkeää on myös käydä säännöllisissä lääkärintarkastuksissa ja seurata lääkärien suosituksia terveyttäsi koskien.

Arviolta 40 % kasvaimista voidaan ehkäistä pelkästään terveellisillä elämäntavoilla. 90 % kasvaimista voidaan parantaa, mikäli ne huomataan ajoissa, jolloin sopiva lääkitys voidaan aloittaa. Tämän takia onkin tärkeää tarkkailla muutoksia kehossa ja käydä säännöllisesti tarkastuksissa.

Ihmisten ajatuksia…

Useat ihmiset ajattelevat, että syöpää ei voi ehkäistä, sillä se voi olla perinnöllistä tai johtua ympäristötekijöistä. Tällä asenteella voi vaarantaa oman terveytensä, sillä tämän asenteen omaavat eivät käy tarkastuksissa tai testeissä, sillä he pitävät niitä hyödyttöminä. World Health Organization’s Cancer Controlin Andreas Ullrichin mukaan tämän tyyppiset sairaudet kuitenkin hyvin usein johtuvat omista elämäntavoista.

Elämäntapamuutokset

Yritä tehdä seuraavanlaisia muutoksia elämäntapoihisi:

  • Lopeta tupakointi
  • Vältä passiivista tupakointia
  • Noudata terveellistä ruokavaliota
  • Pidä painosi kurissa
  • Harrasta liikuntaa
  • Älä oleskele auringossa ilman suojaa

Myös alkoholin suurkuluttajilla on suuri riski sairastua syöpään. Kanadalainen tutkimus osoitti, että jo yksi alkoholiannos päivässä nostaa käyttäjän syöpäriskiä. On myös todettu, että kymmenen grammaa alkoholia päivässä nostaa rintasyövän riskiä jopa 3 %.

Yksi syy sairastua syöpään vaihdevuosien jälkeen on liikalihavuus. Painoindeksin tulee olla alle 28,5.

Ja jälleen kerran tärkeäksi tekijäksi nostetaan ruokavalio. Sen tulisi sisältää runsaasti hedelmiä ja kasviksia ja kokojyviä sekä vähäisesti punaista lihaa ja suolaa. Tärkeää olisi syödä myös kalaa, oliiviöljyä sekä mausteista kurkumaa, rosmariinia, valkosipulia ja sipulia.

syö valkosipulia

Pidä myös mielessäsi, että tietyt virukset ja bakteerit voivat altistaa syövälle. Näistä tunnetuimpia on papilloomavirus, joka on suorassa yhteydessä kohdunkaulansyöpään sekä helikobakteeri, joka nostaa riskiä sairastua vatsasyöpään.

Muista!

Käy säännöllisesti tarkastuksissa ja tutki myös itse säännöllisesti kehoasi kasvaimien varalta, sillä aikainen diagnoosi on aina paras vaihtoehto.

Tärkeää on myös pysyä positiivisena ja pitää mieli kirkkaana sekä vapaana stressistä.

Muista, että neljä kymmenestä kasvaimesta voidaan ehkäistä terveellisiä elämäntapoja noudattamalla!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Ehkäiseekö hedelmien ja vihannesten syöminen syöpää?
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Ehkäiseekö hedelmien ja vihannesten syöminen syöpää?

Monet kysyvät kuinka he pystyvät välttymään syövältä. Ehkäiseekö hedelmien ja vihannesten syöminen syöpää, vai onko se vain tarua?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Riley, L. B., & Anderson, D. W. (2011). Cancer epigenetics. In Handbook of Epigenetics. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-375709-8.00032-0

  • World Cancer Research Fund/American Institute for Cancer Research. (2007). Food, Nutrition, Physical Activity, and the Prevention of Cancer: A Global Perspective. Washington, DC: American Institute for Cancer Research.

  • Anand, P., Kunnumakara, A. B., Sundaram, C., Harikumar, K. B., Tharakan, S. T., Lai, O. S., … Aggarwal, B. B. (2008). Cancer is a preventable disease that requires major lifestyle changes. Pharmaceutical Research. https://doi.org/10.1007/s11095-008-9661-9


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.