Logo image
Logo image

Aloe vera -mehun juominen kannattaa

3 minuuttia
Aloe vera -mehun juomisesta on tullut trendikästä. Oletko jo kokeillut sitä? Oletko selvillä sen tarjoamista hyödyistä vai oletko muuten vain lähtenyt mukaan tähän uuteen villitykseen?
Aloe vera -mehun juominen kannattaa
Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Aloe vera on täynnä terveydelle hyödyllisiä vitamiineja, helposti imeytyviä hiilihydraatteja, antioksidantteja, kivennäisaineita, entsyymejä ja aminohappoja. Parasta siinä on sen neutraali maku, joka sopii yhteen lähes minkä tahansa kanssa. Tästä syystä aloe vera -mehua on helppo lisätä vaikka smoothieihin, virkistävään teehen tai juoda sellaisenaan.  Oli miten oli, aloe vera -mehun juominen todella kannattaa.

Mitä aloe vera -mehu on ja miksi sen juominen kannattaa?

Aloe vera -mehu on aloe vera -kasvista peräisin olevaa geeliä, joka on sekoitettu veteen. Aloe vera on eräänlainen mehikasvi, jonka geelissä on runsas määrä vettä varastoituneena.

Voit ostaa aloe vera -mehua kaupasta tai tehdä sitä itse erottamalla geelin kasvin sisältä ja yksinkertaisesti sekoittamalla sen veteen. Tämä jälkimmäinen on parempi vaihtoehto, jotta juoma on varmasti täysin puhdasta ja lisäaineetonta.

 • Tarvitset yhden vihreän osan aloe vera -kasvin varresta. Sen sisällä on läpinäkyvää geeliä.
 • Ota tämä geeli talteen ja laita se säilöön lasiseen purkkiin jääkaappiin tai käytä heti.

Haluatko tietää lisää aloe veran käyttötapoja? Käy lukemassa: Kotitekoinen hoitava voide aloe verasta

1. Aloe vera -mehun juominen parantaa ruoansulatusta

Some figure

Aloe vera -mehu parantaa ja voimistaa ruoansulatusjärjestelmää sekä yleistä terveydentilaa. Se on tulehdusta lievittävää ja laksatiivista. Siitä on apua seuraaviin:

 • Se puhdistaa ja hoitaa ruoansulatuskanavaa
 • Se säätelee maksan toimintoja
 • Se vähentää mahalaukun ärsytystä
 • Se rauhoittaa ärtyvän suolen oireyhtymän oireita
 • Se lievittää mahahaavan aiheuttamaa kipua
 • Se torjuu ummetusta
 • Se lievittää koliitin aiheuttamaa kipua
 • Se säätelee suoliston hyödyllisiä bakteereja

2. Aloe vera -mehun juominen nesteyttää

Toinen aloe veran hyöty on sen runsas nestepitoisuus, mistä syystä se on loistava vaihtoehto nestevajeen ehkäisyyn. Muista, että riittävä nesteytys auttaa elimistöä puhdistumaan myrkyistä. Eniten siitä on hyötyä munuaisille ja maksalle, jotka vastaavat veren suodattamisesta ja virtsantuotannosta.

 • Aloe vera -mehua kannattaa juoda heti raskaan treenin päätyttyä, sillä elimistö tarvitsee nestettä poistaakseen lihaksiin kertynyttä maitohappoa.
 • Kokeile lisätä kaksi ruokalusikallista aloe vera -mehua vesipulloon. Nauti juoma kokonaisuudessaan treenin aikana ja tunti sen päättymisen jälkeen.

3. Torjuu ummetusta

Some figure

Kärsitkö usein ummetuksesta? Se paitsi tekee olosta raskaan myös aiheuttaa ilmavaivoja ja aknea myrkkyjen kerääntymisen seurauksena.

Onneksi yksi aloe vera -mehun juomisen hyödyistä on se, että se lisää suoliston nesteen määrää ja stimuloi sen toimintaa. Tämä vähentää ummetusta.

Kannattaa myös pysyä erossa erittäin rasvaisista ja prosessoiduista ruoista jonkin aikaa. Terveellisempi vaihtoehto on syödä enemmän kuitua, hedelmiä ja vihanneksia.

Käy lukemassa myös: 11 ummetusta aiheuttavaa ruokaa

4. Terveempi iho

Iho on ensimmäinen elin, jota aloe vera -mehun juominen hyödyttää. Iholla on taipumusta kuivua säästä ja saasteista johtuen.

Aloe vera -mehun ihoa kosteuttava vaikutus vähentää finnien ilmaantumista sekä estää psoriaasin ja dermatiitin aiheuttamaa kutinaa ja muuta epämukavuutta.

 • Lisäksi aloe verasta saa antioksidantteja ja vitamiineja, jotka suojaavat ihoa rypyiltä ja UV-säteiltä.
 • Aloe vera -mehun juomisen lisäksi suosittelemme käyttämään pientä määrää geeliä myös iholla kosteusvoiteena. Näin ehkäiset kuivuutta sekä sisäisesti että ulkoisesti.

5. Aloe vera -mehun juominen parantaa sydämen terveyttä

Some figure

Aloe vera -mehun juominen parantaa merkittävästi verenkiertoa sekä sydämen ja verisuonten terveyttä. Koska se alentaa rasvan määrää, siitä on apua korkeaan kolesteroliin.

Sillä on myös toinen vaikutus: se alentaa rasvakertymien ja verihyytymien aiheuttamaa valtimoiden tukkeutumisen riskiä.

Diabetesta sairastavien kohdalla kolesterolitason pitäminen ihanteellisissa lukemissa helpottaa sairauden hoitoa. Muista, että diabetes on eri elimiin vaikuttava sairaus. Yhden terveysongelman hallinta vaikuttaa positiivisella tavalla koko yleiseen terveydentilaan.

Aloe vera -mehun juominen laskee myös verensokeritasoa, jota tulisi tarkkailla vakavien komplikaatioiden välttämiseksi.

Oletko vakuuttunut aloe vera -mehun juomisen hyödyistä? Voit nauttia aloe veran sellaisenaan geelinä, veden kanssa mehuna tai smoothieissa kunhan sen nauttii aina luonnollisessa muodossaan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.