Vahingoittuneiden hiusten hoito guavan lehdillä

Guavan lehdistä tehty tee on ravinteikasta monella tapaa, huolimatta siitä, juotko sitä vai käytätkö sitä ulkoisesti. Jatka lukemista oppiaksesi lisää guavan lehdistä ja siitä, mitä ne voivat tehdä vahingoittuneille hiuksille.
Vahingoittuneiden hiusten hoito guavan lehdillä

Viimeisin päivitys: 06 toukokuu, 2019

Guava on Etelä-Amerikasta kotoisin oleva trooppinen hedelmä. Sillä on mikrobisia ja supistavia ominaisuuksia, jotka auttavat kehon puhdistuksessa. Guavaa käytetään usein myös verta vuotavien ikenien ja pahanhajuisen hengityksen hoitoon. Tällä kertaa kerromme, kuinka vahingoittuneiden hiusten hoito onnistuu guavan lehtiä hyödyntämällä.

Tätä hedelmää on käytetty jo muinaisista ajoista lähtien lisukkeena ja sen kuorta käytetään myös hajun poistamiseen. Tulehduskipu- ja särkylääkkeiden ominaisuudet tekevät guavan lehdistä hyvän hoitokeinon moniin yleisiin tauteihin.

Guavan lehdet

Vahingoittuneiden hiusten hoito guavan lehtiä hyödyntäen.

Guavan lehdissä on paljon ravintoaineita, mikä tarkoittaa sitä, että ne ovat hyödyllisiä ja ravinteikkaita. Niissä on paljon antioksidantteja, koska ne sisältävät karotenoideja ja flavonoideja.

 • Nämä lehdet ovat myös hyvin tärkeä vaihtoehtoinen lääke, sillä niitä käytetään luonnontuotteiden valmistukseen.
 • Niitä myydään ravinteikkaana teenä sekä lisäravinnekapseleina.

Guavassa on monia ravintoarvoja ja se on hyväksi terveydelle, iholle ja hiuksille. Sen korkea B-vitamiinipitoisuus on myös hyväksi hiuksille.

 • B-vitamiini auttaa hiuksiasi kasvamaan ja pysymään terveinä. B2-vitamiini on tärkeää kudosten korjaamiseksi ja siksi monet hiustenhoitotuotteet sisältävät guavan lehtiä.

Guavan lehdet auttavat ehkäisemään hiustenlähtöä, etenkin kun niitä käytetään säännöllisesti päänahkaan.

Vahingoittuneiden hiusten hoito guavan lehdillä

Ainesosat

 • 1 l  vettä
 • Kourallinen guavan lehtiä

Valmistus

 • Keitä vain litra vettä guavan lehtien kanssa.
 • Anna sen jäähtyä ja levitä hellästi hiuksiin juurista latvoihin.

Guava on myös tehokas keino hilseen ja kaksihaaraisten latvojen hoitoon.

Valmistus

 • Jauha guavan lehdet ja sekoita ne kuumaan veteen saadaksesi voiteen. Levitä sitä päänahkaan ja latvoihin.
 • Se auttaa sinua hoitamaan kyseisiä noloja ongelmia.

Muita guavan käyttötapoja

guavan lehdistä valmistettu tee

Guavatee on vallankumouksellinen luontaishoito, sillä se auttaa ihmisiä laihduttamaan ja helpottamaan ahdistusta. Lisäksi se auttaa taistelemaan anemiaa ja diabetesta vastaan, ja sillä on lukuisia sydämeen liittyviä etuja. Toisaalta, guavan lehdistä tehty tee auttaa myös lopettamaan ripulin.

Lue seuraava artikkeli: 8 diabeteksen alkuvaiheen oiretta

Säätelee kolesterolia

Sen ainesosat auttavat laskemaan kolesterolia. 

 • Se vähentää verensokeria ja auttaa säilyttämään ideaalisen kolesteroli- ja triglyseriditason.

Auttaa sydäntä

Guava on hyväksi sydämen terveydelle.

 

Guava on happopitoinen, sillä on emäksinen reaktio ja siinä on paljon C- ja A-vitamiinia. Se sisältää myös magnesiumia, fosforia, rikkiä sekä rautaa. Se on hyväksi luustolle ja imusuonistolle.

Toisaalta guavan lehdistä tehty tee voi myös edistää sydämen ja verenkiertojärjestelmän toimintaa. Lehtien ainesosat voivat auttaa sinua laskemaan verenpainetta sekä sydämen sykettä. Tämä tieto julkaistiin tutkimuksessa, joka tehtiin eläimille, jotka kärsivät korkeasta verenpaineesta ja sydämen sykkeestä.

Guavan lehdistä tehdyn teen juominen voi myös parantaa veren lipiditasoa. Guavan lehdet saattavat auttaa ihmisten veren kolesterolin ja epäterveellisten triglyseridien laskemisessa.

Guavan käyttö diabeteksen hoidossa

Tämän hedelmän lehtien antioksidantit ovat terveellisiä. Ne voivat vähentää stressiä, mikä puolestaan auttaa estämään tauteja ja hidastamaan ikääntymistä. Guavan lehdet ovat terveellisiä diabeetikoille ja niitä voidaan käyttää monien sairauksien hoitoon.

Guavan lehdistä tehdyn teen juonti jokaisen aterian aikana parantaa matalaa verensokeria ja insuliinin vastustusta. Älä unohda harrastaa liikuntaa ja syödä tasapainoisia aterioita, mikäli haluat pysyä terveenä!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Korjaa vaurioituneet hiukset hetkessä kotona
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Korjaa vaurioituneet hiukset hetkessä kotona

Korjaushoito korjaa vaurioituneet hiukset lähes välittömästi. Vaikka sen voikin tehdä kampaamoissa, se on edullisempaa tehdä kotona. • Rodríguez Amado, R., Lafourcade Prada, A., & Pérez Rondón, L. (2013). Hojas de Psidium guajava L. Revista Cubana de Farmacia.
 • Gómez, E. O., Arévalo, A. L., Días, D. R., & Chacón, M. S. (2011). CUANTIFICACIÓN DE POLIFENOLES TOTALES Y ACTIVIDAD ANTIOXIDANTE EN HOJAS, CORTEZA, FLORES Y FRUTO DE DOS VARIEDADES DE GUAYABA (Psidium guajava L.). Investigación y Amazonía.
 • Vargas-Alvarez, D., Soto-Hernández, M., Gonzáles-Hernández, V. A., Engleman, E. M., & Martínez-Garza, Á. (2006). Cinética e accumulación y distribución de flavonoides en guayaba (Psidium guajava L.). Agrociencia.