Logo image
Logo image

BodyTite, kehon rasvaa vähentävä tekniikka

3 minuuttia
Tässä artikkelissa kerromme BodyTite-nimisen esteettisen hoidon hyödyistä.
BodyTite, kehon rasvaa vähentävä tekniikka
Diego Pereira

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Diego Pereira

Viimeisin päivitys: 17 tammikuuta, 2023

Paikallinen rasva ja vartalon löysyys ovat aina olleet esteettisen lääketieteen suuria haasteita. Niitä vastaan taistelu ei ole ollut helppoa. Onneksi nykyään on olemassa monia erilaisia menetelmiä, joissa käytetään erilaisia tekniikoita. Yksi niistä on BodyTite.

Tämä innovatiivinen teknologia perustuu radiotaajuusavusteiseen lipolyysiin, jonka tarkoituksena on poistaa rasvakertymät kehon eri alueilta lopullisesti ja ei-kajoavalla tavalla. Haluatko tietää tästä toimenpiteestä lisää? Kerromme siitä tarkemmin alla.

Mikä on “BodyTite”?

Velttous on ihon kimmoisuuden menetystä. Se johtuu kollageenin ja elastiinin vähenemisestä joko ikääntymisen mukanaan tuomien muutosten tai esimerkiksi lihomisen ja laihtumisen seurauksena.

BodyTite on uutta teknologiaa hyödyntävä toimenpide, jota käytetään vartalon kiinteyttämiseen ja paikallisen rasvan poistoon. Kyseessä on kehon ja kasvojen muokkaamiseen tarkoitettu edistynyt kauneushoito.

Se perustuu radiotaajuusavusteiseen lipolyysiin, eli siinä käytetään korkeataajuisia radioaaltoja esteettisiin tarkoituksiin. Sen avulla voidaan muokata vartaloa ja työstää alueita, joilla löysyys ja kertynyt rasva ovat selkeimmin nähtävissä. BodyTite on hyödyllinen toimenpide esimerkiksi kaksoisleukaan, käsivarsiin, vatsaan, pakaroihin ja lantioon.

Radioaaltojen tuottama lämpö stimuloi elastiinin ja kollageenin tuotantoa, joka on erittäin tärkeää ihon kiinteydelle. Tämä johtaa kaiken kaikkiaan kiinteämpään vartaloon.

Saatat pitää myös tästä artikkelista: Onko paikallinen rasvanpoltto mahdollista?

Miten “BodyTite” toimii?

Some figure
BodyTite on joiltain osin samanlainen kuin klassinen rasvaimu, mutta kyseessä ei ole sama toimenpide.

BodyTite on radiotaajuusavusteinen rasvaimu. Toimenpiteessä hoidettavaan kudokseen johdetaan suoraan kontrolloitu määrä energiaa. Tämä johtaa rasvan nesteytymiseen, joka sitten imetään pois.

BodyTitessa käytetään pieniä ja erittäin ohuita kanyyleja, ohuempia kuin perinteisessä rasvaimussa käytetyt kanyylit. Toimenpide koostuu seuraavista vaiheista:

 • Ensiksi laitetaan anestesia.
 • Sitten ihoon tehdään pieni, noin 2 millimetrin viilto.
 • Ihon sisään työnnetään kanyyli, kunnes se yltää ihonalaiseen rasvakudokseen.
 • Sitä stimuloidaan sisäisen elektrodin avulla lähettämään lämpösignaaleja. Tarkoituksena on “sulattaa” adiposyytit (rasvasolut).
 • Radioaaltojen synnyttämällä lämmöllä rasvaa lämmitetään, kunnes se sulaa.
 • Rasva poistetaan samalla kanyylilla.

Toimenpide kestää kokonaisuudessaan noin tunnin, ja potilas pääsee kotiin ilman haittoja.

Mitkä ovat “BodyTiten” hyödyt ja edut?

Tutkimukset ovat osoittaneet, että BodyTite on turvallinen ja tehokas menetelmä rasvan poistamiseen ja vartalon kiinteyttämiseen.

Hyödyt

BodyTite tarjoaa useita hyötyjä, joista tärkeimmät on lueteltu alla:

 • Tulokset näkyvät heti.
 • Se voi auttaa häivyttämään raskausarpia.
 • Se on hyvin vähän kajoava menetelmä.
 • Se ei vaadi ompeleita eikä jätä arpia.
 • Kyseessä on avohoitotoimenpide, joka ei vaadi sairaalaan jäämistä.
 • Toipuminen tapahtuu välittömästi; se ei vaadi lepoa.
 • Se on turvallinen hoito.
 • Yksi hoitokerta per hoidettava alue riittää.
 • Tulos on pysyvä ja jopa paranee kuukausien kuluessa.
 • Se on yhteensopiva muiden hoitojen kanssa.
 • Sivuvaikutukset ovat vähäisiä: pientä turvotusta ja mustelmia, jotka häviävät päivien kuluessa.

Edut

Moniin muihin menetelmiin ja tekniikoihin verrattuna BodyTite-toimenpiteellä on useita etuja. Sen avulla voidaan hoitaa esimerkiksi syvemmällä olevaa paikallista rasvaa. Lisäksi se ei ainoastaan poista rasvaa, vaan myös stimuloi elastiinin ja kollageenin tuotantoa vähentäen huomattavasti vartalon löysyyttä.

Lisäksi toimenpiteessä käytetään paljon ohuempia ja tarkempia kanyyleja kuin perinteisessä rasvaimussa. Tästä syystä sitä voidaan hyödyntää herkilläkin alueilla, kuten kaulassa ja leuassa. Ja mikä parasta, se on hyvin vähän kajoava toimenpide, jossa on pienempi komplikaatioiden riski.

BodyTite-menetelmän väitetään antavan leikkausta vastaavat tulokset, mutta ilman skalpellia.

Pidätkö tästä artikkelista? Saatat myös haluta lukea myös tämän: Syö näin ja hankkiudu eroon kehon rasvasta

Varotoimet

Some figure
On tärkeää kysyä neuvoa hyvältä terveydenhuollon ammattilaiselta sekä pyytää suosituksia ja nähdä aiempien toimenpiteiden tuloksia.

Vaikka BodyTite on vähän kajoava hoito, sillä on vain vähän sivuvaikutuksia ja toipuminen on lähes välitöntä, tiettyä vähimmäishoitoa tarvitaan.

 • Ammattilainen saattaa suositella kompressiovaatteen käyttöä sen aikaa, kunnes iho kiinteytyy.
 • Hoidon jälkeisinä päivinä on suositeltavaa välttää urheilua ja kaikenlaista rasittavaa fyysistä aktiiviteettia.

Vasta-aiheita ei mainita. BodyTite-hoitoa voivat hyödyntää minkä ikäiset ihmiset tahansa, myös ne, jotka eivät voi mennä perinteiseen rasvaimuun.

Mitä muuta on hyvä muistaa?

Vaikka kyseessä on vähän kajoava toimenpide, on suositeltavaa, että sen suorittaa kokenut plastiikkakirurgi.

Ja vaikka tutkimukset viittaavat siihen, että BodyTite poistaa tehokkaasti paikallista rasvaa ja vartalon löysyyttä, siihen liittyy joitakin rajoituksia. Sitä ei ole tarkoitettu esimerkiksi liikalihavuuden hoitoon.

On myös syytä muistaa, että kaikissa esteettisissä hoidoissa tulokset ovat pysyviä vain, jos tehdään myös muutoksia elintapoihin. Parhaat liittolaiset ovat hyvä ruokavalio ja säännöllinen liikunta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Chia C, Theodorou S. 1,000 consecutive cases of laser-assisted liposuction and suction-assisted lipectomy managed with local anesthesia. Aesthetic Plast Surg. 2012; 36 (4):795-802.
 • Cohen S, Dominsky O, Artzi O, Dayan E, Eckstein J. Deep Layer Radiofrequency Thermo-coagulative Technology for Cervicofacial Contouring: Sonographic and Clinical Results. Plast Reconstr Surg Glob Open. 2020; 8(12): e3286. doi: 10.1097/GOX.0000000000003286.
 • Dayan E, Rovatti P, Aston S, Chia CT, Rohrich R, Theodorou S. Multimodal Radiofrequency Application for Lower Face and Neck Laxity. Plast Reconstr Surg Glob Open. 2020; 8(8): e2862. doi: 10.1097/GOX.0000000000002862.
 • Galván H. Uso de radiofrecuencia y cavitación. Prevención de complicaciones. Act Terap Dermatol 2012; 35: 202-206.
 • Ion L, Raveendran S, Fu B. Body-contouring with radiofrequency-assisted liposuction. J Plast Surg Hand Surg. 2011; 45(6): 286-293.
 • Leal-Silva H, Carmona-Hernández E, López-Sánchez N, et al. Reducción de grasa subcutánea, técnicas invasivas y no invasivas. Dermatol Rev Mex. 2016; 60(2): 129-141.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.