Auttaako vihreä tee pudottamaan painoa?

Vihreä tee sisältää kofeiinia ja antioksidantteja, jotka voivat olla tehokas apu painonpudotuksessa. Nyt kerromme, mitkä ovat tämän teelaadun vaikutukset painoon tieteen mukaan.
Auttaako vihreä tee pudottamaan painoa?

Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Oletko aloittamassa painonpudotukseen tarkoitettua dieettiä? Joku on varmaan jo ehtinyt mainita, että kannattaisi juoda vihreää teetä, sillä se vähentää painoa. Mutta onko tämä totta – voiko vihreä tee tosiaan edistää painonpudotusta?

Nyt annamme tietoa tieteellisistä tutkimustuloksista vihreän teen vaikutuksista ihmisen painoon. Näin pystyt paremmin arvioimaan, kannattaako sinun mielestäsi aloittaa tämän teen nauttiminen.

Vihreän teen ominaisuudet

Vihreä tee sisältää runsaasti antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja. Se on ehdottomasti yksi suosituimmista juomista ympäri maailmaa.

Monen ikäiset ja erilaisista kulttuureista tulevat ihmiset ovat ottaneet sen osaksi aamu- tai iltapäivän tottumuksiaan. Mutta onko vihreä tee kuitenkaan oikeasti painonpudotusta vauhdittavaa, ja mitkä sen vaikutukset muuten ovat?

Vihreässä teessä on runsaasti polyfenoleja, joilla on antioksidanttiominaisuuksia. Sillä se on myös puhdistava ja tulehdusta torjuva teelaatu, se voi olla avuksi solujen suojaamisessa vapailta radikaaleilta.

Se sisältää A-, B-, C-, D-, E- ja H-vitamiineja sekä mineraaleja (kuten kromia, seleeniä ja sinkkiä). Nämä yhdisteet auttavat tehostamaan aineenvaihdunnan toimintoja.

Mistä vihreä tee koostuu?

vihreä tee

1. Kofeiini

Kofeiinilla on stimuloiva vaikutus, ja eräiden tutkimusten mukaan se voi auttaa polttamaan rasvaa. Kupillisessa vihreää teetä on vähemmän kofeiinia kun kupillisessa kahvia, mutta määrä on kuitenkin riittävä stimuloinnin toteutumiseksi.

2. Nesteen poistuminen

Vihreä tee auttaa kehoa pääsemään eroon aineista joita se ei enää tarvitse, ja siten tämä juoma torjuu nesteen kertymistä.

3. Antioksidantit

Vihreä tee sisältää runsaasti antioksidantteja, mukaan lukien katekiineja, jotka tehostavat aineenvaihduntaa. Joidenkin tutkimusten mukaan kupillinen vihreää teetä päivässä voi nostaa kehon antioksidanttitasoa.

Teen pääantioksidantti on EGCG – tämä yhdiste pystyy estämään entsyymiä, joka hajottaa noradrenaliini-nimistä hormonia. Kun kyseistä entsyymiä estetään ja noradrenaliinin tasot nousevat, rasvaa hajoaa enemmän.

Vihreän teen teho painonpudotuksessa

painonpudotus

Vihreän teen juonti joka päivä voi olla avuksi rasvan polttamisessa, sillä se parantaa aineenvaihduntaa. Mutta onko kuitenkaan oikeasti tarpeellista nauttia vihreää teetä, kun halutaan pudottaa painoa?

Yritämme selkeyttää asiaa, jotta saisit paremman käsityksen tämän teen hyödyistä. Se ei sellaisenaan vähennä painoa, mutta se on kuitenkin hyvä apu kilojen karistamiseksi.

Vaikutus on pääasiassa sen sisältämien katekiinien ansiota. Ne saavat kehon lämmöntuotannon tehostumaan (kehon kyky tuottaa lämpöä aineenvaihdunnan reaktioiden ansiosta), ja siten se tuottaa energiaa, mikä auttaa rasvojen polttamisessa.

Toisaalta sitä pidetään kevyesti ruokahalua hillitsevänä tuotteena, joten sen nauttiminen voi vähentää halua napostella aterioiden välillä.

Lisäksi vihreän teen nestettä poistava vaikutus tekee siitä hyvän luontaishoidon nesteen kertymisen torjuntaan. Koska se auttaa kehoa hankkiutumaan eroon liiasta nesteestä, se vähentää kudosten tulehdustilaa.

Kaiken kaikkiaan vihreä tee on siis aivan oikeasti hyödyksi painonpudotuksessa – kyse ei ole mistään myytistä. Se ei kuitenkaan ole ihmetuote. Mikäli halutaan hyviä tuloksia, se tulee yhdistää tasapainoiseen ja terveelliseen ruokavalioon sekä säännölliseen liikuntaan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.