Logo image
Logo image

3 parasta viljaa ja siementä painonpudotukseen

4 minuuttia
Kaura on hyvä valinta diabetesta sairastaville, koska se auttaa säätelemään verensokeritasoa. Se myös auttaa rasvan polttamisessa. 
3 parasta viljaa ja siementä painonpudotukseen
Viimeisin päivitys: 28 syyskuuta, 2022

Olet luultavasti kyllästynyt kuulemaan niin kutsutuista ihmedieeteistä. Tämän sivuston avulla haluamme kertoa sinulle  joitakin yksinkertaisia ja terveellisiä ideoita, jotka parantavat elämänlaatuasi.Painoa pudottaessasi, ja ihan muutenkin, suosittelemme lisäämään nämä ihmeelliset viljat ruokavalioosi. Katsotaanpa tarkemmin, mitkä ovat kolme parasta viljaa ja siementä painonpudotukseen!

Voivatko viljat olla tehokkaita painonpudotuksessa?

Some figure

Viime aikoina viljojen syönti päivällisellä on kerännyt paljon huomiota. Monet brändit ovat yrittäneet vakuuttaa meille, että se on ihanteellinen tapa pudottaa painoa. Mutta ole varovainen – vaikka viljat ovat hyvä täydennys tavalliseen ruokavalioomme, ne eivät ole päivällisen tai lounaan korvikkeita. Mutta ne ovat loistava lisä terveelliseen painonpudotussuunnitelmaan:

 • Viljat antavat kylläisyyden tunnetta ja ehkäisevät meitä syömästä aterioiden välillä. Ne tarjoavat ravinteita ja kuituja, jotka saavat meidät jaksamaan seuraavaan ateriaan.
 • Voimme täydentää viljoja proteiinilla. Voit esimerkiksi valmistaa päivällisen pienestä palasta lohta tai kalkkunasiivusta. Nauti sen jälkeen kulhollinen kaurahiutaleita hedelmien kera. Tämän tapainen ateria on ihanteellinen, koska kalorimäärä on pieni, mikä auttaa painonpudotuksessa.
 • On muistettava, että sinun ei pitäisi liioitella viljojen ja kokojyvien kulutuksessa. Kulhollinen kaurapuuroa, hieman tefheinää kokojyvistä tai jonkin verran chia-siemeniä päivässä on sopivaa. Koska ne auttavat ruoansulatuksessa, ovat ravinteikkaita ja kylläisyyttä tuottavia, ne voivat auttaa pudottamaan painoa vajaan puoli kiloa viikossa. Mutta älä syö niitä liian paljon. Muista täydentää viljojen syöntiä vähärasvaisella ruokavaliolla ja liikunnalla.

3 parasta viljaa ja siementä painonpudotukseen

1. Trendivilja painonpudotukseen: tefheinä

Some figure

Et ehkä ole kuullut tästä vielä, mutta siitä on tulossa kuuluisa maailmalla. Useiden tutkimusten jälkeen tefheinän tehokkuus on selvästi osoitettu painonpudotuksessa ja hoikan vartalon ylläpitämisessä, ja lisäksi se on hyväksi terveydelle.

Mutta mikä on tefheinä? Ensinnäkin se on vilja, jota on käytetty Afrikassa jo pitkään. Se on ollut olemassa yli 5000 vuotta ja sitä on myyty jo useimmissa maissa maailmassa, joten sen ei pitäisi olla liian kallis tai vaikea löytää marketista tai luontaistuotekaupasta. Korkean rauta- ja vitamiinipitoisuuden ansiosta tefheinä on ihanteellinen ylläpitämään hyvää terveyttä. 

Tämän lisäksi tässä viljassa on runsaasti hiilihydraattia, kuitua ja se on gluteeniton. Siksi se on hyvä vaihtoehto ihmisille, joilla on tyypin 2 diabetes. Mutta mikä on sen salaisuus painonpudotuksessa? Se tekee kylläiseksi, auttaa rasvan polttamisessa, on helppo sulattaa, torjuu ummetusta ja yleisesti auttaa kehoa poistamaan myrkkyjä ja edistää hyvä suoliston terveyttä.

Ja kuinka sitä syödään? Se on todella yksinkertaista: voit sekoittaa sen kasvispohjaiseen maitoon aamulla tai voit leipoa leipää, kakkuja, keksejä ja välipalapatukoita käyttäen tefheinää. Tarvitset vain pienen määrän tyydyttämään nälkäsi ja hyödyntääksesi sen ravinnolliset ominaisuudet. Eikö tämä kuulostakin hyvältä? Kokeile siis tefheinän siementä painonpudotukseen!

2. Kaurahiutaleiden ihmeelliset ominaisuudet

Some figure

Tietenkin tiesit jo tämän. Kaurahiutaleet ovat yksi maailman parhaita superruokia. Itse asiassa the US Food and Drug Administration (FDA) viittaa tämän viljan olevan yksi ravinteikkaimpia ja terveellisimpiä ruoka-aineita lisättäväksi päivittäiseen ruokapyramidiin.

Mutta etkö tiennyt, että se on myös ihmeellinen painonpudotuksen apuna? Kyllä vain. Kaurahiutaleet ovat hyvin kylläiseksi tekeviä ja ne ovat erinomaisia ruoansulatuksen valvojia, jotka auttavat sinua poistamaan liiallista rasvaa hiljalleen. Mutta sinun täytyy olla ehdottoman johdonmukainen ja nauttia kauraa joka päivä.

Kaurahiutaleissa on runsaasti kuitua, vitamiineja, kivennäisaineita ja hivenaineita. Ja kuten tefheinä, se auttaa myös säätelemään verensokeritasoa tehden sen sopivaksi diabeetikoille. Jos sinulla on maksaongelmia, on hyvä tietää, että lesitiinipitoisuutensa ansiosta se auttaa puhdistamaan maksaa ja näin ollen se on hyvä tapa edistää koko kehon puhdistumista ja poistaa haitallisia myrkkyjä, lisäksi rasvaa.

Kuten näet, kaurahiutaleet ovat luonnon lahja, jota meidän ei pitäisi torjua. Se auttaa pudottamaan painoa, joten lisää se päivittäiseen aamiaiseesi – joko yhdistettynä hedelmien tai kasvispohjaisen maidon kanssa tai jopa tekemällä täyteläistä kaurahiutalejuomaa, jota voit nauttia päivän aikana.

3. Chia-siemenet, hyvän terveyden lähde

Some figure

Chia-siemenet ovat todella suosittuja juuri nyt ja vaikka ne eivät oikeastaan ole viljaa, ne ansaitsevat maininnan niiden ihmeellisten hyötyjen vuoksi. Huolimatta siitä, että niitä on pitkään käytetty terapeuttisesti terveyteen ja ravinnoksi, nyttemmin on saatu selville chia-siementen todellinen arvo, myös se, että ne ovat tehokkaita painonpudotuksessa. Mutta mistä ne tulevat? Miksi ne ovat niin loistavia?

Ensinnäkin on tärkeää tietää että ne ovat loistavia kuidun, antioksidanttien, kalsiumin, proteiinin ja Omega-3 -rasvahapon lähteitä. Kaikki nämä tekijät auttavat meitä ehkäisemään napostelua, koska ne tarjoavat kylläisyyden tunteen.

Ja saatat yllättyä siitä tiedosta, että chia-siemen imee itseensä 10 kertaa oman painonsa verran vettä, joten se on loistava yhdistettynä nesteisiin, kuten smoothieen tai jopa jogurttiin. Chia on täyttävä ja tarjoaa erinomaisia ravintohyötyjä. Se myös sulaa helposi, auttaa torjumaan ummetusta ja säätelemään verensokeria. Nämä siemenet ovat todella fantastisia ja ne ovat ruokavalioon lisäämisen arvoisia. Kokeile siis chia- siementä painonpudotukseen!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Jayachandran M., Chen J., Chung SSM., Xu B., A critical review on the impacts of b glucans on gut microbiota and human health. J Nutr Biochem, 2018. 61: 101-110.
 • Karl J. Ph, Maydani M, et al. Substituting whole grains for refined grains in a 6 week randomized trial favorably affects energy balance metrics in healthy men and postmenopausal women. The American Journal of Clinical Nutrition. Marzo 2017. 105 (3): 589-599.
 • Kikuchi I, Nozaki S, et al. Effects of whole grain bread on visceral fat obesity in Japanese subjects: a randomized double-blind study. Plant Foods for Human Nutrition. Septiembre 2018. 73 (3): 161-165.
 • My Plate. U. S. Department of Agriculture. Grains.
 • Rebello C. J, O’Neil C. E, et al. Dietary fiber and satiety: the effects of oats on satiety. Nutritional Reviews. Febrero 2016. 74 (2): 131-47.
 • Serra Majem L, Bautista Castaño I. Relationship between bread and obesity. British Journal of Nutrition. Abril 2015. 113 (Suppl 2): S29-35.
 • Stanhope KL., Sugar consumption, metabolic disease and obesity: the state of the controversy. Crit Rev Clin Lab Sci, 2016. 53 (1): 52-67.
 • Warrilow A., Mellor D., McKune A., Pumpa K., Dietary fat, fibre, satiation, and satiety a systematic review of acute studies. Eur J Clin Nutr, 2019. 73 (3): 333-344.
 • Wu W-Ch, Inui A, et al. Weight loss induced by whole grain rich diet is through a good microbiota-independent mechanism. World Journal of Diabetes. Febrero 2020. 11 (2): 26-32.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.