Eri kehonalueiden rasvanpolttoa edistävät ruoat

Eri kehonalueiden rasvanpolttoa edistävät ruoat
Elisa Morales Lupayante

Kirjoittanut ja tarkastanut liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Jotkin ruoat voivat auttaa vähentämään rasvan kerääntymistä tietyille kehonalueille. Niitä syömällä voit vähentää koko kehon rasvamassaa muokataksesi hieman vartalosi muotoja.

Rasvanpolttoa edistävät ruoat

Jos yrität hoikentaa esimerkiksi vyötäröä, reisiä tai vatsaa, saatat kysyä itseltäsi saavatko rasvaa polttavat ruoat mitään aikaan.

naisella ei ole ylimääräistä rasvaa

Vaikka tällaisista ruoista onkin paljon tietoa saatavilla, on olemassa vain vähän todisteita niiden tehokkuudesta painonpudotuksessa. Uskotaan kuitenkin, että tietyt ruoat kuten vihreä tee, chilipaprikat, soijapavut, greippi, valkosipuli ja inkivääri voivat tehostaa aineenvaihduntaa ja auttaa pudottamaan painoa.

Niiden teho on kuitenkin niin pientä, että näkyvä painonpudotus on epätodennäköistä vain niitä ruokavalioon lisäämällä.

Vatsarasvaa polttavat ruoat

Vatsan alueelle kerääntyvä rasva aiheuttaa terveysriskejä johtuen valtimoiden mahdollisesta tukkeutumisesta ja sydämeen liittyvien ongelmien syntymisestä. Miesten vyötärönympäryksen ei siis pitäisi ylittää 102 senttiä ja naisilla sen ei pitäisi ylittää 88 senttiä.

Harkitse seuraavia ruokia saadaksesi parempia tuloksia rasvanpoltossa.

rasvanpolttoa edistävät ruoat: sitrushedelmät

Esimerkkejä:

 • Vähärasvaiset maitotuotteet: tähän ryhmään kuuluvat rasvaton maito, jogurtti ja vähärasvainen juusto. Niissä on paljon kalsiumia, joka auttaa tuhoamaan rasvasoluja.
 • Sitrushedelmät: sitrushedelmät kuten appelsiinit, greipit ja sitruunat, sisältävät paljon C-vitamiinia. Ne auttavat kehoa prosessoimaan rasvan nopeammin sekä säätelemään insuliinia, joka on painonnousua aiheuttava sairaus.
 • Melonit: ne ovat täynnä kaliumia, ja ne säätelevät natriumtasoa ja auttavat pääsemään eroon turvotuksesta.
 • Saksanpähkinät: kiitos niiden korkean Omega-3 -pitoisuuden, saksanpähkinät auttavat vähentämään stressihormonien määrää, kuten kortisolia. Nämä hormonit osallistuvat painonnousuun. Niitä tulisi saada kohtuumäärin.
 • Mantelit: nämä ovat täynnä proteiinia, kalsiumia, kuitua ja Omega-3 -rasvahappoja, jotka tekevät niistä mahtavan energianlähteen. Lisäksi ne auttavat hallitsemaan sokeritasoa sekä tehostamaan aineenvaihduntaa.
 • Kaura: kaurassa on runsaasti kuitua ja proteiinia, jotka auttavat alentamaan kolesterolitasoa. Niin ikään se on tunnettu veren puhdistaja sen sisältämien ainesten takia, jotka vangitsevat rasvan ja myrkyt, mikä puolestaan tekee niiden hävittämisestä kehosta helpompaa.
 • Lohi: tämän runsaasti Omega-3 -rasvahappoa ja proteiinia sisältävän kalan syöminen auttaa muodostamaan hyvää kolesterolia (HDL), joka tehostaa aineenvaihduntaa ja auttaa kehoa polttamaan ylimääräisen vatsarasvan.
 • Oliivöljy: oliiviöljyssä on paljon tyydyttymättömiä rasvoja, jotka ovat terveellisiä kehollesi. Se auttaa myös ravintoaineita imeytymään kehoon ja alentamaan kolesterolia.

Reisien ja lantion alueen rasvanpolttoa edistävät ruoat

rasvanpolttoa edistävät ruoat

Samoin kuin mitä vatsan alueen ympärillä tapahtuu, on joitakin ruokia jotka auttavat vähentämään reisien ja lantion alueella olevaa rasvaa. Tässä joitakin esimerkkejä:

 • Täysjyvät: tumma riisi, kaura, täysjyväleipä ja -pasta, popkorni.
 • Palkokasvit: joitakin parhaimpia esimerkkejä ovat herneet, pavut ja linssit.
 • Vähärasvaiset proteiinit: joitakin esimerkkejä ovat nahaton kana, kananmunat, vähärasvaiset maitotuotteet, valkoinen kala, tofu.
 • Kuitu: joitakin runsaasti kuitua sisältäviä ruokia ovat omenat, perunat, mansikat ja parsakaali.

Paranna ruokavaliotasi syömällä kaikkia näitä ruokia, joiden pitäisi olla tasapainossa kaiken aikaa, jotta voisit polttaa rasvaa tietyillä kehonalueilla. Säännöllinen liikunta on myös tärkeä rasvaa polttava tekijä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Champagne CM, Broyles ST, Moran LD, et al. Dietary intakes associated with successful weight loss and maintenance during the Weight Loss Maintenance trial. J Am Diet Assoc. 2011;111(12):1826–1835. doi:10.1016/j.jada.2011.09.014
 • Roby, F. B. (1962). Effect of exercise on regional subcutaneous fat accumulations. Research Quarterly of the American Association for Health, Physical Education and Recreation. https://doi.org/10.1080/10671188.1962.10613202
 • Aguilar-Salinas, C. A. (2007). Mesa redonda XXV. Adiposidad abdominal como factor de riesgo para enfermedades crónicas. Salud pública de México49, 311-316.
 • Bouza, A., Bellido, D., Rodríguez, B., Pita, S., & Carreira, J. (2008). Estimacíon de la grasa abdominal visceral y subcutánea en pacientes obesos a través de ecuaciones de regressíon antropométricas. Rev Esp Obes6(3), 153-62.
 • Pérez Miguelsanz, M., Cabrera Parra, W., Varela Moreiras, G., & Garaulet, M. (2010). Distribución regional de la grasa corporal: Uso de técnicas de imagen como herramienta de diagnóstico nutricional. Nutrición Hospitalaria25(2), 207-223.
 • Blaak, E. (2001). Gender differences in fat metabolism. Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care. https://doi.org/10.1097/00075197-200111000-00006

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.