8 yllättävää tapaa käyttää Coca-Colaa kotona

Tiesitkö, että Coca-Cola voi olla yksi parhaista avuista, kun tarvitset ratkaisun vaikeasti irtoavien tahrojen poiston? Se on hyvä vaihtoehto tähän tarkoitukseen myös siinä mielessä, että se on vähemmän aggressiivinen kuin monet muut kemikaalit.
8 yllättävää tapaa käyttää Coca-Colaa kotona

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Coca-Cola on kaikkein suosituin virvoitusjuoma koko maailmassa, ja huolimatta siitä että tästä juomasta on varoiteltu useaan otteeseen, se on edelleen suosikki miljoonien ihmisten ostoslistalla. Sen suosioon saattaa vaikuttaa myös suuri määrä erilaisia käyttömahdollisuuksia kodin puhtaanapidossa, ja tällä kertaa haluammekin kertoa näistä. Tässä on 8 eri tapaa käyttää Coca-Colaa kotona.

Kaikki tietävät, että jos Coca-Colaa juodaan runsaasti, se voi aiheuttaa terveysongemia, sillä se sisältää suuria määriä sokeria, kuten myös muita lisäaineita, jotka ovat vahingollisia ihmisen aineenvaihdunnalle.

Tämän vuoksi kyseisen juoman megafanit kärsivätkin helposti liikalihavuudesta, diabeteksesta ja muista haitallisista ilmiöistä, jotka vaikuttavat ihmisen elämänlaatuun.

Mutta kuten sanoimme, tällä ruskealla juomalla on monia hyviä mahdollisia käyttötarkoituksia myös kotona, ja sitä voidaan käyttää kätevänä apuna monen erilaisen askareen hoidossa.

Vaikka emme siis suosittelekaan tämän juoman käyttöä sisäisesti, yksi sen yhdisteistä pystyy tehostamaan monia kotitöitä kätevästi, ja siten Coca-Cola on tuote, jota ei kannata sivuuttaa.

Oletko valmis kokeilemaan? Jatka lukemista ja saat tietää, mistä on kysymys! Näin käytät Coca-Colaa kotona eri askareissa.

1. Käytä Coca-Colaa kotona ruosteenpoistoon

Fosforihapppo, jota tässä juomassa on, tekee siitä loistavan tuotteen ruosteen poistamiseksi erilaisten nuppien, mutterien ja patterien päältä ja niiden ympäriltä.

Itse asiassa fosforihappo on aine, jota löytyy monen kaupallisen ruosteenpoistajan ainesosalistaltakin.

Tässä tapauksessa varmista kuitenkin, että otat huomioon tämän: koska Coca-Colassa on paljon sokeria, tuloksena on tahmaisuus niillä pinnoilla, joita puhdistetaan.

Kuinka sitä käytetään?

 • Laita ruostuneet osat astiaan, jonka olet täyttänyt tällä juomalla, ja jätä vaikuttamaan yön yli.
 • Seuraavana aamuna poista esineet, ja pyyhi sitten kaikki jäämä kostealla pyyhkeellä ja kiillotusaineella.

2. Tahranpoisto

Kyseinen lisäaineita täynnä oleva juoma on tietysti aivan muuta kuin ekologinen tuote. Se on kuitenkin paljon hellävaraisempi kuin monet niistä kemikaalisista tahranpoistajista, joita kaupoista löytyy.

Jos yhdistät Coca-Colan siihen puhdistusaineeseen, jota yleisesti käytät, pystyt helpommin poistamaan tahroja, ja myös sellaisia likoja, jotka ovat hyvin tiukassa kiinni.

Kuinka sitä käytetään?

 • Kaada hiukan juomaa pesukoneesi lokeroon, ja laita sitten päälle tavallinen pesusykli.
 • Hiili- ja fosforihapot, joita tässä juomassa on, tulevat vaikuttamaan tahraan, ja lisäksi ne jättävät kankaan pehmeämmäksi.

3. Käytä Coca-Colaa kotona lasien puhdistamiseen

käytä Coca-Colaa kotona ikkunan puhdistus

Coca-Cola sisältää pieniä määriä sitrushappoa, ja siten se on hyvä apu silloin, kun haluat puhdistaa lasipintoja ja peilejä.

Kuinka sitä käytetään?

 • Kostuta puhdas kangas pienessä määrässä juomaa, ja hiero sitten lasialuetta, joka haluat puhtaaksi.

4. Rasvanpoisto

Rasvan jäämät, joita kertyy keittiön pintoihin, voivat joskus olla vaikeita poistettavia, vaikka apuna käytettäisiinkin kaupan aineita.

Jos kuitenkin yhdistät pesuaineen pieneen määrään tätä juomaa, saat monikäyttöisen tuotteen, jonka avulla voit tehdä tehtävästä hyvin helpon.

Kuinka sitä käytetään?

 • Yhdistä pieni määrä juomaa pesuaineeseen tai nestesaippuaan, ja hiero sitten niitä alueita, jotka haluat puhtaiksi.
 • Jätä vaikuttamaan viiden minuutin ajaksi, ja sitten vain pyyhi liika määrä pois kostealla sienellä.

5. Purukumin poistaminen hiuksista

purkkaa hiuksissa

Jotta saisit tukkaan joutunen purkan irti, joudut tekemään työn, joka on monen painajainen. Jos olet epätoivoinen asian kanssa, jätä sakset rauhaan! Ennen kuin lähdet leikkaamaan hiuksia, kannatta kokeilla tätä niksiä, johon sisältyy kyseinen kaikkien tuntema ruskea juoma.

Kuinka tämä tehdään?

 • Laita Coca-Colaa kohtaan, jossa purkka on, ja anna sen vaikuttaa useamman minuutin ajan.
 • Sitten voitkin jo helposti liu’uttaa purkan pois tukasta.

6. Kattiloiden ja pannujen puhdistus

Rasvan ja ruoan jäämät, joita pannuihin ja kattiloihin kertyy, tekevät usein näistä välineistä epämiellyttävän ja vanhan näköiset.

Jotta saisit pannusi taas alkuperäisen kiiltäviksi, ja jotta kertyneen tahmaisuuden saisi pois, kannattaa käyttää hiukan tätä juomaa osana puhdistusta.

Kuinka sitä käytetään?

 • Ennen kuin peset pannut ja kattilat, laita pieni määrä Coca-Colaa pohjalle, ja laita sitten pannu liedelle kuumenemaan.
 • Sitten huuhtele tavallisella pesunesteelläsi, ja hiero sienellä, kunnes lika katoaa.

7. Hyönteistorjunta-aine puutarhaa varten

coca-cola suihkepullossa

Monissa maailman osissa tätä juomaa käytetään usein vaihtoehtona aggressiivisille hyönteismyrkyille, joilla viljelijät pitävät kasvinsa vapaina hyönteisistä ja tuholaisista.

Vaikka tämä ei olekaan täysin luonnollinen neste, se on silti paljon vähemmän haitallinen kuin muut kemikaalit – ja tietysti halvempi ratkaisu!

Kuinka sitä käytetään

 • Suihkuttele hiukan Coca-Colaa niille alueille puutarhassasi, joilla tuppaa olemaan paljon hyönteisiä.
 • Voit myös kaataa juomaa muutamaan pieneen kulhoon tai lautaselle, ja laittaa ne sitten strategisesti asetellen puutarhaan.

8. Käytä Coca-Colaa kotona vessan puhdistamiseen

Kalkkikertymät, joita usein kertyy vessanpönttöön, saadaan pois ihan hetkessä, jos otetaan avuksi pieni määrä tätä arkista juomaa.

Sen hapot auttavat poistamaan tehokkaasti ne aineet, jotka aiheuttavat tahroja, ja saat vessastasi valkoisemman ja siten myös hygieenisemmän näköisen.

Kuinka sitä käytetään?

 • Kaada nestettä tahroille, ja jätä sitten vaikuttamaan ainakin tunnin ajaksi.
 • Tämän kuluttua hiero aluetta vessaharjalla, ja huuhtele tavalliseen tapaan.

Oletko valmis kokeilemaan näitä niksejä? Tiesitkö, että voit käyttää Coca-Colaa näin monella tapaa kodissasi? Emme suosittele tämän juoman nauttimista, mutta sen pitäminen kotona askereiden helpottamiseksi on kuitenkin ehdottomasti suositeltava tapa!

Anna siis tälle suosikkijuomalle mahdollisuus aina, kun kohtaat tässä artikkelissa mainitsemamme pulmat, ja voit todeta sen tehokkuuden itsekin!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
8 keinoa Coca-Colan käyttöön kotona
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
8 keinoa Coca-Colan käyttöön kotona

Coca-Cola on suosittu juoma ympäri maailmaa ja tiettyjen raporttien mukaan se on eniten nautittu juoma maailmassa heti veden jälkeen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.