9 luonnollista tapaa taistella Crohnin tautia vastaan

· maaliskuu 28, 2017
Crohnin tauti on krooninen sairaus, joka voi vaikuttaa mihin tahansa ruoansulatusjärjestelmän osaan saaden sen tulehtumaan. Onneksi on olemassa monia luonnollisia tapoja taistella sen epämukavia oireita vastaan. Ota selvää niistä tästä artikkelista!

Crohnin tauti on krooninen sairaus, joka voi vaikuttaa mihin tahansa ruoansulatusjärjestelmän osaan saaden sen tulehtumaan.

Sairauden syyt vaihtelevat ympäristö- ja perintötekijöistä jopa bakteereihin. Se voi saada alkunsa myös vatsataudista.

Vaikka sairauteen ei vieläkään ole kehitetty parantavaa hoitoa, onneksi on olemassa monia luonnollisia tapoja taistella sen oireita vastaan.

Tässä joitakin tehokkaimmista vaihtoehdoista, jotka voivat tuoda helpotusta Crohnin tautiin.

1. Aloe vera

Aloe vera

Aloe veraa suositellaan moneen ruoansulatusjärjestelmän ongelmaan. Sen tulehdusta lievittävillä ominaisuuksilla on suuri vaikutus Crohnin tautiin, sillä sairaudelle on tyypillistä juurikin tulehdus.

Aloe veran sisältämät antioksidantit lievittävät tulehduksen lisäksi myös fyysistä epämukavuutta. Nämä ovat kaksi sairauden ilmeisintä ja vaikeinta oiretta.

Aloe vera -mehun juominen on hyväksi ruoansulatuskanavalle, ja se stimuloi myös immuunijärjestelmää monin eri tavoin. Mehun voi juoda sellaisenaan tai smoothien seassa. Sitä ei tarvitse nauttia kuin yhdestä kahteen teelusikallista päivässä.

Suosittelemme mehua tuoreena. Jos ostat sitä kaupasta, lue tuoteseloste varmistaaksesi, ettei se sisällä minkäänlaisia kemikaaleja.

Käy lukemassa tämä artikkeli: Tehokkaasti lääkitsevä aloe vera -mehu

2. Piparminttu ja viherminttu

Nämä kaksi kasvia ovat täynnä erittäin voimakkaita antioksidantteja. Jommasta kummasta minttulajista valmistettu tee tekee siis elimistölle paljon hyvää.

Tämän tyyppinen tee nopeuttaa paranemisprosessia ja ehkäisee Crohnin tautiin liittyvää tulehdusta.

Monet Crohnin tautia sairastavat ihmiset tietävät kivun voivan olla sen verran voimakasta, että se vaikuttaa jokapäiväiseen elämään.

Kokeile minttuteetä: se auttaa lievittämään kipua ja jatkamaan eteenpäin. Tästä hoidosta tulee varmasti paras apusi nopeasti.

3. Punajalavatee

Tästä kasvista valmistettu tee hoitaa erittäin tehokkaasti Crohnin tautia. Punajalavatee tekee oikein hyvää ruoansulatusjärjestelmälle ja parantaa vatsasi terveyttä.

Toinen tämän kasvin vaikutuksista on se, että se pysäyttää verenvuodon, mistä on apua sairauden aiheuttamaan anemiaan ja muihin oireisiin.

4. Jogurtti

Jogurtti

On hyvin tunnettu fakta, että jogurtti on luontainen apu ruoansulatusjärjestelmän ongelmiin. Sen hyvät bakteeriviljelmät, jotka tunnetaan myös nimellä probiootit, ovat erittäin tärkeitä vatsan ja suoliston kunnon parantamisessa.

Jogurtin sisältämät bakteerit voivat vähentää sellaisia oireita kuin kova ripuli, verenvuoto ja tulehdus.

Jos aloitat päiväsi pienellä määrällä jogurttia, autat vatsaasi ja pidät oireet hallinnassa loppupäivän ajan.

5. Tuoreet hedelmät

Monet Crohnin tautia sairastavat ovat sanoneet, että tuoreet hedelmät ovat olleet iso apu oireiden hallitsemisessa, kun taas toisten mielestä ne vain pahentavat oireita. Sinun on testattava itse, miten asia on sinun kohdallasi.

Kun puhumme siitä, miten tuoreet hedelmät auttavat taudin oireiden helpottamisessa, kyseessä on lopulta vain tuuripeli, sillä jokaisen elimistö reagoi eri tavalla eri hedelmiin.

Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on itse opittava tunnistamaan ne hedelmät, jotka sopivat juuri sinulle.

6. Porkkanat

porkkanasoppa

Tämä puutarhavihannes sisältää paljon antioksidantteja ja vitamiineja, joista on erittäin paljon hyötyä Crohnin taudissa.

Koska porkkana sulaa hyvin, se ei kuormita yhtä paljon vatsaa ja suolistoa kuin muut ruoat. 

Muista, että porkkanat kannattaa mieluiten kypsentää, sillä silloin niistä saa eniten ravintoaineita.

7. Vähäkuituiset ruoat

Kuitu parantaa ehdottomasti ruoansulatusjärjestelmän toimintaa. Ongelma on kuitenkin siinä, että Crohnin taudista kärsivillä ihmisillä runsaskuituinen ruokavalio voi aiheuttaa paljon kipua. Silloin on parasta valita viljoja, jotka eivät sisällä paljon kuitua.

Muista, että ennen kuin teet mitään merkittäviä muutoksia ruokavalioosi, varmista asia ensin lääkäriltä ongelmien välttämiseksi.

8. Jooga

Jooga

Aivan kuten ruokavalion kohdalla, muutokset elämäntavoissa ja tietyissä toiminnoissa voivat myös auttaa vähentämään taudin oireita.

Joogan harrastaminen on hyväksi, sillä se lievittää ahdistusta ja stressiä. Crohnin taudista kärsivillä ihmisillä stressin vähentäminen on yksi parhaista tavoista ehkäistä oireita.

9. Akupunktio

Myös nivelkipu kuuluu Crohnin taudin yleisimpiin oireisiin. Akupunktio on yksi tehokkaimmista tavoista vähentää niveltulehdusta.

Akupunktiossa käyminen viikoittain tai kuukausittain voi parantaa elämänlaatua merkittävästi ja lievittää monia Crohnin taudin fyysisiä oireita.

Kokeile ihmeessä näitä terveellisiä ruokia ja tapoja!