Dembélén lukuisat loukkaantumiset FC Barcelonassa

Jos jokin haittaa urheilijan uraa, se on toistuvat vammat lyhyessä ajassa. Näin kävi Ousmane Dembélélle hänen pelatessaan FC Barcelonassa.
Dembélén lukuisat loukkaantumiset FC Barcelonassa

Viimeisin päivitys: 29 heinäkuuta, 2022

Ousmane Dembélé on kärsinyt valtavan monista loukkaantumisista saavuttuaan FC Barcelonaan vuonna 2017. Dembélén vammat ovat estäneet häntä treenaamasta normaalisti ja antamasta parastaan Blaugrana-joukkueelle.

Tämä vasta 25-vuotias ranskalaishyökkääjä loisti taidoillaan ensin Stade Rennais -joukkueessa kotimaassaan. Sieltä hänen tiensä kulki Saksaan, jossa hän pelasi Borussia Dortmundille. Saksassa ollessaan FC Barcelona pani hänet merkille ja sijoitti hänen sopimukseensa 140 miljoonaa euroa.

Fyysinen puoli ei kuitenkaan pysynyt tämän suuren lahjakkuuden perässä, joka vietti yli 700 päivää toimettomana niiden vuosien aikana, jotka hän pelasi tässä espanjalaisjoukkueessa.

Dembélén lukuisat loukkaantumiset

Tässä artikkelissa käymme läpi Ousmane Dembélén lukuisat loukkaantumiset, joista hän kärsi FC Barcelonan pelaajana. Monet niistä ovat lihasvammoja, mutta joukossa on myös muutamia vakavampia loukkaantumisia.

1. Dembélén revähdykset ja lihasongelmat reidessä

Dembélé kärsi vaivoista lähinnä reidessään, lantion ja polven välisellä alueella. Hän on saanut toistuvia vammoja sekä kaksipäiseen reisilihakseen että hamstring-lihaksistoon, jotka ovat jalan etu- ja takaosassa sijaitsevia lihaksia.

Vuonna 2017, ensimmäisellä kaudellaan Barcelonassa, hänen jänteensä repeytyi vasemman reiden biceps femoris -lihaksessa. Hänet leikattiin ja hän oli poissa kentältä 106 päivää. Tämä jänne yhdistää biceps femoris -lihaksen istuinluuhun, joka sijaitsee lantion alaosassa.

Tämän seurauksena, vuonna 2018, kun Dembélé oli tuskin toipunut aiemmasta vammasta, hän sai fibrillirepeämän vasempaan reiteensä. Tämä tunnetaan myös revähdyksenä, jossa lihaksen muodostavat säikeet hajoavat. Jotta urheilun pariin voisi palata tällaisen vamman jälkeen, näiden säikeiden on korjaannuttava.

Loukkaantuminen estää urheilun.

Hamstring-lihakset sijaitsevat reidessä. Tämän alueen vamma estää liikunnan.

Vuonna 2019 Dembélé kärsi vasemman reiden biceps femoriksen (kaksipäinen reisilihas) venähdyksestä. Tässä tapauksessa lihas venyy aiheuttaen kipua, mutta ei repeydy tai aiheuta mustelmia. Toipuminen vie yleensä pari päivää.

Vaikka hän toipui nopeasti, liian varhainen paluu kentälle kostautui, ja hän sai vasemman reiden biceps femorikseen lihasrevähdyksen, joka teki hänestä toimettoman lähes kuukauden ajaksi. Toisin sanoen hän kärsi kokonaan uudesta repeämästä.

Samana vuonna hän sai vammoja myös oikean jalan hamstring-lihaksistoon. Vuonna 2020 hän kärsi toisenlaisesta lihasvammasta vasemmassa reidessä. Viimeisin tämäntyyppinen vamma oli vasemman reiden puolikalvoisen lihaksen venähdys vuoden 2021 kesäkuussa.

2. Dembélén nilkkanyrjähdykset

Vuoden 2019 alussa Dembélé kärsi vasemman nilkan nyrjähdyksestä. Aiemmalla kaudella, vuonna 2018, hän oli jo loukannut oikean nilkkansa samalla tavalla.

Nyrjähdys on nivelsiteen osittaista tai täydellistä venähdystä tai revähdystä. Tällainen vamma syntyy yleensä äkillisen liikkeen tai liiallisen kiertymisen vuoksi, jota tämä kehon rakenne ei kestä.

Vuoden 2019 vamma piti Dembélén poissa kentältä 18 päivää, kun taas aiempi vamma oli syntynyt kauden 2017/2018 viimeisessä pelissä, joten häneltä ei jäänyt väliin yhtään joukkueensa ottelua.

Pidätkö tästä artikkelista? Sinua saattaa kiinnostaa myös tämä: Minkälainen on Rodrygo Goesin harjoittelurutiini?

3. Dembélén polvivaivat

Kuten monille muille jalkapalloilijoille, polvet ovat aiheuttaneet riesaa myös Ousmane Dembélélle. Tämä on odotettavaakin, sillä onhan jalkapallo kontaktilaji, jossa näihin niveliin kohdistuu kuormitusta joka askeleella.

On joka tapauksessa syytä huomata, että polvivammoja ei ole runsaasti Dembélén sairaushistoriassa. Hän kärsi oikean polven biceps-jänteen irtoamisesta vasta vuonna 2021 Euroopan mestaruuskilpailujen aikana pelatessaan Ranskan maajoukkueessa. Tämä jätti hänet sivuun paitsi turnauksesta, myös seuraavasta harjoituskaudesta Barçan kanssa.

Jänteen irtoamisesta on kyse, kun se irtoaa nivelestä, joka sen pitäisi liittää lihasryhmään. Tässä tapauksessa biceps-jänne irtosi polvinivelestä.

Jalkapallossa syntyy vammoja.

Saatat pitää myös tästä artikkelista: Kuinka kehittyä jalkapallossa kentän ulkopuolella?

Dembélén lukuisat loukkaantumiset FC Barcelonassa

Dembélén kärsimät vammat ovat osoittaneet, että urheilijan fysiikka on aivan yhtä tärkeä kuin hänen taitonsa tai synnynnäinen lahjakkuutensa. Nämä kaksi kulkevat käsi kädessä ja niitä on kehitettävä huipputasolla pärjätäkseen.

Huonosta tuurista, biologisista syistä tai kenties jostain muustä syystä Ousmane Dembélétä ovat riivanneet lukuisat vammat hänen FC Barcelonassa pelatessaan ja hänet on jätetty sivuun yli sadasta ottelusta. Hän on edelleen nuori, mutta hänen on löydettävä ratkaisu, jos hän aikoo jatkaa uraansa Euroopan huippujoukkueissa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.