Logo image
Logo image

8 tapaa joita tulisi harjoittaa saadaksesi terveet rinnat

2 minuuttia
Vaikka se voi olla väsyttävää tai joillekin jopa tylsää, säännöllinen liikunta on erittäin suositeltavaa terveiden rintojen kannalta, sillä se edistää toksiinien vapautumista ja estää imunestekierron tukkeumia. 
8 tapaa joita tulisi harjoittaa saadaksesi terveet rinnat
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Kirjoittanut Katherine Flórez
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Rinnat ovat oleellinen osa feminiinistä siluettia ja fyysisen viehättävyyden pääpiirre. Kaikki naiset tietysti haluaisivat terveet rinnat!

Rintakudos kehittyy murrosiästä aikuisuuteen, ja on lopulta on tärkeä osa seksuaalista viehättävyyttä ja mielihyvää. Mutta kuten millä tahansa muullakin kehonosalla, on olemassa tiettyjä sairauksia jotka voivat vaikuttaa rintojen terveyteen läpi elämän.

Siksi kannattaa varmistaa, että pidät rintasi terveinä ja huomioit kaiken normaalista poikkeavan, ja lisäksi on hyvä idea ottaa käyttöön sarja terveellisiä tapoja, jotka suojelevat niitä. 

Elämäntavat, jotka auttavat saamaan terveet rinnat

Tänään haluamme jakaa kahdeksan tärkeintä harjoitusta joita voit alkaa työstämään heti.

1. Rintahieronta

 

Some figure

Säännöllinen rintojen hieronta on mahtava tapa aktivoida imunestekiertoa ja lisätä verenkiertoa rintakudoksessa.

Aloita käsivarsien alta ja jatka kehon sivua pitkin, ja lopuksi painele kevyesti nännejä.

Älä sekoita tätä hierontaa kuukausittaiseen rintojen tutkintaan, mutta muista että kumpikin rutiini on tärkeä poikkeavuuksien huomaamisessa.

Katso myös: Tämä sinun tulisi tietää rintasyövästä

2. Ylläpidä terveellinen paino

Ylipainoisilla naisilla on tuplariski rintasyövän kehittymiseen verrattuna naisiin joilla on terve ja vakaa paino.

Voit pitää painon kontrollissa syömällä tasapainoisesti, liikkumalla päivittäin ja harjoittamalla muita terveellisiä rutiineja.

3. Liiku

 

Some figure

Päivittäinen liikunta on tehokkain tapa pitää imunestekierto vapaana ja ilman tukoksia, sillä se panee alulle kaikkien imunesteessä olevien myrkkyjen eliminoinnin.

National Cancer Institute (Yhdysvalloissa) on viestittänyt, että tämä tapa voi vähentää syövän riskiä 20-80 prosentilla.

Tämä harjoitus myös vapauttaa hormoneja, jotka saattavat suojata sinua pahojen syöpäsolujen kehittymiseltä rintakudoksessa, samalla kun ne vaikuttavat terveellisen painon ylläpitoon.

4. Hikoilu

Hikoilussa vapautuvat nesteet sisältävät aineita joita kehosi ei tarvitse, ja mikäli ne eivät poistu, ne voivat aiheuttaa vakavia sairauksia.

Kun hikoilet liikunnan, saunan tai muiden aktiviteettien takia, se tukee immuunijärjestelmäsi toimintaa ja edistää rintojen terveyttä. 

5. Vältä alkoholia

 

Some figure

Liiallinen alkoholin kulutus vaikuttaa myrkkyjen kertymiseen kehossa ja vähentää suolen suorituskykyä. Tämä lisää nesteiden kertymistä, kasvattaen syöpäriskiä sekä muita sairauksia, jotka johtuvat kehosi tulehdusreaktiosta.

On todettu, että liiallinen alkoholin nauttiminen voi kasvattaa rintasyöpäriskiä jopa 20 prosentilla.

Naiset, jotka juovat lasin punaviiniä päivittäin saattavat kuitenkin suojella rintojaan resveratrolin vaikutusten myötä.

6. Tunne perhehistoriasi

Arvioidaan, että yli 15 % diagnosoiduissa rintasyöpätapauksissa tätä sairautta esiintyy suvussa.

Mikäli läheisellä perheenjäsenellä on ollut rintasyöpä, riskisi sen perimiseen on kahdesta viiteen kertaan korkeampi kuin muulla väestöllä. 

Rintasyövän esiintyvyys suvussa on hyvä ottaa selville, sillä jos siitä on viitteitä, rinnat tulisi tarkastaa useammin kuin niissä tapauksissa että sitä ei esiinny suvussa.

7. Käy säännöllisissä tarkastuksissa

 

Some figure

Koska on olemassa paljon tekijöitä, jotka johtavat syövän ja kystien syntymiseen sekä muihin rintojen ongelmiin, sinun tulisi käydä lääkärintarkastuksessa ainakin joka kolmas vuosi.

Täytettyäsi 40, ja etenkin jos sinulla on geneettinen alttius tämän tyyppiselle syövälle, sinun tulisi käydä tutkimuksissa kerran vuodessa.

On tärkeää, että alat säännölliset tarkastukset noin 10 vuotta ennen sitä ikää, jolloin perheenjäsenesi diagnosoitiin.

Suosittelemme lukemaan: Pudota painoa terveellisesti 30 päivässä 

8. Juo vettä

Päivittäinen runsas veden nauttiminen toimii polttoaineena soluillesi ja sillä on suuri rooli vitamiinien, mineraalien ja muiden niiden tarvitsemien ravinteiden välittämisessä. Vesi auttaa kehon puhdistamisessa ja tukee imunestekierron ja verenkiertojärjestelmän optimaalista toimintaa.

Kuinka paljon huomiota annat rinnoillesi? Mikäli sinulla on tapana hieman laiminlyödä niitä, aloita muistamalla nämä vinkit niin saat terveet rinnat!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Svahn, T. M., Chakraborty, D. P., Ikeda, D., Zackrisson, S., Do, Y., Mattsson, S., & Andersson, I. (2012). Breast tomosynthesis and digital mammography: A comparison of diagnostic accuracy. British Journal of Radiology. https://doi.org/10.1259/bjr/53282892
  • Merritt, C. R. B. (2005). Diagnostic accuracy of mammography, clinical examination, US, and MR imaging in preoperative assessment of breast cancer. Breast Diseases. https://doi.org/10.1016/S1043-321X(05)80190-0
  • Kerlikowske, K., Zhu, W., Tosteson, A. N. A., Sprague, B. L., Tice, J. A., Lehman, C. D., & Miglioretti, D. L. (2015). Identifying women with dense breasts at high risk for interval cancer a cohort study. Annals of Internal Medicine. https://doi.org/10.7326/M14-1465

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.