Avojaloin kävelyn hyödyt

Avojaloin kävelyn hyödyt
Leidy Mora Molina

Tarkistanut ja hyväksynyt: sairaanhoitaja Leidy Mora Molina.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 20 joulukuuta, 2022

Avojaloin kävelystä, toisin kuin mitä monet ihmiset ehkä ajattelevat, todella on hyötyä terveydelle. Tämä on yksinkertainen tosiasia; voit käyttää kaikkia jalkojesi lihaksia kävellessä avojaloin. Kun teet sitä usein, jalat myös tulevat vahvemmiksi.

Mitä on syytä tietää avojaloin kävelystä

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kun jalat ovat suorassa kosketuksissa maahan, niistä on paljon hyötyä sekä kehon että mielen terveydelle. Kuten me kaikki tiedämme, jaloista löytyy monia hermopäätteitä. Kun jalkapohjat tulevat kosketuksiin maanpinnan kanssa, se auttaa poistamaan haitallisia asioita kehostasi, kuten stressiä ja ahdistusta. Lisäksi kävely on hyväksi terveydellesi.

Suositeltavinta on kävellä ulkona ja esimerkiksi ruohikolla, jolloin olet suoraan yhteydessä maahan. Jos sinulla ei ole tätä mahdollisuutta, voit myös tehdä sen oman talon lattialla, oli sinulla sitten sinulla puu- tai sementtilattia.

Avojaloin kävelyn hyödyt

avojaloin kävely tekee onnelliseksi
  • Avojaloin kävely stimuloi verenkiertoa, mikä mahdollistaa myös paremman hapetuksen.
  • Se auttaa kehoa eliminoimaan tehokkaasti hyvän määrän rasvoja ja myrkkyjä.
  • Se poistaa stressiä, masennusta ja neurooseja, mikä vahvistaa hermostoa.
  • Paljain varpain oleminen estää suonikohjuja, koska se vahvistaa verisuonistoa ja sallii siten ravintoaineiden paremman jakelun koko kehoon.
  • Kun kävelet paljain jaloin, painat jaloissasi kaikkia hermopäätteitä, jotka ovat yhteydessä eri elimiin kehossasi. Siten se sallii toipumisen niistä sairauksista, jotka johtuvat energiakanavien tukkeutumisesta. Näitä kutsutaan kiinalaisessa lääketieteessä meridiaaneiksi.

On olemassa terapiaa nimeltään vyöhyketerapia, jolla vapautetaan varastoitunutta energiaa. Erityisesti sellaista, joka ei virtaa luonnostaan ja joka aiheuttaa monenlaisia sairauksia, pääasiassa hermoston muuttumista. Tämä terapia tapahtuu painamalla strategisia kohtia, jotka löytyvät jalkapohjista. Kun kävelet ilman kenkiä, näitä kohtia painetaan luonnollisella tavalla. Tämän avulla voit rentoutua ja parantaa terveyttäsi. Muista, että se on paljon tehokkaampaa, kun se tehdään nurmikolla.

Muista…

Vaikka tämä on hyvin helppo rentoutumisterapia, sinun pitäisi pitää tietyt asiat mielessäsi kun kävelet paljain varpain. Ulkona ollessasi maassa voi olla tiettyjä elementtejä, jotka voivat satuttaa jalkojasi. Lisäksi on tärkeää, että aloitat avojaloin kävelyn pikkuhiljaa. Samalla kun lihaksesi vahvistuvat, voit lisätä kävelyiden kestoa.

Onko sinulla tapana harrastaa avojaloin kävelyä?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.