Ferrán Torres: FC Barcelona -pelaajan harjoitteluohjelma

Sosiaalisen median kautta voimme todeta Ferrán Torresin noudattavan armotonta kunto-ohjelmaa ja ruokavaliota. Tässä artikkelissa kerromme sinulle hieman lisää kyseisen nuoren espanjalaisen hyökkääjän rutiineista ja ruokavaliosta.
Ferrán Torres: FC Barcelona -pelaajan harjoitteluohjelma

Viimeisin päivitys: 15 marraskuuta, 2022

Ferrán Torres on nuori jalkapalloilija, mutta hänellä on jo pitkä ura suurissa eurooppalaisissa jalkapallojoukkueissa, kuten FC Barcelonassa, Valenciassa ja Manchester Cityssä. Hänen harjoittelunsa ja ruokavalionsa vaikuttavat paljon hänen fyysiseen kuntoonsa ja suorituskykyynsä.

Säännöllisesti maajoukkueeseen kutsuttu hyökkääjä on erottunut edukseen suorituskyvyllään. Hänen tapansa pelata, joka on tasapainoinen ja tekninen, perustuu hänen taitoonsa sekä ketteryyteensä.

Miten Ferrán Torres harjoittelee?

On selvää, että FC Barcelonan ja Espanjan maajoukkueen pelaajana Ferrán Torresilla on rutiini, jonka valmennustiimi on suunnitellut hänelle ja koko joukkueelle. Tiedetään kuitenkin myös, että hän noudattaa tiukkaa rutiinia jopa lomalla, ennen kauden alkua sekä täydennyksenä kotona kauden aikana.

Toisaalta sosiaalisessa mediassa on nähty kuvia pelaajasta kuntosalilla harjoittelemassa sekä painoilla että tekemässä toiminnallisempia harjoituksia käyttämällä eri elementtejä, kuten portaita tai kuminauhaa. Joissakin hänen videoissaan hänet nähtiin tekemässä näitä harjoituksia:

  • Sumokyykky: Tämä on eräänlainen kyykky, joka suoritetaan niin, että jalat ovat hartioiden leveydellä toisistaan ​​ja jalkojen kärjet osoittavat ulospäin.
  • Lateraalikyykky TRX:llä: Tämä harjoitus tehdään pitämällä TRX:ää jännityksessä molemmilla käsillä, toinen jalka tuodaan sivulle, kun taas toisella polvea taivutetaan kyykkyä varten.
  • Laatikko- ja askelhypyt: Laatikkohypyt tehdään molemmilla jaloilla, kun taas askelhypyt vaativat lyhyempiä ja vuorottelevia liikkeitä, aivan kuin tekisit taputusliikettä.
  • Lunges: Tämä harjoitus koostuu yhden jalan tuomisesta eteenpäin ja toisen jättämisestä paikalleen taivuttamalla molemmat polvet. Torres teki sen aiemmin yhdessä toisen harjoituksen, kuten käsivarsien kiertämisen, kanssa.
  • Push-upit hämähäkkilankuilla: Tässä harjoituksessa tehdään perinteinen punnerrus, mutta polvet tuodaan kyynärpäitä kohti pitäen samalla vartalo lankkuasennossa.

Lisäksi hyökkääjä on nähty myös harjoittelemassa kentällä. Tällöin hänen on nähty harjoittelevan palloilla ja tekevän muita perusreaktio-, ketteryys- ja kestävyysharjoituksia.

Jo vuonna 2020, pelaajan ollessa vain 20-vuotias, Ferrán Torres näytti kuinka paljon hän harjoitteli pitääkseen itsensä huippukunnossa. Ja hän juurikaan käyttänyt isoja kuntosalilaitteita; sen sijaan hän teki paljon kehonpaino- ja TRX-harjoituksia. Yhdessä hyvin suunnitellun ruokavalion kanssa harjoittelu on johtanut erinomaisiin tuloksiin.

Ferrán Torres lämmittelemässä.

Ferrán Torresin ruokavalio

Manchester Cityssä ollessaan Torres jakoi keittiön valmentajansa Josep Guardiolan kanssa. Kokki tuli pelaajan kotiin valmistamaan erityisesti hänelle suunniteltuja aterioita hänen tarpeidensa ja seuran ravitsemusterapeutin ohjeiden mukaan.

Pelaajan ruokavalio vaati hänen kuluttamiensa makroravinteiden yksityiskohtaista valvontaa. Nämä ovat välttämättömiä ravintoaineita, joita elimistö tarvitsee suurempia määriä saadakseen energiaa ja toimiakseen niin kuin pitää ja ylläpitääkseen kehon terveyttä. Makroravinteita on kolme:

  • Hiilihydraatit
  • Rasva
  • Proteiini

Ravitsemusterapeutti neuvoi Torresia kiinnittämään huomiota annoskokoihin. Ajatuksena ei tietenkään ollut noudattaa vähäkalorista ruokavaliota laihtuakseen, vaan syödä juuri sen verran, että ihanteellinen kaloriarvo säilyy.

Vaikka Ferrán Torresin ruokavaliosta ei tiedetä paljoa, huippu-urheilijoiden on yleensä syötävä paljon proteiinia. Tämä ravintoaine edistää lihasten palautumista ja pitää olon kylläisenä, koska ne sulavat hitaammin.

Vuoden 2020 loppuun mennessä kerrottiin, että pelaaja oli kasvattanut lihasmassaansa ja onnistunut lihomaan 4 kiloa. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi proteiinin saantia tulee lisätä merkittävästi. Proteiinipitoisia ruokia ovat liha, kala, kananmunat ja pähkinät. Lihasmassan kasvattaminen ja siihen liittyvät ruokavaliomuutokset riippuvat kuitenkin kunkin henkilön ominaisuuksista ja tarpeista.

Ferrán Torres juhlii maalia.

Huippujalkapalloilija, joka välittää yksityiskohdista

On selvää, että kukaan ei pääse maailman parhaisiin joukkueisiin ilman, että hänellä on luonnollinen lahja jalkapallon pelaamiseen. Se vaatii kuitenkin myös sitoutumista ja paljon kovaa työtä.

Tämä espanjalainen hyökkääjä on antanut kaikkensa päästäkseen huipputasolle. Harjoittelu ja ruokavalio ovat kaikkien urheilijoiden kaksi tärkeintä asiaa lihasmassan lisäämiseksi, voiman saamiseksi ja ketteryyden säilyttämiseksi.

Myös keholle annettu polttoaine vaikuttaa suuresti prosessiin. Makroravinteet ja kohtuulliset annokset ovat Torresin suorituskyvyn ja pienen loukkaantumisriskin salaisuuksia. Tulokset ovat kaikkien nähtävillä, ja hänellä näyttää jopa olevan parantamisen varaa.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.