Logo image
Logo image

6 vinkkiä miten pitää kaula nuorekkaana

2 minuuttia
Kaulasi iho tarvitsee aivan yhtä paljon huomiota kuin kasvojesi iho. Rypyt kasvoillamme saavat meidät huolestumaan, mutta emme ajattele kaulaa juuri ollenkaan.
6 vinkkiä miten pitää kaula nuorekkaana
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Kaula on usein unohdettu osa mitä tulee ihonhoitoon. Ikääntymisen merkit näkyvät kaulan iholla ensimmäisenä, koska kaulan iho on hyvin ohut ja siinä on vähemmän ihorauhasia, jotka pitävät ihon kosteana. Siksi kaulan iho menettää elastisuutensa ja kiinteytensä nopeammin kuin iho muualla kehossa.

Lue alla olevat vinkkimme kaulan ihon ikääntymistä vastaan ja kuinka saat pidettyä ihon nuoren näköisenä ja sileänä kauemmin.

1. Kosteuta ihoa

Some figure

Kosteuta kaulan ihoa päivittäin aivan kuten kasvojasikin. Kosteusvoiteen ei tarvitse olla erikoistuote, vaan tavallinen kasvojen kosteusvoide kelpaa mainiosti. Voit korvata kaupan tuotteen luonnontuotteilla, kuten kookos-, manteli-, oliivi- tai ruusunmarjaöljyllä.

  • On hyvin tärkeää kosteuttaa ihoa kaksi kertaa päivässä – aamulla heräämisen jälkeen ja illalla ennen nukkumaanmenoa.
  • Levitä kosteutusvoide alhaalta ylöspäin kunnes se on kokonaan imeytynyt.

Samasta aiheesta lisää: Eroon kaulan tummentumista 5 luontaishoidolla

2. Kuorinta

Ihon hoitoon kuuluu ihon kuorinta vähintään kerran viikossa. Kuorinnan avulla poistat vanhaa kuollutta ihosolukkoa, jota kerääntyy ajan mittaan.

  • Voit kuoria ihoa kotoa löytyvillä raaka-aineilla, kuten sokerilla, merisuolalla tai ruokasoodalla.
  • Sekoita jokin edellä mainituista aineista valitsemaasi luonnonöljyyn, hunajaan tai jogurttiin ja saat aivan ihanan kotitekoisen luonnon kuorinta-aineen kaulallesi.
  • Kuori ihoa koko dekoltee-alueelta eli rintojen yläpuolelta aina leukaan asti. Muista kuoria myös niskan alue.
  • Huuhtele lopuksi viileällä vedellä. Näin saat syväpuhdistettua ihosi.

3. Vältä huonoa ryhtiä

Some figure

Usko tai älä, mutta huono ryhti voi vaurioittaa kaulan ihoa hyvin nopeasti. Niskakivun ja päänsäryn lisäksi pitkäaikainen huono ryhti voi aiheuttaa kaulaan ryppyjä, joita saattaa olla mahdotonta saada pois. Vältä pitämästä päätä kallellaan eteenpäin käyttäessäsi kännykkää, tablettia tai tietokonetta ja kaula pysyy nuorekkaampana.

4. Kaula ja oikea ruokavalio

Huolehdi oikean ravinnon riittävästä saannista; esimerkiksi Omega-3 ja -6 -rasvahapot toimivat merkittävässä roolissa elimistön kollageenin tuotannossa. Kollageeni vaikuttaa ihon elastisuuteen ja uudistumiseen.

Eräiden tutkimusten mukaan hyvät rasvahapot auttavat elimistöä luomaan soluja tehokkaammin. Pidä huoli että ruokavaliosi sisältää joitakin näistä: pellavansiemenöljy, avokado tai kylmän veden kalat.

Lisää Omega -rasvahapoista: 5 merkkiä Omega-3 ja -6 rasvahappojen puutoksesta

5. Käytä aurinkorasvaa

Some figure

Muista käyttää aurinkorasvaa kaikilla ihoalueilla, jotka ovat alttiina auringolle. Aurinko voi aiheuttaa ennenaikaista ikääntymistä kaulan iholla.

6. Liikunta

Kaula täytyy muistaa myös liikunnan suhteen. Säännöllinen liikunta ja muutamat helpot harjoitukset voivat ehkäistä kaulan ikääntymistä ja säilyttää ihosi sileänä ja nuoren näköisenä.

  • Istu suorana ja pidä hyvä ryhti. Liikuta leukaa eteenpäin ja taaksepäin.
  • Toinen helppo harjoitus tehdään myös istuen hyvää ryhtiä unohtamatta. Kallista päätä taaksepäin ja ojenna niskaa ylöspäin. Avaa suu ja yritä tuoda alahuuli kohti ylähuulta pitäen ylä- ja alahampaat irti toisistaan. Toista useita kertoja ja säännöllisesti niin kaulan iho siloittuu.
  • Voit tehdä saman harjoituksen asettamalla suusi siihen asentoon, kuin yrittäisit sanoa O-kirjainta. Pidä asentoa vähintään viisi sekuntia ja toista useita kertoja.

Hyvin tuloksien saamiseksi on suositeltavaa tehdä harjoitukset useita kertoja päivässä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.