Blue flame -kaasulämmittimien ominaisuudet ja edut

Oletko jo tietoinen blue flame -kaasulämmittimien eduista? Kerromme niistä täällä.
Blue flame -kaasulämmittimien ominaisuudet ja edut

Viimeisin päivitys: 29 maaliskuuta, 2023

Kylmällä säällä ei ole mitään parempaa kuin kaasulämmitin, ja jos siinä on sininen liekki, sitä parempi! Tässä artikkelissa kerromme, mitä blue flame -kaasulämmittimet ovat.

On välttämätöntä, että kodissasi on hyvä lämmitysjärjestelmä, mutta olisi tietysti hyvä, jos lompakkosi ei kärsisi siitä liikaaKaikkien vaihtoehtojen joukossa ovat blue flame -kaasulämmittimet, yksi parhaista valinnoista kun etsitään vastinetta rahalle. Täällä kerromme sinulle kaiken, mitä sinun tulee niistä tietää.

Mitä blue flame -kaasulämmittimet ovat?

Ne ovat tavanomaisia butaanikaasulämmittimiä, mutta ne ovat kannettavia. Siksi ne ovat melko edullisiakin. Näissä lämmittimissä on ympäristöystävällinen järjestelmä, mutta ne eivät tingi tehokkuudessa.

Tämä johtuu puhtaan sinisen liekin säteilystä, joka estää hiilidioksidipäästöjä ja toisin kuin muut järjestelmät, ei vapauta käytön aikana pahaa hajua.

Miten ne toimivat?

Blue flame -kaasulämmittimet luovuttavat lämpöä lämpökonvektion kautta. Siten ne saavat huoneen lämpenemään vähitellen ja tasaisesti. Niille on ominaista nopea syttyminen.

Kaasu-ilmaseos virtaa poltinputken läpi merkkivaloon, joka sytyttää sen osoittaen sinisen sävyn, joka antaa lämmittimelle sen nimen. Kanavan läpi kulkeva ilma steriloidaan.

Joissakin blue flame -kaasulämmittimissä on kipinäsytytysjärjestelmä. Tällä tavalla ensimmäinen liekki laukeaa ennen kuin varoventtiili päästää kaasun ulos polttimeen.

Blue flame -kaasulämmittimet.
Tälle lämmitysjärjestelmälle ominainen sininen liekki johtuu sen sytytysjärjestelmästä.

Mitkä ovat blue flame -kaasulämmittimien ominaisuudet?

Blue flame -kaasulämmittimissä on kaksi lämmöntuottojärjestelmää: toinen etuosassa ja toinen yläosassa. Tämän avulla ne onnistuvat lämmittämään ympäröivää ilmaa hyvin tasaisesti koko huoneessa.

Blue flame -kaasulämmittimet kuluttavat noin 300 grammaa kaasua tunnissa. Huomioi, että tuotemerkkien ja suunnittelun välillä voi olla pieniä eroja.

Ota selvää kyseisen tuotteen ominaisuuksista ennen kuin teet valinnan.

Nämä lämmittimet voivat saavuttaa 4 000 wattia, mikä sopii ihanteellisesti noin 35 neliömetrin lämmittämiseen. Blue flame -kaasulämmittimet on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, eli materiaali on hyvin kestävää.

3 blue flame -kaasulämmittimen etua

Kun harkitset tämäntyyppisen lämmittimen ostoa, sinun tulee tietää, että poltintyypin mukaan ne luokitellaan infrapuna, katalyytti ja blue flame -liekkipolttimiin. Alla kerromme nimenomaan blue flame -polttimella varustettujen lämmittimien etuihin.

1. Polttoteho

Kun puhumme palamisesta, tarkoitamme kemiallista reaktiota, joka tapahtuu hapen ja hapettuvan alkuaineen välillä, joka blue flame -lämmittimien tapauksessa on butaanikaasua. Tämän reaktion jälkeen kaasu palaa, mikä tuottaa lämpöä.

2. Ei pahoja hajuja

Liekin ilmestymisen jälkeen puhtaan tekniikan ansiosta lämmittimessä ei ole myrkyllisiä kaasuja tai pahoja hajuja. Tämä ominaisuus erottaa sen muista lämmittimistä, kuten esimerkiksi infrapunalämmittimistä.

3. Taloudellinen

Yksi blue flame -kaasulämmittimien käyttäjien eniten rakastamista eduista on niiden halpa käyttö, toisin kuin esimerkiksi sähköä hyödyntävien lämmittimien käyttö.

Säästä rahaa blue flame -kaasulämmittimillä.
Tämä lämmitysmenetelmä on taloudellinen.

Suositukset, jos harkitset blue flame -kaasulämmittimen ostoa

Edellä mainittujen etujen lisäksi muita etuja ovat seuraavat:

  • Se syttyy ja lämpenee nopeasti.
  • Siinä on automaattinen sammutus ja hiilidioksidipitoisuuden ilmaisin.
  • On olemassa erilaisia malleja, jotka mukautuvat ympäristön tarpeisiin.
  • Niitä on helppo siirtää. Joissakin on jopa pyörät.
  • Ne hyödyntävät kaasusylinterin sisältöä, koska butaani palaa korkeammassa lämpötilassa.
  • Niillä on pidempi käyttöikä. Niiden elementit eivät yleensä heikkene.

Blue flame -kaasulämmittimillä on nämä edut, mutta, kuten kaikessa muussakin, on asioita, joista sinun tulee huolehtia. Kun käytät sitä, varmista, että huoneessa on riittävä ilmanvaihto ja jos mahdollista, vältä ovien sulkemista.

Jos liekki muuttuu keltaiseksi tai oranssiksi, se tarkoittaa, että se ei pala kunnolla. Siinä saattaa olla hiilimonoksidia. Jos näin on, sinun tulee ratkaista ongelma välittömästi puhdistamalla laite tai tarkistamalla kaasun ulostulo. Se voi myös olla merkki siitä, että on aika vaihtaa lämmitin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Morales, F. J. M. (2017). Instalación y puesta en marcha de aparatos de calefacción y climatización de uso doméstico. IMAI0108. IC Editorial.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.