Logo image
Logo image

8 tapaa käyttää vanhat renkaat

3 minuuttia
Vanhoja renkaita voidaan käyttää erilaisten kodin koristeellisten esineiden luomiseen. Haluatko kokeilla? Tässä kahdeksan mielenkiintoista ideaa.
8 tapaa käyttää vanhat renkaat
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Vanhat renkaat ovat esineitä, joissa on paljon potentiaalia. Kaikki riippuu omasta kekseliäisyydestäsi ja kyvystä kuvitella mitä niistä voisi tehdä.

Renkaat valmistetaan kestävästä materiaalista (elastisesta polymeerista) joka tunnetaan yleisemmin “kumina”. Siispä vaikka ne saattavatkin olla kuluneita eikä enää käyttökelpoisia ajoneuvoihin, voivat vanhat renkaat olla yhä hyödyllisiä muihin asioihin.

Kumi on materiaali, joka voi olla luonnollista tai synteettistä. Luonnollista kumia saadaan Etelä-Amerikasta kotoisin olevasta parakautsupuusta tai kasvien lateksista. Synteettistä kumia johdetaan maaöljystä.

Se on hyvin käytetty elementti teollisuudessa johtuen sen elastisuudesta ja läpäisemättömyydestä. Kun sen monipuolisuus ja kestävyys havaittiin, alettiin sitä kierrättää ja käyttää raakamateriaalina moniin muihin tuotteisiin.

Voitaisiinko sitä uusiokäyttää kotona? Tietenkin! Itse asiassa sitä käytetään useampaan kuin yhteen tarkoitukseen. Niiden uusiokäyttöön kotona on satoja ideoita, joiden tavoitteena on vähentää saastetta, joka aiheutuu kun niitä ei käytetä ajoneuvoihin.

Parhaat ideat vanhojen renkaiden käyttämiseksi

Vanhojen renkaiden uusiokäyttöön on monia menetelmiä. Kaikista yleisin tapa on jauhaa ne hienoksi, leikata ja repiä palasiksi muuttaakseen ne:

  • Moottoritieksi
  • Matoksi
  • Synteettiseksi ruohoksi
  • Leikkikentäksi
  • Juoksumatoksi
  • Veneiden suojatyynyiksi

Ottaen kuitenkin huomioon sen tosiasian, että monilla ihmisillä on jo joitakin näitä kotona, on aina muita ideoita joita voit myös käyttää joutumatta repimään ja jauhamaan renkaita. Oletko valmis laittamaan ne käytäntöön? Vie luovuutesi toiselle tasolle!

Tiesitkö? Kuinka uusiokäytät vanhat vaatteesi

1. Keinut

Some figure

Haluatko jotakin hauskaa kotiisi tuhlaamatta liikaa rahaa? Yksi mielenkiintoinen ajatus on muuttaa nämä vanhat renkaat lasten keinuiksi.

Osta haluamasi väristä köyttä ja maalaa renkaat spraymaalilla. Laita ne sitten takapihalle paksuun puuhun kiinni, jotta ne ovat tarpeeksi kestäviä ja turvallisia. Lisätoimenpiteenä suosittelemme sinua peittämään sisuksen kankaalla, jotta se ei ole suoraan kosketuksessa ihosi kanssa istuessasi siihen.

2. Hiekkalaatikko

Voit rakentaa erilaisen luovan ratkaisun leikkipaikaksi lapsille, jotka ovat liian pieniä keinuihin. Mitä mieltä olet hiekkalaatikosta?

Tämä hiekkalaatikko on hyvin helppo tehdä. Sinun tarvitsee vain pestä, kuivata ja maalata vanhat renkaat haluamallasi tavalla. Täytä ne sitten hiekalla ja laita ne varjoon. Tästä hiekkalaatikosta tulee varmasti lapsesi suosikkipaikka.

3. Kukkaruukut

Some figure

Johtuen niiden muodosta ja koosta, vanhat renkaat ovat mahtavia esineitä ulkopuutarhojen koristelemiseksi. Ennen kaikkea siksi että ne ovat hyvin kestäviä, vesi ei vahingoita niitä ja ne ovat täydellisiä eri kasvilajikkeiden kasvattamiseen.

Käytä hieman spraymaalia lempivärissäsi ja maalaa uudet kukkaruukkusi. Jos haluat, voit jättää ne alkuperäisen värisiksi ja laittaa kasvit kasvamaan niiden sisälle.

4. Peilikehys

Auton vanha rengas ei ole paras vaihtoehto kauniiseen peiliinPyörän ohuita renkaita voidaan kuitenkin käyttää helposti tähän mielenkiintoiseen askarteluun.

Pese ja kuivaa rengas. Sitten voit laittaa kerroksen läpinäkyvää lakkaa, jotta renkaan mustuus loistaa.

Voit myös spraymaalata sen kultaiseksi, pronssiseksi tai minkä vaan väriseksi. Sitten sinun tulisi etsiä peili, joka sopii sen sisälle, kiinnittää se ja se on valmis.

Voit lisätä useita tippoja tehdasliimaa renkaan sisälle, jotta varmistat niiden kiinnittyvän hyvin.

5. Lemmikin peti

Some figure

Ei ole välttämätöntä tuhlata suuria määriä rahaa saadakseen hyvän pedin lemmikilleVanhat renkaat tarjoavat täydellisen muodon vastaanottavan ja kauniin sängyn luomiseksi. Sinun tarvitsee vain täyttää renkaan sisältö tyynyllä. Koristele haluamallasi tavalla.

6. Roskakori

Useiden erilaisten vanhojen renkaiden yhteenliittäminen tarjoaa mahdollisuuden rakentaa roskakorin. Tietystikin perusideaan kuuluu kolmen renkaan pinoaminen päällekkäin tavalla jossa keskelle jää syvä roskakori. Tehdäksesi roskien viemisestä helpompaa, laita roskapussi sen sisälle.

7. Ulkopöytä

Some figure

Tämä vanhoista renkaista tehty koriste on erittäin tyylikäsMonet ihmiset uusiokäyttävät tätä materiaalia tehdäkseen heidän puutarhassa tai terassilla olevista huonekaluistaan ja pöydistään kauniimpia.

Laita yksi rengas toisen päälle ja maalaa ne haluamallasi tavalla. Laita sitten kansilevy sen päälle (muovinen, puinen tai mitä vain muuta materiaalia) viimeistelläksesi pöydän.

Lue myös: 12 hauskaa ideaa muovipullojen uusiokäyttöön ja kierrätykseen

8. Ulkosohvat

Voit tehdä vanhoista kierrätetyistä renkaista mukavia sohvia nauttiaksesi perheesi tapaamisista puutarhassa tai ulkoalueella.

Liitä yhteen useita renkaita riippuen haluamasi sohvan koosta. Yleensä kahta käytetään yhdelle henkilölle. Maalaa ne haluamallasi tavalla ja täytä tyynyillä.

Kuten olet saattanut huomata, vanhat renkaat eivät ole jätettä. On monia tapoja muuttaa ne hyödyllisiksi ja koristeellisiksi esineiksi. Inspiroidu ja tee omat luomuksesi!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.