Logo image
Logo image

Guavan lehdistä apua runsaaseen valkovuotoon

3 minuuttia
Hoitavat guavan lehdet auttavat sekä vähentämään runsasta valkovuotoa, että ylläpitämään herkän intiimialueen hygieniaa ilman perinteisten saippuoiden sisältämiä pH-tasapainoa vahingoittavia kemikaaleja.
Guavan lehdistä apua runsaaseen valkovuotoon
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Runsas alapään valkovuoto on epämukavaa ja saa monen naisen kiusaantumaan asiasta, jolloin vaiva halutaan pitää salassa. Vaikka vaiva on yleensä harmiton, voi runsas valkovuoto vaikuttaa elämänlaatuun, eikä runsaaseen valkovuotoon puututa niin herkästi kuin olisi tarvetta.

Jaamme tässä artikkelissa kolme guavan lehdistä valmistettua luonnollista apukeinoa runsaaseen valkovuotoon, jotka sekä auttavat ylläpitämään intiimialueen luonnollista tasapainoa että ehkäisemään epätasapainosta johtuvia tulehduksia ja infektioita.

Guavan lehdet

Guava on eksoottinen hedelmä, joka tunnetaan erityisesti sen herkullisesta tuoksusta ja vahvasta mausta. Hedelmän lisäksi guavan puun lehtiä voidaan käyttää useisiin terveyttä ja hyvää oloa parantaviin tarkoituksiin, sillä guavan lehdet sisältävät suuren määrän antioksidantteja kuten karotenoideja, flavonoideja ja polyfenoleja.

Guavan lehdistä valmistettu tee myötävaikuttaa terveyteen monella eri tapaa:

Some figure

3 luonnollista hoitokeinoa guavasta runsaaseen valkovuotoon

Guavan lehdet ovat tehokas ja luonnollinen hoitokeino runsaaseen valkovuotoon ja intiimialueen hygienian ylläpitoon sen lääkinnällisten ominaisuuksiensa vuoksi:

Kaikkein suurimman hyödyn saat yhdistämällä guavan lehtien monipuolisen käytön sekä ulkoisesti että höyryhoidon ja säännöllisen guavan lehdistä valmistetun teen nauttimisen kautta.

1. Tee

Guavan lehdistä valmistetun teen säännöllinen nauttiminen helpottaa samalla sekä runsasta valkovuotoa että muita intiimialuetta koskevia terveyshaittoja. Voit myös täydentää ruokavaliotasi nauttimalla teen sijasta guavan lehdet esimerkiksi tabletteina.

Ainekset

 • 2 tuoreita tai kuivattuja guavan lehtiä
 • 2 desilitraa puhdasta vettä

Lue myös: Vahingoittuneiden hiusten hoito guavan lehdillä

Valmistus

 • Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon tuoreet tai kuivatut guavan lehdet.
 • Anna teen keittyä noin 10 minuutin ajan ja poista kattila hellalta.
 • Anna juoman asettua 5 minuutin ajan ja makeuta tee esimerkiksi stevialla tai hunajalla mieltymyksiesi mukaan.
 • Nauti teetä joko paaston aikana tai ruoka-aterioiden välissä.

2. Kylpy

Jos kärsit runsaasta valkovuodosta, suosittelemme lämpimästi guavan lehdistä valmistettu kylpyä vaivan helpottamiseen. Intiimialueen pestäessä tulee kuitenkin aina vaalia varovaisuutta, sillä liiallinen pesu saattaa vahingoittaa tätä erittäin herkkää aluetta.

Myös hygieniatuotteiden väärinkäyttöä kannattaa vältellä, sillä monet kaupassa myytävät intiimialueelle tarkoitetut tuotteet sisältävät todellisuudessa iholle haitallisia säilöntäaineita ja sulfaatteja, jotka voivat aiheuttaa esimerkiksi alapään kutinaa, ärsyyntymistä ja intiimialueen pH-arvon heittelyä niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä.

Guavan lehdistä valmistettu kylpy voi kuitenkin auttaa ylläpitämään intiimialueen herkkää ihoa puhtaana ja ehkäisee samalla mahdollisten tulehdusten ja infektioiden syntyä. Käytä alapään puhdistusta varten aina streriiliä puhdistusliinaa ja huuhtele guavaveden rippeet pois runsaalla vedellä. Voit suorittaa kylvyn päivittäin.

Ainekset:

 • 6 tuoretta tai kuivattua guavan lehteä
 • 4 desilitraa puhdasta vettä

Valmistus

 • Kiehauta vesi kattilassa ja lisää guavan lehdet joukkoon. Anna veden keittyä noin 15 minuutin ajan.
 • Poista kattila liedeltä ja anna seoksen asettua noin 5 minuutin ajan.
 • Guavavesi on valmis käytettäväksi, kun veden lämpötila on haaleaa tai viileää.
Some figure

Sinua voi myös kiinnostaa: Neljä neuvoa vähentämään kuukautisvuotoa

3. Höyryhoito

Intiimialueen höyryhoito on yksi monipuolisimmista ja vanhimmista lääkinnällisistä kasveista tehtyjä parannuskeinoja, jota käytetään edelleen naistenvaivojen helpottamiseen ympäri maailmaa.

Höyryhoito on tehokas apu runsaaseen valkovuotoon, mutta suorita hoito varoen, ettet vahingossa polta intiimialueen herkkää ihoa. Kuivaa hoidettu alue huolellisesti höyryhoidon jälkeen, sillä epänormaali alapään kosteuspitoisuus nostaa sieni- ja bakteeritulehdusten riskiä.

Ainekset

 • 10 tuoretta tai kuivattua guavan lehteä
 • 1 litra puhdasta vettä

Valmistus ja käyttöohjeet

 • Kiehauta vesi kattilassa ja lisää guavan lehdet joukkoon. Anna veden keittyä noin 15 minuutin ajan.
 • Poista kattila liedeltä. Voit halutessasi kaataa seoksen toiseen astiaan tai käyttää samaa kattilaa.
 • Asetu jalat leveässä haara-asennossa höyryävän kattilan ylle ja huolehdi, että paljaan intiimialueen ja kattilan välinen etäisyys on vähintään 30 senttiä. Näin höyry pääsee vaikuttamaan tehokkaasti oikealle alueelle polttamatta kuitenkaan herkkää ihoa.
 • Voit halutessasi peittää itsesi pyyhkeillä höyryhoidon vaikutuksen tehostamiseksi.
 • Pysy asennossa 15 minuutin ajan. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi suorita höyryhoito 3 kertaa viikossa.

Kuten voimme nähdä, herkullisen hedelmälihan lisäksi myös guavan lehdet omaavat monipuolisia lääkkinnällisiä ominaisuuksia, joita hyödyntämällä voimme helpottaa ja ehkäistä niin intiimialueen vaivoja kuin kohentaa kokonaisvaltaista hyvinvointiammekin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.