Erilliset makuuhuoneet voivat olla parisuhteessa hyvä asia

Eri huoneissa nukkuminen voi olla ratkaisu moniin ongelmiin, joita koet parisuhteessasi. Tämä johtuu siitä, että intohimo kumppania kohtaan lisääntyy, kun makuuhuoneet pidetään erillisinä.
Erilliset makuuhuoneet voivat olla parisuhteessa hyvä asia

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Voisitko kuvitella nukkuvasi eri huoneessa kuin kumppanisi? Erilliset makuuhuoneet on idea joka yllättää monen, mutta jos sitä pohditaan hiukan syvällisemmin, huomataan ettei ajatus olekaan niin kummallinen.

Tuntuu siltä, että yksi “sopimuksen ehdoista” parisuhteen alussa on se, että jos muutetaan yhteen, tullaan sitten nukkumaan samassa huoneessa.

Mutta miksi näin täytyy olla? Mitä tapahtuisi, jos teillä olisi erilliset makuuhuoneet?

Eri huoneissa nukkuminen tuntuu ihmisten mielissä liittyvän siihen, että kaikki ei ole kunnossa suhteessa. Tai ehkäpä enää ei ole niin paljon rakkautta toista kohtaan kuin joskus aiemmin. Jostakin syystä tätä ratkaisua ei pidetä oikeana tapana toimia, vaikka tuntuisikin siltä, että se olisi hyväksi.

Mikä on sitten totuus asiasta? Kannattaako kokeilla kumppanin kanssa eri makuuhuoneissa nukkumista? Jatka lukemista, sillä seuraavassa selvitämme asiaa tarkemmin!

Myytti ja todellisuus: erilliset makuuhuoneet parisuhteessa

pariskunta ei saa unta
Eri huoneissa öiden viettämisen ei välttämättä tarvitse tarkoittaa sitä, että suhteessa ei mene hyvin tai että et enää rakasta kumppaniasi samalla tavalla kuin ennen.

On totta, että joskus nukkuminen erillään voi kyllä viestiä kyseisistä ongelmista, mutta monet ovat tätä mieltä siksi, että he ovat tottuneet tekemään aina toisin.

Kun pariskunta asuu yhdessä useita vuosia, kumpikin osapuoli alkaa miettiä, mikä on muuttunut suhteessa, sillä intohimo on kadonnut. Elämästä on tullut pelkkää rutiinia.

Vastaus on siinä, kuinka ollaan käyttäydytty. On tavallista, että annat kumppanille hiukan tilaa ennemmin tai myöhemmin, jos olet ollut koko ajan toisen kanssa suhteen alussa.

Ei ole kummallista, että ihminen menettää seksuaalisen halunsa kumppaniaan kohtaan. Jossain vaiheessa parisuhteessa ei enää ole yksityisyyttä, etkä enää edes sulje ovea vessaan mennessäsi.

Vaikka tämä on toisille OK, toisille se on kuitenkin intohimon ja halun menetystä.

nainen alusvaatteissa

Nukkuminen eri huoneissa mahdollistaa sen, että kummallakin osapuolella on oma intiimi tilansa, ja tässä tulisikin muistaa, että ihmisen ei aina tarvitse olla kiinni kumppanissaan.

Mikä sitten on niin kyseenalaista eri huoneissa nukkumista koskien, eli miksi sitä kohtaan ollaan niin usein epäileväisiä?

Ajattele, kuinka voisit hyötyä erillisistä huoneista, jos sinulla on tapana vaikkapa lukea tai tehdä töitä myöhään asti. Sinun ei tarvitsisi varmistaa ettet herätä kumppaniasi, ja voisit vapaasti mennä nukkumaan aivan milloin haluat. Voisit esimerkiksi pitää valon päällä yömyöhään asti ilman huolta – hyötyjä voisi olla lukuisia!

Eroottinen tila kumppanien välillä

Aina löytyy sellainen nuoripari, joka on päättänyt pysyä erillisissä asunnoissa sen sijaan, että he asuisivat yhdessä. Näin he voivat olla itsenäisiä sekä nauttia omasta tilastaan.

Tämä antaa tilaa, joka estää intohimoa kuihtumasta niin nopeasti kuin se yhdessä asuttaessa kuihtuisi. Turvallinen etäisyys voi olla paljon eroottisempaa kuin se, että aina ollaan toisen kanssa. Siksi jotkut nuoret parit valitsevat tämän tavan elää.

Tarkoittaako tämä sitten sitä, että tällaisissa parisuhteissa olevat eivät koskaan nuku yhdessä? Ei tietenkään. He voivat olla yhdessä viikonlopun tai mennä lomalle, mutta päivittäisessä arjessaan he ovat mieluummin erikseen, vaikka tietysti ovatkin yhteyksissä.

erilliset makuuhuoneet voivat tuoda enemmän seksiä elämään

Tässä ei kannata unohtaa myöskään sitä, että rutiini ja riidat, jotka ovat ihmisten mielestä tavallinen osa arkipäivää, lopulta tekevät parisuhteelle haittaa.

Ehkäpä se tapa, että asutaan yhdessä, ei siis olekaan kaikkein paras valinta, jos suhde halutaan säilyttää terveenä. Ainakaan näin ei ole silloin, jos osapuolet haluavat pitää kiinni omasta yksityisyydestään ja omasta tilastaan.

Välimatka lisää kaipausta

Vaikka et tähän uskoisikaan, nukkuminen eri makuuhuoneissa saattaa saada seksuaalisen halukkuutesi kumppaniasi kohtaan lisääntymään. Tämä johtuu siitä, että joskus etäisyys on hyvä asia.

Olet varmasti kuullut lauseen “haluat sitä, mitä et voi saada”. No, jos nukut eri huoneessa kumppanisi kanssa, etkä ole aivan niin paljon yhdessä hänen kanssaan kuin tavallisesti, voit huomata, kuinka halusi kumppaniasi kohtaan lisääntyy.

Voi olla, että tämä on vaihtoehto tai ratkaisu niille pareille, jotka ovat menettäneet suhteessaan olleen kipinän siksi, että he ovat asuneet yhdessä vuosien ajan.

Avainasia ei ole se, että keskitytään suuresti siihen, mikä on väärin ja mikä oikein. Se, mitä meille on opetettu, ei aina ole oikein. Voit siis kokeilla eri huoneessa nukkumista kumppanisi kanssa ilman, että siitä tarvitsisi millään tavalla kantaa huolta.

seksiä sängyssä

Muista, että jos suhteestasi on tullut rutiinia, pahin asia jonka voit tehdä, on jatkaa tätä samaa rutiinia. On tarpeen muuttaa tapoja sekä kokeilla uusia asioita.

Nukkuminen eri huoneissa voi olla yksi kelpo vaihtoehto suhteen parantamiseen.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
5 syytä, miksi onneton pari pysyy yhdessä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
5 syytä, miksi onneton pari pysyy yhdessä

Lähes kaikilla meillä on onneton pari ystäväpiirissä. Kukaan ei ymmärrä, kuinka he voivat pysyä yhdessä, vaikka suhde on täynnä riitoja ja epäkunni...


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.