11 juomaa ja ruokaa hermostuneille ihmisille

Monet kasvit ja yrtit tunnetaan laajalti lääkinnällisistä ominaisuuksistaan, mutta mitkä ruoat kykenevät rauhoittamaan hermostuneita ihmisiä?
11 juomaa ja ruokaa hermostuneille ihmisille

Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Ihmisten, joilla on vaikeuksia hallita tunteitaan ja hermojaan, täytyy kääntyä eri keinojen puoleen parantaakseen tai hoitaakseen tätä ongelmaa. Aina ei tarvita intensiivistä hoitoa; ratkaisu voi piillä jopa ruokavaliossa. Mikä on parasta ruokaa hermostuneille ihmisille?

Parasta ruokaa hermostuneille ihmisille ovat sellaiset luonnolliset tuotteet, joiden ominaisuudet hyödyttävät hermostoa ja torjuvat stressin vaikutuksia. Yhdessä käytettyinä ne ovat hellävarainen (mutta tehokas) ratkaisu. Näitä ruokia tulee kuitenkin syödä päivittäin ehkäistäkseen ja hoitaakseen ahdistusta, masennusta ja ärtyisyyttä.

Mikä on hyvää ruokaa hermostuneille ihmisille?

Esimerkiksi B-vitamiinin, mangaanin ja fosforin säännöllinen syöminen voi auttaa paljon hermostuneisuuteen.

Seuraavaksi esittelemme 11 tehokkainta ja suositelluinta juomaa ja ruokaa hermostuneille ihmisille.

Vihannekset

Vihannekset hyödyttävät hermostoa

Vihannekset, erityisesti tummanvihreät vihannekset, tarjoavat monia hyötyjä hermostolle. Vihreät vihannekset ja hedelmät yhdessä sisältävät paljon vitamiineja, kivennäisaineita ja kuitua.

On kaksi hyvää tapaa hyödyntää vihanneksia. Ensimmäinen on kaikkein suosituin keino: sekasalaatit. Toinen keino on nauttia niitä aamiaissmoothieissa.

  • Lehtisalaatti ja vesikrassi ovat loistavia vaihtoehtoja.
  • Rucolassakin on samoja hyviä ominaisuuksia.
  • Pinaatti sisältää paljon vitamiineja ja auttaa hermostoa.

Suosittelemme lukemaan: Näin valmistat maistuvia kasviksia

Kaura

Kaura torjuu ahdistusta

Kaura on yksi niistä viljoista, joissa on eniten ravintoaineita. Siitä saa myös kuitua ja proteiinia.

Kaura toimii hermostossa kahdella tavalla: se palauttaa energiatason sekä torjuu ahdistusta ja ärtyisyyttä.

Oluthiiva

Oluthiiva on yksi parhaista ruoista hermostuneille ihmisille

Myös ravintohiivana tunnettu oluthiiva on yksi parhaista ruoista hermostuneille ihmisille. Siinä on huomattava määrä B-ryhmän vitamiineja sekä paljon kalsiumia, fosforia ja muita mineraaleja.

Voit yhdistää oluthiivan monien muihin ainesosien kanssa juomaan tai ateriaan lievittääksesi ahdistusta ja stressiä.

Basilika

Basilika torjuu stressiä

Basilikan pääasiallinen ominaisuus on stressintorjunta. Se auttaa myös hoitamaan vatsaongelmia, jotka johtuvat psyykkisten syiden aiheuttamasta somatisaatiosta.

Basilika on tulehdusta lievittävää ja antibakteerista. Sitä voi nauttia monin eri tavoin, esimerkiksi sellaisenaan tai kastikkeissa. Lisäksi basilikaöljyä voidaan käyttää rentouttavassa kylvyssä.

Suklaa

suklaata hermoileville

Tässä tapauksessa tarkoitamme tummaa suklaata, jossa on kaakaota yli 70 %. Se on enemmän kuin makeinen; se on ruokaa. Tummassa suklaassa on antioksidantteja, jotka auttavat vähentämään stressin vaikutuksia.

Tumma suklaa hyödyttää myös hermostoa. Se stimuloi aivoja johtuen teobromiinistaan. Lisäksi se sisältää paljon flavonoideja, jotka suojaavat verisuonia ja auttavat kognitiivisia toimintoja.

Saksanpähkinät

Saksanpähkinät edistävät serotoniinintuotantoa

Saksanpähkinöillä on tärkeitä masennuksen vastaisia ominaisuuksia. Tämä vaikutus johtuu niiden sisältämästä runsaasta rasvahappojen määrästä, joka edistää serotoniinintuotantoa.

Serotoniini on välittäjäaine, joka lähettää hyvän olon signaaleja aivoille ja näin ollen koko keholle.

Saksanpähkinät auttavat lievittämään merkittävästi myös ahdistusta ja masennusta. Vaikutuksen näkee syömällä vain kaksi ruokalusikallista saksanpähkinöitä päivässä.

Punakaali

Punakaali auttaa lievittämään hermostuneisuutta

Muiden purppuranväristen hedelmien ja vihannesten tavoin punakaalikin sisältää antosyaaneja. Antosyaanit suojaavat elimistöä sydänsairauksilta.

Kaali toimii selkeyttämällä mieltä, mikä edistää rentoutumista. Punakaalissa on myös antikarsinogeenisia ominaisuuksia ja se torjuu stressiä.

Sitruunaverbena

Sitruunaverbena auttaa lievittämään hermostuneisuutta

Tämä kasvi on luonnollinen relaksantti. Se lievittää stressiä ja auttaa torjumaan unettomuutta ja ahdistusta. Perinteisesti sitä on käytetty ruoansulatuksen apuna ilmavaivojen poistamiseen.

Sitruunaverbena on antispasmodinen ja loistavaa teenä tai mehuissa. Valeriaanaan yhdistettynä vaikutukset ovat vielä paremmat.

Valeriaana

Valeriaana tunnetaan rauhoittavista ominaisuuksistaan

Valeriaana on yksi parhaiten tunnetuista yrteistä johtuen sen rauhoittavista ominaisuuksista. Se torjuu unettomuutta ja sopii loistavasti myös vähentämään kuukautiskipuja.

Kärsimyskukka

Kärsimyskukka rentouttaa hermoja

Tämä kukka rentouttaa hermoja ja lihaksia. Kärsimyskukka onkin huomionarvoinen vaihtoehto hermostuneille ihmisille.

Kärsimyskukkauutetta löytyy luontaistuotekaupoista, ja sitä voi laimentaa teehen tai vaikka appelsiinimehuun.

Ginseng

Ginsengissä on rauhoittavia ominaisuuksia

Tämä juuri on stimulantti, joka taistelee masennusta ja kroonista väsymystä vastaan. Ginseng on mahtava hoito, joka on peräisin perinteisestä kiinalaisesta lääketieteestä. Sillä on rauhoittavia ominaisuuksia hermostuneille ja ahdistuneille ihmisille. Ginsengiä löytyy useissa muodoissa, kuten teenä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.