Häiden järjestäminen: morsiamen ja sulhasen tehtävät

Morsiamella ja sulhasella voi olla kaikenlaisia kysymyksiä häiden järjestämistä koskien. Vastaukset niihin löytyvät tästä artikkelista!
Häiden järjestäminen: morsiamen ja sulhasen tehtävät

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Morsiamella ja sulhasella voi olla monia kysymyksiä häiden järjestämiseen liittyen. Hääpäivä tulee olemaan heidän elämänsä tärkein päivä, mistä syystä hyvä valmistelu on ensisijainen asia. Tehtävänjaon tulisi olla selkeä heti alusta asti; muutoin hermot voivat olla kireällä, mikä voi aiheuttaa riitoja ja vaikuttaa siten häihin. Kuinka häiden järjestäminen onnistuu sujuvasti? Alla kerromme, mitä tehtäviä morsiamelle ja sulhaselle kuuluu.

Häiden järjestäminen: morsiamen ja sulhasen tehtävät

Ihan ensiksi on tärkeää huomauttaa, että hyvä kommunikaatio kumppanin kanssa on erittäin tärkeä asia. Tämän toteaa myös artikkeli “Communication and Satisfaction: Looking at Couple Interaction”.

Näin pääsette yhteisymmärrykseen siitä, mitä kummankin tulee tehdä häiden osalta. Katsotaan seuraavaksi, kuinka voitte organisoida tehtävät kummallekin osapuolelle.

Mitä sulhasen tulisi tehdä häiden järjestämisessä?

Sulhasen tulee huolehtia omasta puvustaan

Sulhasen täytyy huolehtia omasta puvustaan. Sen istuvuus tulisi varmistaa. Sulhasen tulee muistaa myös asusteet (kengät, kalvosinnapit jne.). Tähän hän voi pyytää apua perheeltä ja ystäviltä.

Sulhasen on myös suunniteltava hiustenleikkuu, ajettava tai trimmattava partansa, ja hän voi ottaa jopa kasvohoidon.

Sulhasen on myös päätettävä, kuka saattaa hänet alttarille (jos hän näin haluaa). Tämä on vain ja ainoastaan sulhasen päätös.

Mitä morsiamen tulisi tehdä häiden järjestämisessä?

Morsian valitsee morsiusneidot

Aivan kuten sulhasen, morsiamenkin tulee huolehtia omasta hääpuvustaan. Se voi olla pitkä tai lyhyt; tärkeintä on, että se on morsiamelle mieluinen. Morsian valitsee myös morsiusneitonsa ja näiden asut. Morsiusneidot voivat puolestaan auttaa morsianta tämän hääpuvun ja asusteiden kanssa.

Toinen morsiamen tehtävä on oman kampauksen miettiminen. Morsiamen täytyy keskustella kampaajan kanssa ja kokeilla etukäteen erilaisia vaihtoehtoja. Jos morsian haluaa mennä kasvohoitoon, kynsihoitoon tai jopa hierontaan, kaikki tämä täytyy järjestää etukäteen.

Ei pidä myöskään unohtaa, että morsiamenkin on valittava saattaja alttarille. Tämä on henkilökohtainen päätös, aivan kuten sulhasen kohdalla.

Häiden järjestäminen: yhteiset tehtävät

Vaikka morsiamelle ja sulhaselle kuuluu joitakin omia tehtäviään, heidän on päätettävä tietyistä asioista myös yhdessä. Tässä muutamia esimerkkejä:

  • Juhlapaikka. Hääparin on päätettävä juhlapaikka. On tärkeää muistaa koristeet ja häälahjat vieraille.
  • Kakku. Morsiamen ja sulhasen tulee päättää yhdessä hääkakusta, hääateriasta (vaihtoehdot keliaakikoille, kasvissyöjille, laktoosi-intoleranteille jne.) jälkiruoista, juomatarjoilusta ja niin edelleen.
  • Sormukset. Morsian ja sulhanen päättävät yhdessä myös sormuksista.
  • Vieraslista. Tämä on kiistatta häiden järjestämisen työläin osuus, kuten myös istumajärjestyksen suunnittelu.
  • Valokuvaus ja musiikki. Morsiamen ja sulhasen tulee päättää yhdessä häiden musiikista, DJ:n ja valokuvaajan palkkaamisesta sekä siitä, otatteko yhteiskuvan morsiusneitojen ja sulhaspoikien kanssa.
  • Häämatka. Tämä on tärkeää järjestää etukäteen. Häämatkalle voi lähteä suoraan häävastaanotolta, vasta sitä seuraavana päivänä tai myöhemmin.
  • Morsiamen ja sulhasen tulee miettiä myös, haluavatko he siviili- vai kirkkovihkimisen.

Morsiamen ja sulhasen on siis hoidettava kaikenlaisia asioita häiden järjestämisessä, joko yksin tai yhdessä. Heidän tulisi muistaa pitää samalla mielessä myös budjetti! Tämä on erittäin tärkeää.

Toivottavasti tämä artikkeli valaisi hieman sitä, mitä kaikkea morsiamen ja sulhasen on otettava huomioon häiden järjestämisessä, jotta tapahtuma olisi varmasti ikimuistoinen. Haluamme korostaa etukäteissuunnittelun tärkeyttä. Tämä on ehdottoman tärkeä asia!

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.