Logo image
Logo image

Gonzalo Higuaínin 75 kilon ruokavalio Italiassa

2 minuuttia
Maailman parhaiden hyökkääjien maalien ja tuuletusten takana on paljon kovaa työtä ja omistautumista. Tätä suunnitelmaa Higuaínin oli noudatettava pitääkseen uransa hengissä.
Gonzalo Higuaínin 75 kilon ruokavalio Italiassa
Leonardo Biolatto

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Leonardo Biolatto

Kirjoittanut Fernando Clementin
Viimeisin päivitys: 21 kesäkuuta, 2023

Maailman parhaissa joukkueissa loistanut hyökkääjä Gonzalo Higuaín ilmoitti lopettavansa ammattilaisjalkapallon. Suurten saavutusten lisäksi hänen uraansa mahtui myös ponnistelun ja sitkeyden hetkiä, kuten esimerkiksi silloin, kun hän joutui noudattamaan 75 kilon ruokavaliota.

Ranskalais-argentiinalainen hyökkääjä kantoi muun muassa River Platen, Real Madridin, Juventuksen ja AC Milanin kaltaisten huippuseurojen peliasua. Eräässä vaiheessa urheilu-uraansa kritiikki ylipainoa koskien pakotti hänet erityiselle ruokavaliolle, josta hän onneksi sai hyviä tuloksia.

Mikä on 75 kilon ruokavalio?

Gonzalo Higuaínin 75 kilon ruokavalio ei ole varsinainen ruokavaliosuunnitelma, kuten esimerkiksi paleo- tai ketoruokavalio. Tämä ruokailuohjelma suunniteltiin Higuaínin, joka pelasi tuolloin Juventuksessa Italiassa, erityistarpeisiin.

Ruokavalion lähtökohtana oli, että 1,84 metriä pitkä Higuaín ei saisi painaa yli 75 kiloa. Tätä ruokavaliosuunnitelmaa pelaaja toteutti siitä lähtien, kun hän saapui Juventukseen vuonna 2017, mutta vasta vuonna 2019 se tuli julkisuuteen Italiassa.

Tuon painon tietämillä hyökkääjä oli parhaimmillaan Vechia Signoran paidassa. Viimeisellä kaudellaan italialaisjoukkueessa, jolloin hänen kuntonsa oli kyseenalaistetuimmillaan, hän sai aikaan 12 maalia ja 10 syöttöpistettä 53 ottelussa, joista kaikkia hän ei pelannut.

Lue lisää: Gluteeniton kasvisruokavalio: mitä siitä on hyvä tietää

Some figure
Juventuksessa Gonzalo Higuaín siirtyi 75 kilon dieetille.

Ruokavaliomuutokset Gonzalo Higuaínin 75 kilon dieetillä

Ruumiinpaino on yksi tärkeimpiä mittareita, vaikkei kuitenkaan ainoa, kun arvioidaan urheilijan kuntoa. Se on suoraan yhteydessä ruumiinrakenteeseen ja pituuteen.

Näiden parametrien perusteella voidaan laskea henkilön ihannepaino. On selvää, että urheilijoiden vaatimukset ovat hieman korkeammat kuin muiden ihmisten.

Tietyillä tunnetuilla käytännöillä voidaan kuitenkin saada aikaan huomattavia tuloksia, kuten Gonzalo Higuaínin 75 kg:n ruokavaliossa. Tässä muutamia suosituksia, joita hän noudatti saavuttaakseen tavoitteensa:

  • Tyydyttyneiden rasvojen kulutuksen poistaminen: Vaikka ne voivat olla terveydelle ok kohtuullisissa määrin, pelaajan oli poistettava ne ruokavaliostaan painonsa hallitsemiseksi.
  • Hiilihydraattien rajoittaminen tai vähentäminen: Kun näitä ravintoaineita ei käytetä energiaksi, ne kertyvät rasvaksi. Siksi Higuaínin oli vähennettävä niiden saantia niin paljon kuin mahdollista.
  • Proteiinin saannin lisääminen: Proteiini on tärkeää keholle, ja se on myös avainasemassa lihasmassan kehittymisessä.

Miksi jotkut ihmiset lihovat helpommin kuin toiset?

Joillakin ihmisillä on geneettisten ominaisuuksiensa ja aineenvaihduntansa vuoksi taipumus kerryttää kiloja helpommin kuin muilla. Voidaan sanoa, että Gonzalo Higuaín, kuten myös monet muut urheilijat, kuuluvat tähän ryhmään. Tämä pakotti hänet pitämään itsestään enemmän huolta kuin muut jalkapalloilijat.

Vaikka genetiikalla on paljon tekemistä tämän taipumuksen kanssa, on muitakin tekijöitä, joita voidaan säätää lihomisen välttämiseksi. Yksi niistä on tietysti ruokavalio sekä säännöllinen liikunta.

Muita tekijöitä, jotka myös vaikuttavat painonnousuun, ovat stressi ja ahdistus, Journal of Postgraduate Medicine -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan. Lopuksi, kun suoliston mikrobisto eli suolistossa elävät mikro-organismit muuttuvat, painonnousu on myös todennäköistä.

Lue tämäkin: Kuinka kehittyä jalkapallossa kentän ulkopuolella?

Some figure
Gonzalo Higuaín teki hienoja suorituksia Argentiinan maajoukkueessa, jossa hänen uraansa merkkasivat merkittävät virstanpylväät.

Gonzalo Higuaín: hyökkääjä, jota jalkapallomaailma tulee kaipaamaan

Gonzalo Higuaín on ansainnut paikkansa viime vuosien parhaiden pelaajien joukossa. 333 maalia yli 700 pelatussa ottelussa, mukaan lukien vuoden 2014 MM-finaali Argentiinan maajoukkueessa. Jopa viime kausillaan Yhdysvaltain liigassa, MLS:ssä, hänen suorituksensa olivat erittäin hyviä.

Hän kilpaili aina paikasta joukkueissa, joissa oli suuria tähtiä, kuten Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ja Karim Benzema. Hän näytti myös esimerkkiä uhrautumisesta ja kurinalaisuudesta urheilussa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • La dieta de los 75 kg de Gonzalo Higuaín. 18 de octubre de 2019. 20 Minutos. https://www.20minutos.es/deportes/noticia/dieta-75-kilos-gonzalo-higuain-3805970/0/
  • Gabilondo, A. La ‘dieta de los 75 kg’ de la Juventus resucita a Higuaín. 17 de octubre de 2019. As. https://argentina.as.com/argentina/2019/10/17/futbol/1571305993_949463.html
  • Gonzalo Higuaín. Trasnfermarkt. https://www.transfermarkt.com.ar/gonzalo-higuain

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.