Alkalisoitu vesi painonpudotukseen ja väsymyksen ehkäisyyn

11 maaliskuun, 2019
Kehon nestetasapainon ylläpitäminen on tärkeää, mutta sinun tulee myös pitää sen pH-taso ihanteellisena. Neuvomme sinulle, kuinka tehdä molemmat alkalisoidun veden avulla.

Veden päivittäinen juominen on yksi parhaista asioista, joita voit tehdä terveytesi hyväksi. Vesi ei ainoastaan muodosta suurta osaa kehon koostumuksesta, vaan se on myös tärkeää eri elimille, jotta ne voivat suorittaa omat tehtävänsä kunnolla. Tässä artikkelissa aiheena on alkalisoitu vesi ja sen terveyshyödyt.

Hyvän nestetasapainon ylläpitämiseksi ja sairauksien ehkäisemiseksi on suositeltavaa juoda 6-8 vesilasillista päivässä.

vettä juova nainen
Joskus pelkkä vesi ei kuitenkaan yksinään riitä, vaan se tarvitsee hieman alkalisointia kyetäkseen säätelemään elimistön pH-arvoa.

Vaikka kaupoissa myydäänkin juomia, joiden väitetään tarjoavan edellä mainittu hyöty, totuus on, että on paljon helpompaa tehdä alkalisoitu vesi tai muu juoma itse orgaanisista ainesosista. Tämän hoidon avulla et ainoastaan auta vähentämään elimistösi happamuutta, vaan annat kehollesi myös lukuisia hyödyllisiä ravintoaineita.

Alapuolella haluamme jakaa tämän terveellisen hoidon reseptin, joka on sekä edullinen että terveellinen.

Lue tarkasti!

Miksi alkalisoitu vesi on hyväksi minulle?

alkalisoitu vesi janojuomana

Ennen kuin näytämme, kuinka tehdä alkalisoitua vettä kotona, on tärkeää kertoa ensin sen hyödyistä ja miksi sitä kannattaa juoda useita kertoja viikossa.

Ensinnäkin elimistön pH-arvo mitataan asteikolla 0-14, luvun 7 ollessa neutraali. Kaikki pH-arvoltaan yli 7 on emäksistä ja alle 7 on hapanta.

Katso myös: 6 parasta emäksistä ruoka-ainetta

Ajatellaan, että jotta elimistö pysyy terveenä, sen pH-arvon on pysyttävä välillä 7.35 ja 7.45.

Ongelma on siinä, että nykyaikana ruokavaliomme on yhä happamampi, eikä suurin osa ihmisistä tiedä, että prosentuaalisesti iso osa normaalisti syömistämme ruoista voi muuttaa tätä happo-emästasapainoa.

Tästä aiheutuu lukuisia ongelmia eri elimille niiden yrittäessä suorittaa tehtäviään. Elimistön myrkkypitoisuuden noustessa kudokset alkavat vaurioitua ja kehittyy vakavia sairauksia.

Itse asiassa happamuus voi aiheuttaa joidenkin solujen kuoleman, ja pahimmassa tapauksessa saada aikaan niiden muuttumisen pahanlaatuisiksi. Tästä syystä on tärkeää parantaa päivittäisiä ruokailutottumuksia ja juoda vähintään yksi lasillinen alkalisoitua vettä päivässä.

Tämä juoma edistää happamien kuona-aineiden poistumista elimistöstä ja tasapainottaa veren pH-arvoa, jotta se saa vietyä happea paremmin soluille.

Sen juominen säännöllisesti nesteyttää elimistöä, poistaa väsymystä ja ehkäisee ennenaikaista vanhenemista, sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Miten alkalisoitu vesi valmistetaan kotioloissa?

alkalisoitua vettä

Alkalisoitu vesi tehdään sekoittamalla Himalajan ruususuolaa ja sitruunaa puhdistettuun veteen. Juomasta saa hyvän määrän C-vitamiinia, bioflavonoideja, pektiiniä ja tärkeitä hivenaineita, jotka suojelevat immuuni-, ruoansulatus- sekä sydän- ja verisuonijärjestelmää.

Se sisältää myös eteerisiä öljyjä, kuten limoneenia ja alfa-tujonia, joiden antioksidanttivaikutukset auttavat vähentämään vapaiden radikaalien aiheuttamia negatiivisia vaikutuksia.

Sen juominen kohtuudella edistää osaltaan terveellistä painonpudotusta, poistaa nesteturvotusta ja lievittää jännityspäänsärkyä. Se nostaa myös energiatasoja fyysisesti ja psyykkisesti, vähentäen näin stressiä ja ärtyisyyttä.

Juoma on helppo valmistaa, ja siihen tulevat ainesosat löytyvät edulliseen hintaan terveysruokakaupoista tai jopa tavallisesta marketista.

Ainekset

Ohjeet

  • Pese sitruuna hyvin; halutessasi voit desinfioida sen käyttämällä hieman vettä ja omenaviinietikkaa.
  • Leikkaa se sitten siivuiksi ja lisää kannuun, jossa on kaksi litraa vettä.
  • Lisää joukkoon teelusikallinen Himalajan ruususuolaa, sekoita silikonisella tai puisella lastalla ja anna juoman olla yön yli huoneenlämmössä.
  • Seuraavana aamuna juo sitä yksi tai kaksi kupillista puoli tuntia ennen aamupalaa.

Käy lukemassa: 5 poikkeavaa päänsäryn laukaisijaa

Pidä mielessä seuraavat asiat!

Tätä alkalisoitua juomaa ei suositella ihmisille, joilla on korkea verenpaine.

Juomaa saa juoda enintään 3 kertaa päivässä, sillä tämän määrän ylittävä annos voi tehdä elimistöstä liian emäksisen.

Parhaiden tulosten saamiseksi kannattaa juoda ainakin 6 lasillista tavallista vettä päivässä ja noudattaa tasapainoista, runsaasti antioksidantteja sisältävää ruokavaliota, sekä liikkua säännöllisesti.

Kannattaa myös vähentää syömäsi pikaruoan ja valmisruokien määrää, sillä ne ovat mahdollinen myrkkyjen lähde. 

  • Sawka, M. N., Cheuvront, S. N., Carter, R., Jéquier, E., Manz, F., Dal Canton, A., … Shirreffs, S. (2005). Human water needs. In Nutrition Reviews. https://doi.org/10.1301/nr.2005.jun.S30-S39
  • Popkin, B. M., D’Anci, K. E., & Rosenberg, I. H. (2010). Water, hydration, and health. Nutrition Reviews. https://doi.org/10.1111/j.1753-4887.2010.00304.x