Aavistatko, jos joku valehtelee sinulle?

14 heinäkuun, 2019
Kehonkieltä lukemalla saat tietää, kun joku valehtelee sinulle. Keho antaa sinulle kaikki merkit, jotka sinun tulee tietää pystyäksesi luottamaan tai olemaan luottamatta tiettyyn ihmiseen.

On erittäin inhottavaa huomata, että joku valehtelee sinulle. Se ei johdu pelkästään siitä, että valheet voivat aiheuttaa paljon vahinkoa. Se johtuu myös siitä, että niiden huomaamiseen ei näytä olevan mitään keinoa. Monet asiantuntijat sanovat kuitenkin, että valheiden paljastamiseen on todellisuudessa olemassa erilaisia menetelmiä ja tekniikoita.

Ensinnäkin sinun täytyy olla tietoinen vivahteista; sinun täytyy siis pystyä lukemaan ja analysoimaan kehonkieltä. Et ehkä tiedä sitä, mutta suuri osa kommunikoinnistamme ei ole välttämättä sanojen, vaan ilmaisutapamme välityksellä tapahtuvaa kommunikointia. Kehonkielellämme on siis paljon enemmän merkitystä kuin sanoillamme – niin vietteleviä kuin ne ehkä ovatkin.

Tässä artikkelissa haluamme kertoa sinulle kaiken sen mitä tiedämme valheiden ja valehtelijoiden tunnistamisesta. Kehonkieli on loppujen lopuksi kieli, jota meidän kaikkien pitäisi oppia ymmärtämään.

Petoksen perusteet

nainen on tylsistynyt

Ensinnäkin on tärkeää tutkia ihmistä, jonka uskot valehtelevan sinulle. Keskity häneen ja analysoi häntä kaikessa hiljaisuudessa vähintään muutaman minuutin ajan.

Kiinnitä erityistä huomiota siihen kuinka hän käyttäytyy silloin, kun hän on rentoutunut. Kiinnitä myös huomiota hänen ryhtiinsä, ilmaisuunsa ja asiayhteyteen.

Lue myös: Miten syödä edullisesti ja terveellisesti?

Tarkkaile

Silmäsi eivät ole ainoa kehonosa, joka voi antaa sinulle paljon tärkeää tietoa siitä, kun joku valehtelee sinulle. Samalla hänen silmänsä voivat myös antaa sinulle paljon enemmän. Näitä merkkejä on kuitenkin toisinaan hankala tunnistaa. Itse asiassa monet ihmiset voivat saada meidät uskomaan, että he ovat rehellisiä, sillä he tietävät jo keinot, joilla he voivat peittää kehonmerkit.

Keskustelun aikaiseen luonnolliseen ja rehelliseen käytökseen kuuluu silmiin katsomista muutaman sekunnin ajan ja sitten katseen siirtämistä pois pariksi sekunniksi, jotta voidaan taas katsoa takaisin silmiin.

Ole epäileväinen niiden suhteen, jotka katsovat suoraan silmiin ja pitävät katseen kertoen sinulle samalla jotakin. Varo myös heitä, jotka kääntävät katseensa heti pois, kun heille kerrotaan jotakin tärkeää.

Kehon asento

Hermostunut käytös paljastaa itsensä ihmisen asennon kautta, sillä se ei ole suoraan kuulijan kohtaan suunnattua. Lisäksi, jos puhut jollekin jonka jalat tai keho osoittavat pois päin sinusta, on se merkki. Se tarkoittaa yleensä sitä, että henkilö tuntee olonsa epämukavaksi kanssasi, eikä hän kiinnitä huomiota keskusteluun ja saattaa jopa haluta kuollakseen pois siitä.

Jos näin on, päästä hänestä irti.

Kädet ja käsivarret

Jos ihmisen kädet ja käsivarret ovat sinun näköetäisyydelläsi, tarkoittaa se sitä, että hän on valmis keskustelemaan ja on kiinnostunut keskustelusta. Jos ihminen kuitenkin piilottaa käsivartensa ja kätensä taakseen, saattaa se johtua siitä, että hän piilottelee jotakin.

Kiinnitä huomiota siihen, kuinka hän vastaa puheluihin. Kääntääkö hän selkänsä sinulle ja lähtee pois? Jos näin on, voit alkaa olla luottamatta häneen, sillä se vastaa sitä, että ihminen hymyilee väkinäisesti.

Tiesitkö? Kuusi tapaa yhdistyä kumppanisi kanssa

Merkkejä siitä, että joku valehtelee sinulle

kun joku valehtelee sinulle, hänen pupillinsa muuttuvat

Säännöllisesti valehtelevien ihmisten keskuudessa toistuu tiettyjä malleja ja merkkejä. Kerromme sinulle, mitä merkkejä, jotta voit kiinnittää enemmän huomiota niihin. Sen myötä seuraavan kerran kun puhut jonkun kanssa, olet tarkkaavaisempi ja huomaat itse pitävätkö nämä teoriat paikkansa:

 • Ensinnäkin, valehtelija käyttäytyy epätavallisesti.
 • Toisekseen, voimme havaita valheen yleensä silloin, kun ihminen pitää taukoja usein ja vastaamisessa kestää pidempään.
 • Saattaa myös olla niin, että ihminen valehtelee silloin, kun hän pyytää sinua toistamaan kysymyksen.
 • Huulten yhteenpuristaminen voi myös olla merkki.
 • Kun ihminen kiertää häneltä kysyttyjä kysymyksiä, saattaa hän valmistautua valehtelemaan. Näin tapahtuu myös silloin, kun hän välttelee antamasta yksityiskohtia jostakin pyytämästäsi asiasta.
 • Mikäli ihminen ei tee yhteistyötä ja hänen asenteensa on negatiivinen, saattaa hän valehdella.
 • Lisäksi, jos hänen pupillinsa ovat laajentuneet ja hänen äänensä tavallista korkeampi, on se myös erittäin selvä merkki.

Kaikki valehtelevat

joku valehtelee sinulle ja ristii sormensa selän takana

Pidä myös mielessä, että kaikki valehtelevat jossakin vaiheessa elämää, eikä se välttämättä tarkoita sitä, että yritämme olla petollisia.

Vaikka kaikki väittävätkin haluavansa rehellisyyttä, voivat vain hyvin harvat ihmiset todella käsitellä totuutta loukkaantumatta tai tulematta satutetuksi henkilökohtaisesti. Mitä jos aviomiehesi kertoisi sinulle, että farkkusi itse asiassa saavat sinut näyttämään lihavalta? Tai mitä jos vaimosi kertoisi sinulle, että sinun hiustyylisi on kammottava?

Ei ole helppoa olla täysin rehellinen, eikä se ole aina paras vaihtoehto.

Jotkut ihmiset tietenkin valehtelevat enemmän kuin toiset, ja monilla heistä ei ole lainkaan puhtaat jauhot pussissaan. He ovat ihmisiä, joista sinun tulisi olla tietoinen. Hyvä valehtelija piilottaa sen opittujen taitojen avulla. Todellisuudessa hän leikkii kommunikoinnin epäselvyydellä; onnistuu vääristämään tietoa ja piilottamaan yksityiskohtia.

Joka tapauksessa on olemassa tiettyjä syitä siihen, miksi ihmiset valehtelevat. He:

 • Pelkäävät seuraamuksia.
 • Eivät halua ottaa vastuuta.
 • Eivät halua satuttaa rakasta ihmistä.
 • Haluavat vältellä häpeissään olemista.
 • Haluavat manipuloida muita.

Kuten huomaat, valheita ja valehtelijoita on erilaisia, aivan kuten ihmisiäkin. Nyt kun tiedät hieman enemmän valheista, pysy valppaana ja kiinnitä huomiota aikaisemmin mainitsemiimme merkkeihin, jotta voit tunnistaa valehtelijan aivan itse.