Logo image
Logo image

Minkälainen on Rodrygo Goesin harjoittelurutiini?

3 minuuttia
Mestarien liigan tähti, Rodrygo Goes, ja hänen valmentajansa paljastavat rutiinit, jotka tekevät hänestä räjähtävän pelaajan kentällä. Opi lisää aiheesta tästä artikkelista!
Minkälainen on Rodrygo Goesin harjoittelurutiini?
Viimeisin päivitys: 09 syyskuuta, 2022

Rodrygo Goes on Real Madridin uusi sankari! Viimeisessä ottelussa Manchester Cityä vastaan ​​nuori brasilialainen käänsi kaiken päälaelleen ja todisti kykynsä Mestarien liigan välierässä. Haluatko tietää, minkälainen on Rodrygo Goesin harjoittelurutiini?

Mistä tämä räjähtävä 21-vuotias on tehty? Hän harjoittelee henkilökohtaisen kuntovalmentajan kanssa, joka on ollut hänen kanssaan 13-vuotiaasta lähtien. Goes on itse sanonut, että hän ei tähtää lihasmassan kasvattamiseen, vaan nopeuden ja reagointikyvyn lisäämiseen.

Tässä artikkelissa kerromme Rodrygo Goesin elämäntarinan ja harjoitussuunnitelman, joka tekee hänestä Real Madridin ja Brasilian maajoukkueen tähtihyökkääjän.

Rodrygo Goesin elämäntarina

Nuori Real Madridin lupaus syntyi Osascossa, joka on osa Sao Pauloa (Brasilia), vuonna 2001. Hänen isänsä on aina ollut jalkapallofani ja välitti tämän intohimon pojalleen.

Itse asiassa tähtihyökkääjä innostui jalkapallosta niin paljon, että hänen unelmanaan oli pelata Real Madridissa. Goesin isä oli Real Madridin fani ja hän oli tuntenut Robinhon, jonka Pelé itse valitsi edeltäjäkseen.

9-vuotiaana Santos-seura kiinnitti Rodrygo Goesin. Kyseessä oli sama seura, jossa Pelé oli pelannut. Vuonna 2017 Goes nousi nopeasti nuorisosarjasta ensimmäiseen divisioonaan, koska kaikki huomasivat, että hän erittäin lahjakas pelaaja.

Kausi 2018 Santosissa oli erittäin menestyksekäs. Goes pelasi sinä vuonna 58 ottelua ja teki 12 maalia. Hän teki kuitenkin myös 12 syöttöä, joten hän kiinnitti eurooppalaisten jalkapalloseurojen huomion.

Vuonna 2019 Real Madrid osti hänen sopimuksensa. Vastaavia hankintoja on tehty aiemminkin, mutta tähtihyökkääjä ei ollut täysi-ikäinen noudattaakseen kansainvälisiä rekrytointimääräyksiä.

Hänen kaksi maaliaan Manchester Cityä vastaan aivan ​​yhtä tärkeässä pelissä kuin tämän viikon ottelu kertoo sen, että hän on luonnollinen maalintekijä. Myös se, että hän on ollut saman valmentajan kanssa lähes 10 vuotta, osoittaa kuinka omistautunut tämä Brasiliais pelaaja on.

Some figure

Lue myös: Kuinka tekoälyä käytetään ammattilaisjalkapallossa?

Rodrygo Goesin harjoittelurutiini: enemmän nopeutta kuin voimaa

Rodrygo Goesin henkilökohtainen valmentaja on Marcel Duarte. Tähtipelaajan isä palkkasi hänet valmentamaan poikaansa. He ovat olleet erottamaton tiimi jo melkein 10 vuotta.

Keskitymme täysin hänen liikkeidensä laatuun sekä hänen taitoihinsa ja ominaisuuksiinsa. -Marcel Duarte

Vaikka hän on vastahakoinen myöntämään sitä, ovat he tehneet paljon merkittävää voimatyötä, valokuvat eivät jätä tilaa epäilyille. Itse asiassa hyökkääjä julkaisi kuvia sosiaalisessa mediassa, jotka todistavat hänen lihasmassansa kasvun.

Tämän päivän jalkapallossa ei pärjää ilman lihasvoimaharjoittelua. Useat huippupelaajat ovat sanoneet, että kuntosaliharjoittelulla on tärkeä rooli korkean suorituskyvyn saavuttamisessa. Sama on nähty muun muassa Goretzkan, Cristiano Ronaldon ja Lewandowskin tapauksissa.

Lihasmassan kasvattaminen ja regointikyvyn lisääminen ovat yhtä tärkeitä. Siksi Goes on ketterä kentällä ja liikkuu helposti.

Aerobista tasapainoa anaerobisten harjoitusten avulla

Tiedämme, että Rodrygo Goesin harjoitteluohjelmassa yhdistetään lihasmassaa kasvattavaa voimaharjoittelua ja juoksemista. Pelaaja on nähty lenkkeilemässä kotinsa ympärillä muun muassa toipuessaan loukkaantumisista.

Urheilulääketieteen tutkimus korostaa tasapainon merkitystä. Siksi on tärkeää, että kokonaislihasmassan kasvu ei johda juoksemisen vaikeutumiseen esimerkiksi kun pelaajan täytyy sprintata hakemaan palloa.

Tasapaino saavutetaan, kun kasvanut lihas pystyy tehokkaasti käyttämään hyväkseen happea. Tämä osoittaa, että urheilija ei vain pysty nostamaan raskaita painoja, vaan voi myös liikkua nopeasti ja helposti.

Voima on erittäin tärkeää, mutta tasapaino on välttämätöntä. -Rodrygo Goes

Yksi tärkeimmistä tekijöistä tämän saavuttamiseksi on pienentää kehon rasvaprosenttia lähes minimiin. Aina Henry Cavillin kaltaisista elokuvanäyttelijöistä yhteen maailman parhaista jalkapalloilijoista Cristiano Ronaldoon, näyttää siltä, ​​että lihakseen kiinnittyneiden lipidien prosenttiosuudesta on tullut pakkomielle!

Kehon rasvaprosentin pienentäminen liikunnan ja ruokavalion avulla

Pelkkä liikunta ei riitä vähentämään kehon rasvaprosenttia. Rodrygo Goesilla on tiukka ruokavalio, kuten monilla muillakin jalkapallotähdillä. Nämä ohjeet perustuvat kalorien määrään, proteiineihin ja terveellisiin rasvoihin, jolloin yksinkertaiset hiilihydraatit jäävät toiselle sijalle.

Nuorilla jalkapallonpelaajilla tehdyt tutkimukset osoittavat, että tietyt harjoitukset edistävät oikeanlaisen räjähtävän nopeuden ja reaktiokyvyn saavuttamista. Yleisimpiä harjoituksia ovat:

Näiden harjoitusten toistaminen johtaa siihen, että lihakset kasvattavat erilaisia ​​kuituja. Kun nopeisiin liikkeisiin tarkoitetut lihaskuidut saavat harjoitusta lähes päivittäin, niiden täydellistä potentiaalia voidaan hyödyntää otteluissa.

Kehon rasvaprosenttia pienentämällä pyritään poistamaan lihaskuitujen välissä olevia lipidejä, erityisesti nopeampien lihassyiden välillä. Tämä nopeuttaa reaktiivisuutta, jolloin pelaajan lihakset pystyvät hyödyntämään paremmin happea.

Some figure

Lue myös: Kuinka kehittyä jalkapallossa kentän ulkopuolella?

Rodrygo Goes, pelaaja, jolla on edessään loistava tulevaisuus

Rodrygo Goesin harjoittelurutiini, koulutus ja kuri tekevät hänestä poikkeuksellisen jalkapalloilijan. Hänen Real Madridin joukkuetoverinsa sanovat myös, että hän ei koskaan joudu konflikteihin, että hän kuuntelee aina ohjeita ja että hän käyttää joukkueen vanhempia pelaajia oppimiseen, kuten Modriciania.

Viimeaikaisten tulosten perusteella voimme olettaa, että myös hänen henkilökohtainen valmentajansa pysyy samana. Hän on auttanut nuorta pelaajaa pääsemään ammattilaisjalkapallon huipulle, ja molemmilla on halua saavuttaa lisää.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Chamorro, R. G., & Lorenzo, M. G. (2006). Volumen de oxígeno por kilogramo de masa muscular en futbolistas. Revista Internacional de Medicina y Ciencias de la Actividad Física y del Deporte/International Journal of Medicine and Science of Physical Activity and Sport6(21), 44-61.
  • Di Giminiani, R., & Visca, C. (2018). Adaptaciones de la Fuerza Explosiva y de la Resistencia en Jugadores de Fútbol de Élite Jóvenes Durante dos Temporadas de Fútbol-Ciencias del Ejercicio. Revista de Entrenamiento Deportivo32(3).
  • Acero, R. M. (2000). Velocidad en el fútbol: aproximación conceptual. Revista Digital, Buenos Aires, ano5.
  • Obando, D. A. A., Martinez, A. I. C., Moreno, E. R. A., Patarón, C. P. E., & Caguana, J. G. C. (2021). Los ejercicios isométricos como preparación física en el rendimiento deportivo de jóvenes futbolistas. Polo del Conocimiento: Revista científico-profesional6(6), 1279-1294.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.