Päästämällä irti hyväksyt sen, mitä et voi muuttaa

· maaliskuu 18, 2017
Tämä artikkeli käsittelee irti päästämisen vaikeutta ja tärkeyttä. Irti päästäminen ei tarkoita luovuttamista, vaan sen hyväksymistä, ettei kaikkea voi muuttaa.

Irti päästäminen on yksi vaikeimmista, mutta luonnollisimmista prosesseista elämässä. Irti päästämistä voi joutua tekemään usein, ja joka kerta se kirpaisee. Parisuhteen päättäminen, rakkaan ihmisen menettäminen, työpaikan menettäminen ja monet muut asiat vaativat meitä jättämään hyvästit asioille, jotka ovat meille tärkeitä.

Emme ole välttämättä valmistautuneet etukäteen jättämään jäähyväisiä näille asioille, joten on tärkeää oppia hyväksymään muutokset ja päästämään irti, kun sen aika tulee.

Ei ole olemassa taikakeinoa, joka auttaa sinua kohtaamaan vaikeat tilanteet paremmin. Henkinen kipu on vakavaa ja voi joskus syventyä masennukseksi, ellet kohtaa sitä rakentavasti.

Tässä artikkelissa jaamme neuvoja siihen, miten voit suhtautua vaikeisiin tilanteisiin paremmin ja rakentavammin.

Päästämällä irti voit vastaanottaa uutta

Kun mietit asiaa hetken, tajuat että irti päästäminen on olennainen osa elämää ja sitä tapahtuu jatkuvasti.

Suositeltua lukemista: Hyvät ihmiset piilottavat haavansa, mutta eivät koskaan luovuta

Irti päästäminen ei välttämättä aina liity kipuun, menetykseen ja tuskaan. Joskus irti päästäminen on positiivinen asia, joka tuo mukanaan iloa ja onnea.

  • Kun päästät irti asioista jotka satuttavat, asetat itsesi etusijalle.
  • Kun päästät irti ihmisistä jotka satuttavat sinua, palautat henkisen tasapainon ja parannat myös fyysistä terveyttäsi.
  • Päästämällä irti huonoista tavoista, ajatuksista ja rajoittavista asenteista pystyt ottamaan vastaan avosylin uudet mahdollisuudet ja tehostat henkistä kasvuasi.

On tärkeää muistaa, että irti päästäminen on mahdollisuus kasvaa ihmisenä. 

Toki joissain tapauksissa irti päästäminen tarkoittaa vaikeita jäähyväisiä ja omien voimien koettelua. Joskus eteenpäin liikkuminen vaatii kaiken energiasi. Alta löydät vinkit siihen, miten voit päästää irti ja selvitä siitä ehjänä.

Vene ja perhoset

Anna itsellesi aikaa: elämän kauneus palaa ajallaan

Kun menetät jotakin tai jonkun läheisen ihmisen, voi tuntua siltä kuin ovi olisi lyöty kiinni vasten kasvoja.

  • Olo voi tuntua surkealta jopa kuukausien ajan. Surutyö kuuluu menettämiseen ja irrottamiseen.
  • On tärkeää ymmärtää, että irti päästäminen on rohkea teko. Kukaan ei voi elää onnellista elämää, jos samalla riiputaan kivussa ja tuskassa.
  • Kun menetät läheisen ihmisen, tulee sinun päästää hänestä irti, jotta voi liikkua eteenpäin. Tämä ei tarkoita sitä, että unohdat menneisyyden, mutta se helpottaa sinua jatkamaan ja hymyilemään.

Anna itsellesi aikaa. Kaikki ei välttämättä palaa ennalleen, eikä sen tarvitsekaan. Elämä jatkuu ja pian huomaat, että mielesi kevenee ja asiat ovat hyvin muutoksesta riippumatta. Joskus vaikeat tilanteet luovat tilaa uudelle, paremmalle elämälle.

Leijona ja perhonen

Päästä irti asioista, jotka eivät halua jäädä

Joskus elämässä kuvittelee, että mitään ei voi muuttaa. Saatat uskoa, ettet voi jättää kumppaniasi vaikka et enää rakasta häntä tai että et voi jättää työpaikkaa, joka aiheuttaa sinulle pelkkää stressiä. Tämä ei kuitenkaan ole kehittävä tapa elää elämää.

  • Muista ettei ole olemassa väkevämpää tuskaa kuin todellisuuden kieltäminen. Jos teet näin, kaikki ympärilläsi murenee, mutta et suostu huomaamaan sitä. Älä ole sokea realiteeteille.
  • Päästä irti asioista joista ei ole sinulle mitään hyötyä, sillä muutoin elät valheessa.
  • Ole rohkea ja kohtaa todellisuus silmästä silmään. Jos joku ei enää rakasta sinua, älä anele häntä jäämään vaan päästä hänestä irti. Jos roikut toimimattomissa suhteissa, murennat itseluottamustasi.
Joskus toimimattomista asioista irti päästäminen saattaa tuntua mahdottomalta, mutta usein se on tie johonkin parempaan.

Elämä opettaa sinulle minkä puolesta taistella ja mistä päästää irti

Irti päästäminen on rankka kokemus, mutta samalla avaat itsesi uusille asioille ja tajuat asioiden todellisen arvon. Päästämällä irti negatiivisista asioista ymmärrät, mikä on sinulle oikeasti tärkeää ja minkä puolesta sinun tulee taistella.

Saatat huomata tätä prosessia läpikäydessäsi, ettei rinnallesi jää kuin kourallinen ihmisiä. Kun päästät irti toimimattomista ystävyys- tai parisuhteista, saattaa jäljelle jäädä vain pari ihmistä. Jos nämä ihmiset rakastavat ja arvostavat sinua, ja he ovat sinulle tärkeitä, et tarvitse muita.

Suositeltua lukemista: Parantumattomat haavat – kaltoinkohdeltujen naisten neuropsykologiaa

Muista että kaikki se jonka olet jättänyt taaksesi, on myös opettanut sinulle paljon elämästä ja itsestäsi. Kaikki se mitä olet kokenut on tärkeää. Vaikka tietyt ihmiset tai asiat eivät ole enää osa elämääsi tai tulevaisuuden tavoitteitasi, ne ovat osa henkilökohtaista historiaasi.