Kuinka sulhasen tai morsiamen äidin tulisi pukeutua?

Pojan tai tyttären naimisiinmeno on aina jännittävä hetki, ja se tuo mukanaan velvollisuuksia myös morsiusparin äideille. Sulhasen tai morsiamen äidin hääasun tulisi olla tyylikäs ja arvokkaan näköinen sekä samalla häiden rooliin soveltuva.
Kuinka sulhasen tai morsiamen äidin tulisi pukeutua?

Kirjoittanut Virginia Martínez

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

On suuri kunnia olla sulhasen tai morsiamen äiti. Äidit ovat tavallaan hääpäivän kakkostähtiä. Vaikka onkin etuoikeus saada osallistua hääparin suureen juhlapäivään niin tärkeällä tavalla, morsiusparin äideillä on myös tiettyjä velvollisuuksia. Yksi noista velvollisuuksista on pukeutua tyylikkäästi ja asiaankuuluvalla tavalla. Jos sinulla ei ole mitään aavistusta siitä, kuinka sulhasen tai morsiamen äidin tulisi pukeutua tuona tärkeänä juhlapäivänä, jatka lukemista ja katso, millainen on sovelias morsiamen tai sulhasen äidin asu.

Äitien rooli häissä

Morsiamen äidin asu ei saa olla liian näyttävä

Sulhasen ja morsiamen äideillä on keskeinen rooli hääjuhlassa.

Sulhasen ja morsiamen äideillä on häissä hyvin tärkeä tehtävä. Morsiamen äidin tehtävänä on saattaa morsian kirkkoon ja pysyä hänen rinnallaan seremonian alkuun asti. Tämä koskee myös sulhasen äitiä. Heidän tehtävänään on rauhoitella morsiusparia ja auttaa kaikessa häihin liittyvässä.

Joskus sulhasen äiti voi myös saattaa sulhasen alttarille. Äidit istuvat ensimmäisellä rivillä, mikä on osoituksena heidän tärkeydestään morsiamelle ja sulhaselle. Monesti he istuvat myös sulhasen tai morsiamen kanssa pöydässä häävastaanoton aikana, jos pari ei istu vain kahdestaan.

Sulhasen ja morsiamen äidin velvollisuutena on myös pukeutua asiaankuuluvalla tavalla, mutta sopivan juhla-asun valinta voi olla vaikeaa. Seuraavaksi annammekin muutamia vinkkejä asun valintaan.

Kuinka sulhasen tai morsiamen äidin tulisi pukeutua häihin?

1. Älä pukeudu valkoiseen

Valkoinen on morsiamelle varattu väri

Valkoinen ja kaikki valkoisen sävyt ovat sallittuja vain morsiamelle.

Sulhasen ja morsiamen äidin tulisi pukeutua johonkin muuhun kuin valkoiseen. Itse asiassa kenenkään häävieraista ei tulisi pukeutua tähän väriin; se on varattu ainoastaan morsiamelle.

Myöskään samankaltaiset värit eivät ole sallittuja (esimerkiksi beige, norsunluu, luonnonvalkoinen jne.). Kyseessä on morsiamen suuri päivä, eikä kenenkään tulisi yrittää varastaa hänen valokeilaansa.

2. Älä pukeudu myöskään mustaan

Toisaalta sulhasen tai morsiamen äidin ei tulisi pukeutua myöskään mustaan. Musta on synkkä, hautajaisiin liittyvä väri, jota tulisi välttää kyseisenä juhlapäivänä.

Jos sulhasen tai morsiamen äiti sen sijaan viettää suruaikaa, hän voi tehdä poikkeuksen lapsensa juhlapäivänä ja pukeutua ainoastaan mustaan.

Häihin voi kuitenkin hyvin valita jonkin muun tumman värin.

3. Sulhasen tai morsiamen äidin tulisi pukeutua häiden tyyliin sopivalla tavalla

Morsiamen äidin tulisi pukeutua häiden tyyliin sopivalla tavalla

Paras valinta on häiden tyyliin sopiva asu. Voit valita tyyliltään samankaltaisen asun kuin morsian, mutta se ei saisi olla huomiota herättävämpi tai koristeellisempi kuin morsiamen häämekko.

Sulhasen ja morsiamen äidin tulisi tietää millainen häiden tyyli on ja valita asu sen mukaan.

Jos häät ovat esimerkiksi muodolliset ja sekä morsiamen että morsiusneitojen mekot ovat kokopitkiä, sulhasen ja morsiamen äidin asun tulisi myös olla kokopitkä ja muodollinen.

4. Sulhasen ja morsiamen äidin tulisi pukeutua yksinkertaisella tavalla

Häissä on kyse morsiamesta ja sulhasesta, ja morsiamen tulisi erottua vieraista. Tästä syystä sulhasen ja morsiamen äidin tulisi pukeutua asuun joka ei ole liian räikeä, ja välttää liiallista korujen määrää ja liian näyttäviä asusteita.

5. Tyylin tulisi olla elegantti ja yksinkertainen

Edellä olevaa vinkkiä mukaillen asun tulisi olla tyyliltään yksinkertainen.

Jos kyseessä on kirkkohäät, asun tulisi olla säädyllinen ja sovelias kirkkoon. Sulhasen tai morsiamen äidin ei ole soveliasta käyttää esimerkiksi sellaista mekkoa, jossa on hyvin syvä kaula-aukko.

6. Tulisiko morsiamen tai sulhasen äidin käyttää huntua?

Joissakin uskonnoissa ja kulttuureissa on tapana, että sulhasen tai morsiamen äiti pitää huntua. Jos haluat pitää huntua, se voi olla minkä värinen tahansa. On kuitenkin ensin tärkeää pyytää morsiamen lupa hunnun pitämiseen. Monissa kulttuureissa sulhasen tai morsiamen äiti ei käytä huntua tai muitakaan pääkoristeita. Hattu taas on hyvin suosittu valinta, etenkin kesähäissä.

Muista, että sulhasen ja morsiamen äidillä on monia velvollisuuksia. Heidän tulisi näyttää tyylikkäiltä, säädyllisiltä ja siisteiltä, sekä pukeutua hillittyihin väreihin hääpäivänä. Näin äidit eivät vie huomiota avioparilta.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.