Logo image
Logo image

En pidä vartalostani, mutta hyväksyn sen

3 minuuttia
Lopeta mahdottoman etsiminen, ja ala hyväksyä vartalosi juuri sellaisena kuin se on. Et siis ole mallin mitoissa? Kehosi on täydellinen juuri sellaisena kuin se on. 
En pidä vartalostani, mutta hyväksyn sen
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Minulla ei ehkä ole täydellinen vartalo, mutta ei ole myöskään ystävilläni, perheelläni, tutuillani… Jopa niillä ihmisillä jotka vaikuttavat täydellisiltä, on joitakin “vikoja”. Hyväksy vartalosi sellaisenaan.

Hyväksy vartalosi – se on aito

Elämme yhteiskunnassa, jossa jokainen vartalo jonka näemme on feikki. TV:ssä, sosiaalisissa verkostoissa, uutisissa… Luulemme että ne ovat aitoja, mutta monet ovat osaksi keinotekoisia.

Ja mitä löydämme internetistä? Neuvoja ja kuvia jotka rohkaisevat meitä seuraamaan naurettavia kauneusnormeja.   Ne jopa joskus rohkaisevat meitä pyrkimään naurettaviin standardeihin.

Muistatko, kun sinulle kerrottiin että vyötärösi tulisi olla yhtä leveä kuin A4 -kokoisen paperiarkin, tai sinun pitäisi pystyä lepuuttamaan kolikkoa solisluillasi?

Se ei ole vitsi. Monet ihmiset ottavat tämänkaltaiset haasteet vakavasti. Monet heistä ovat teinejä, jotka myöhemmin kehittävät sairauksia kuten bulimian tai anoreksian.

Some figure

Et ole täydellinen. Entä sitten?

Kauneusnormeista eriytyminen tarkoittaa, ettet ole osa ryhmää, joka on täynnä ihmisiä jotka ajattelevat että muilla on se, mitä he haluavat.

Yritämme välttää, että he eivät torjuisi meitä, ja joskus kadotamme oikean itsemme siinä prosessissa. Ajattele kaikkea mistä luovumme vain, jotta mahtuisimme heidän lokeroonsa.

Katso kuitenkin ympärillesi. Kuka on oikeastaan täydellinen? Huvittavaa kyllä, et näe kuvaa joka on mielessäsi kävelemässä kadulla kovin usein. Vain lehdissä, kuvissa, mainoksissa…

Täydellisyys on todella mahdotonta. 

Kun jollakulla on syömishäiriö, he yrittävät selvittää mitä he näkevät. Mutta se, mitä he näkevät peilissä on täysin eri asia. Lopulta he lopettavat tähän ryhmään haluamisen ja valitsevat toiseen ryhmään kuulumisen: yksilöt, jotka jakavat samat tavoitteet.

Oletko koskaan käynyt foorumilla tai sivustolla joka edistää anoreksiaa ja bulimiaa? Niitä on paljon, ja on shokeeraavaa nähdä kuinka monta seuraajaa niillä on.

Siellä näet, miten ihmiset rohkaisevat toisiaan olemaan taas yhden päivän syömättä, oksentamaan ja olemaan antamatta minkään pysyä heidän vatsassaan, marssimaan kohti eräänlaista kuolemaa.

Some figure

Samaan aikaan he jakavat kuvia itsestään ja kuuluisista laihoista ihmisistä. Mutta onko nuo kuvat käsiteltyjä?

Nykyään luottaminen siihen että kuvaa ei ole käsitelty on kuin ajattelisit, että voit luottaa kaikkiin. 

Mikään ei ole sitä, miltä se vaikuttaa.

Hyväksyntä tuo parantumista

Some figure

Sinun ei tarvitse olla kuin muut. Itse asiassa monissa piireissä erilaisena oleminen on palkittua. Monet ihmiset ovat menestyneet seuratessaan ideoita, joita muut pitivät hulluina.

Ymmärrä, että ihmisiä ei ole suunniteltu olemaan syömättä. Ajattelepa, mikäli olet eläinrakas, haluaisitko nähdä lemmikit tai muut eläimet aliravittuina? Entäpä lapset, jotka näet TV:ssä kuolemassa nälkään. Ajatteletko, että he ovat tyytyväisiä kehoihinsa?

He eivät ole terveitä, eikä ole kaunista olla epäterve. 

Kehosi on erilainen kuin hänen, ja se ei ole paha asia. Tämä tekee asioista kiinnostavia. Lopulta, “kukin tavallaan.”

Haluat hoikan vyötärön, mutta sinulla ei ole sen tyyppinen vartalo. Haluat vähemmän muodokkaat reidet, mutta luusi eivät laihdu syömättä jättämisellä. Niin paljon kuin haluatkin, joitakin asioita et voi muuttaa ja sinun tulee hyväksyä ne.

Opi keskittymään siihen, mikä todella tekee sinut onnelliseksi ja mikä todella on kaunista kehossasi.

Et ehkä ole huomannut sitä, mutta täydellisestä vartalosta murehtiminen on pitänyt sinut erossa siitä, mistä ennen pidit. Kun et ollut niin ruoan sokaisema, olit onnellisempi.

Et ole nyt koska olet pakkomielteinen mahdottomuuden saavuttamisesta. Onnistut pudottamaan painoa, mutta sinulla on silti luut ja vartalo, joka ei näytä siltä mitä haluaisit.

Päästäksesi tästä viheliäästä kierteestä, hyväksy se. On olemassa asioita joista pidät kehossasi; kuitenkin kiireessäsi näyttää samalta kuin muut, unohdit ne.

Et pidä kehostasi? Se on OK, se ei ole rikos. Mutta sen hyväksymättä jättäminen vähän niinkuin on. 

Rakasta itseäsi juuri sellaisena kuin olet, ilman itsesi vertaamista, ilman että haluat olla jotain mitä et ole. Älä anna kehosi olla syntipukkina peloille, turhautumiselle, ja epävarmuuksille.

Ei ole kehosi vika, ettet hyväksy sitä. Olemme kaikki täydellisen epätäydellisiä, joten hyväksy vartalosi sellaisena kuin se on!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.