Logo image
Logo image

Aerobinen tanssi on mahtava tapa päästä kuntoon

2 minuuttia
Fyysisen kunnon paranemisen lisäksi aerobinen tanssi rentouttaa ja vapauttaa sinut päivittäin kohtaamastasi stressistä.
Aerobinen tanssi on mahtava tapa päästä kuntoon
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Kirjoittanut Ángela Aragón
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Aerobinen tanssi on uusi vaihtoehto, josta on nopeasti tulossa suositumpi sellaisten ihmisten keskuudessa, jotka haluavat paremman fyysisen ja psyykkisen terveyden.

Siihen sisältyy monia harjoituksia, jotka koostuvat koreografioista. Toisin sanoen aerobinen tanssi on rutiini, joka yhdistää eri liikuntaharjoituksia, jotta voisit työstää eri kehonalueita samalla vieden huomiosi pois liikunnan harrastamisesta, poistaen stressin ja uudistaen energiasi.

Some figure

Kaikki haluavat olla hyvässä kunnossa.

Itse asiassa monet ihmiset tietävät päivittäisen liikunnan tärkeyden muustakin kuin vain esteettisestä näkökulmasta katsoen. Loppujen lopuksi on helppo nähdä fyysisen aktiviteetin tuomat edut: energian ja elinvoiman kohoaminen sekä kestävyyden kehittäminen.

Mutta miksi on niin vaikeaa olla johdonmukainen liikunta-aikataulun ylläpitämisessä?

Vastaus on yksinkertainen: se vaatii vaivannäköä, mikä ei suinkaan ole hauskin asia useimmille ihmisille. Tämän takia perinteisiin liikuntarutiineihin tulee päivittäin uusia vaihtoehtoja ja on uusia tutkimuksia, jotka motivoivat ihmisiä liikkumaan.

Tässä kohtaa haluamme esitellä aerobisen tanssin.

Tällä liikuntaharrastuksella on kaksi päätavoitetta: ensinnäkin optimoida liikuntarutiinit ja toisekseen tehdä niistä hauskempia.

Kun ihminen löytää sellaisen fyysisen aktiviteetin josta hän todella nauttii, hänen henkinen vaivannäkönsä on pienempi ja hän tulee todennäköisemmin harrastamaan tuota aktiviteettia johdonmukaisesti.

Kuinka tanssiminen pitää hyvässä kunnossa?

Some figure

Aerobinen tanssi on yksi suosituimmista vaihtoehdoista, aivan kuten zumbakin.

Miksi?

Tanssiessa tunnet olosi vapaaksi ja rentoutuneeksi ja tuotat enemmän serotoniinia (joka antaa sinulle hyvinvoinnin ja optimismin tunteen). Samaan aikaan kortisolitaso alenee minimiin, mikä saa stressin lieventymään ja katoamaan kehosta. 

Saat mielihyvää ja iloa liikuttamalla lanteitasi ja pitämällä hauskaa.

Tanssiliikkeet auttavat myös vahvistamaan kehoa parantaen siten myös itsetuntoasi. Usein tanssiminen auttaa ihmisiä tuntemaan olonsa paremmaksi ja viehättävämmäksi. Samalla kun liikutat kehoasi, oli rytmitajusi sitten miten hyvä tai huono tahansa, kokemus on kuitenkin stimuloivaa ja mukavaa.

Lisäksi tanssiminen saa sinut vapauttamaan estosi, tuntemaan olosi viehättäväksi ja olemaan sosiaalinen.

Lue myös: Kuinka musiikki vaikuttaa mielialaan?

Aerobisen tanssin vaikutukset

Some figure

Aerobinen tanssi on liikuntaharrastus, joka saa lihasmassan kasvamaan ja painon putoamaan, kunhan aerobinen harrastus koostuu aktiviteetin tekemisestä kohtalaisella voimakkuudella vähintään puolen tunnin ajan.

Aerobisen tanssin ehdottama rutiini on noin 45 minuuttia päivässä. Siinä esitellään eri liikkeitä tiettyjen eri lihasryhmien työstämiseksi. Siten et tylsisty ja pysyt aktiivisena koko tanssitunnin ajan.

Kaiken kaikkiaan tästä harrastuksesta hyötyy eniten verenkiertojärjestelmä. Kun lihakset aktivoituvat, keho pumppaa verta koko kehon läpi ja verenkierto paranee. Sydämesi tulee siis toimimaan paremmin, samoin kuin hapenottokyky. Esteettisestä näkökulmasta katsoen hyvä verenkierto tekee ihostasi kauniin.

Sen seurauksena koko yleinen terveydentilasi paranee. Jokainen nivel, lihas ja elin muuttuu kiinteämmäksi ja vahvemmaksi.

Suosittelemme sinua lukemaan: Tanssimisen terveysedut

Hyvästi stressi!

Some figure

On mielenkiintoista huomata mitä stressille tapahtuu, kun harrastat liikuntaa päivittäin. Energiasi kohoaa liikunnan aikana ja musiikki edistää mielihyvää, joka auttaa sinua vapauttamaan stressiä ja mitä vain sinulla olevaa jännitystä. Tästä syystä aerobinen tanssi on mahtava vaihtoehto heille, jotka taistelevat stressiä ja ahdistusta vastaan.

Tanssin ja urheilun yhdistämisen ansiosta tämä vaihtoehto on ihanteellinen liikuntarutiinin luomiseksi ja sen ylläpitämiseksi saadaksesi sitä vastaavat hyödyt.

Lisäksi sinun tulee myös muistaa, että on tärkeää tehdä myös muita toimenpiteitä, kuten noudattaa tasapainoista ruokavaliota, pysyä nesteytettynä ja varmistaa, että saat riittävästi unta. Näillä kaikilla on vaikutus!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Zamani Sani, S. H., Fathirezaie, Z., Brand, S., Pühse, U., Holsboer-Trachsler, E., Gerber, M., & Talepasand, S. (2016). Physical activity and self-esteem: testing direct and indirect relationships associated with psychological and physical mechanisms. Neuropsychiatric disease and treatment, 12, 2617–2625. https://doi.org/10.2147/NDT.S116811
  • Heijnen, S., Hommel, B., Kibele, A., & Colzato, L. S. (2016). Neuromodulation of Aerobic Exercise-A Review. Frontiers in psychology, 6, 1890. https://doi.org/10.3389/fpsyg.2015.01890
  • Arciero, P. J., Gentile, C. L., Martin-Pressman, R., Ormsbee, M. J., Everett, M., Zwicky, L., & Steele, C. A. (2006). Increased Dietary Protein and Combined High Intensity Aerobic and Resistance Exercise Improves Body Fat Distribution and Cardiovascular Risk Factors, International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, 16(4), 373-392. Retrieved Feb 13, 2021, from https://journals.humankinetics.com/view/journals/ijsnem/16/4/article-p373.xml
  • Helen Jõesaar, Vello Hein, Martin S. Hagger. 2011. Peer influence on young athletes’ need satisfaction, intrinsic motivation and persistence in sport: A 12-month prospective study.
    Psychology of Sport and Exercise. https://doi.org/10.1016/j.psychsport.2011.04.005.
    (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1469029211000537)
  • Johnston, B. 2018. Beneficios del ejercicio. Manual Merck. https://www.merckmanuals.com/es-us/hogar/fundamentos/ejercicio-y-forma-f%C3%ADsica/beneficios-del-ejercicio

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.