Logo image
Logo image

Mitkä hedelmät polttavat tehokkaimmin rasvaa?

3 minuuttia
Kuinka on mahdollista pudottaa painoa syömällä jotakin? Kyseessä on asia, joka on ihan todellinen, eikä tässä siis ole mitään huijausta tai edes kummallista - joidenkin tuotteiden kohdalla tämä rasvaa polttava vaikutus on biologinen tosiasia.
Mitkä hedelmät polttavat tehokkaimmin rasvaa?
Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Moni ei tiedä, että eräät hedelmät polttavat rasvaa. Usko tai älä, jotkut ruoat kuluttavat suuren määrän kaloreita ruoansulatukseen päädyttyään. Toisin sanoen ne vievät enemmän kaloreita kehosta kuin ne sinne tuovat, ja siten ne itse asiassa polttavat rasvaa, kun nautit niitä.

Hedelmät muodostavat osan tästä pienestä ryhmästä sellaisia tuotteita, jotka polttavat rasvaa. Niiden luonnollisen sokerin avulla keholla on täysi prosessi käytössään kyseisten tuotteiden hajottamiseksi.

Tämä sitten aiheuttaa lisäyksen aineenvaihdunnassa, ja siten hedelmät polttavat rasvaa. Tietyt hedelmät ovat tässä mielessä erityisen tehokkaita, ja tässä artikkelissa annamme listan tällaisista tuotteista.

Tässä tulevat siis rasvaa parhaiten polttavat hedelmät – jatka lukemista ja ota nämä osaksi ruokavaliotasi, jos haluat pudottaa painoa terveellisesti!

Some figure

Omenoilla on loistava rasvaa polttava vaikutus

Omena on erinomainen lääkinnällinen tuote, jossa on ainesosaa nimeltään pektiini. Omenalla on useita hyötyjä kehon terveyden kannalta, ja näihin kuuluvat seuraavat:

 • se puhdistaa kehoa
 • se toimii loistavana nesteenpoistajana
 • se tarjoaa suuren määrän kuitua.

Kaikkein kiinnostavin fakta omenaa koskien on se, että se myös auttaa tuhoamaan sen rasvan, joka päätyy kehoon. Liukeneva kuitu, jota omena sisältää, antaa keholle keinon imeyttää vähemmän rasvaa. Tämän kaiken lisäksi omenassa on myös aminohappoja, jotka ovat avuksi ruoansulatuksen toiminnan kannalta.

Lisäksi se on yksi niistä tekijöistä, jotka tuottavat tehokkaasti tunteen kylläisyydestä.

Lue aiheesta lisää: 4 teetä ruoansulatuksen parantamiseksi

Sitruuna – luonnon tarjoama ihmetuote

Some figure

Sitruuna on myös yksi sellainen hedelmä, jolla on lukuisia hyviä ominaisuuksia ihmisen terveyden kannalta, ja eräs näistä on sen rasvaa polttava teho. Kyseessä on tuote, jota ei missään nimessä kannata jättää hyödyntämättä, jos halutaan vähentää kiloja!

Se hajottaa rasvaa, jotta se voi tulla helposti poistetuksi kehosta. Samalla sitruuna parantaa verenkiertoa, lisää imusuonten nesteitä sekä auttaa vähentämään selluliittia.

 • On hyvä idea aloitta päivä siten, että juot hiukan sitruunamehua sekoitettuna lasilliseen lämmintä vettä. Tämä lisää lämmöntuotantoa, mikä on avuksi kaloreiden polttamisessa.

Muut hedelmät jotka polttavat rasvaa:

Greippi

Greippi kuuluu sitrushedelmien ryhmään, ja sillä on loistava puhdistava kyky, joka on suureksi avuksi painon vähentämisen ollessa tavoitteena.

Se auttaa puhdistamaan maksaa, mikä on tärkeää painon kannalta siksi, että tämä elin on suurimmassa vastuussa rasvojen käsittelystä elimistössä. Greippi myös auttaa parantamaan munuaisten toimintaa sekä edistää verenpaineen alenemista.

 • Jos syöt greippiä aamiaisella, saat ihanteellisen vaikutuksen rasvan palamisen edistämiseksi.
 • Sitä voidaan sekoittaa appelsiinimehuun, jotta juoman tehoa ja makua voitaisiin parantaa.

Mansikka

Some figure

Mansikka on ihanteellinen marja painonpudotuksen tukena, sillä se sisältää vain vähän kaloreita. Se on myös hyvä tuote kylläisyyden saamiseksi, ja siinä on paljon vettä ja kuitua, jotka parantavat ruoansulatusta.

Mansikoissa on myös kalsiumia, magnesiumia ja kaliumia – nämä ovat kolme sellaista tekijää, jotka auttavat hallitsemaan verenpainetta.

Lisäksi ne auttavat tasapainottamaan virtsahappoa., mikä nopeuttaa aineenvaihduntaa ja rasvan palamista.

Vesimeloni

Vesimeloni ei ole ainoastaan yksi kaikkein virkistävimmistä hedelmistä, vaan se tarjoaa myös loistavan kyvyn rasvanpolttoa koskien.

Koska se on maultaan makea, tämä hedelmä omaa alhaisen energian tiheyden, mikä tarkoittaa sitä, että voit syödä useamman kuin yhden annoksen vesimelonia ilman, että saat suuren määrän kaloreita kehoosi.

Vesimelonissa on ainetta nimeltään arginiini, ja kyseessä on aminohappo, joka auttaa hapettamaan glukoosin ja rasvat, joita kertyy kehoon.

Sillä on myös loistavat puhdistavat kyvyt, mikä on avuksi myrkyllisten aineiden poistamiseksi elimistöstä.

Lue aiheesta lisää: Pysy ihannepainossasi vesimelonin avulla

Kiivi

Some figure

Kaikki hedelmät, jotka sisältävät C-vitamiinia, ovat loistava apu rasvan poistamiseksi, ja kiivi ei ole tässä mikään poikkeus.

 • Useat tutkimukset osoittavat, että C-vitamiini on hyvin tärkeä tekijä rasvan palamisen kannalta.
 • Tämän vitamiinin saanti säännöllisesti aktivoi ainetta nimeltään karnitiini, ja se auttaa siinä prosessissa, jossa rasvaa muuntuu käytettävissä olevaksi energiaksi.

Kookos

Tämä herkullinen hedelmä toimii tehokkaasti siten, että se lisää hepatiittisen aineenvaihdunnan nopeutta. Tuloksena tästä on se, että ruoansulatusjärjestelmä toimii paljon paremmin.

Samalla tämä auttaa polttamaan suuren määrän kaloreita, ja kyseinen hyöty saadaan sekä kokonaisen tai raastetun kookoksen syönnistä tai maidon tai öljyn muodossa olevasta kookoksesta.

Kookosöljy etenkin on sellainen tuote, joka toimii erinomaisen hyvin aineenvaihdunnan nopeuttamiseksi. On kuitenkin tärkeää tietää, kuinka sitä käytetään oikein, jotta voidaan välttää haitalliset vaikutukset. Lisäksi on syytä käyttää vain parasta laatua olevaa kookosöljyä, jos halutaan parhaat tulokset.

Jos olet joskus kuullut tuotteista, joiden syönti polttaa rasvaa, nyt tiedät, että tämä on tosiasia – ei siis huijausta. Ota siis avuksesi nämä luonnontuotteet, jos haluat tehokkaan ja luonnollisen tavan alentaa painoasi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Beukema M, Faas MM, de Vos P. The effects of different dietary fiber pectin structures on the gastrointestinal immune barrier: impact via gut microbiota and direct effects on immune cells. Exp Mol Med. 2020 Sep;52(9):1364-1376. doi: 10.1038/s12276-020-0449-2. Epub 2020 Sep 10. PMID: 32908213.
 • Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017 Nov 3;9(11):1211. doi: 10.3390/nu9111211. PMID: 29099763; PMCID: PMC5707683.
 • Lis DM, Baar K. Effects of Different Vitamin C-Enriched Collagen Derivatives on Collagen Synthesis. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2019 Sep 1;29(5):526-531. doi: 10.1123/ijsnem.2018-0385. PMID: 30859848.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.