Kuinka uusiokäytät vanhat vaatteesi

· heinäkuu 21, 2018
Tässä artikkelissa jaamme joitakin hyviä tapoja uusiokäyttää vanhat vaatteet ja tehdä niistä vielä entistä paremmat. Jatka lukemista!

On aika kohdata totuus: kaikki väsyvät joihinkin paitoihin, housuihin, huiveihin ja muihin vaatteisiinsa. Näiden kaikkien vaatekasojen pitäminen vaatekaapissa on täyttä hulluutta, sillä ne vievät paljon tilaa. Saatat silti säilyttää niitä, mutta et käytä niitä lainkaan. Siispä on tärkeää keksiä eri tapoja uusiokäyttää vanhat vaatteet.

Ensimmäinen asia joka sinun täytyy tehdä käyttääksesi uudelleen vanhan, hylätyn asun, on tarkistaa missä kunnossa se on. Voit uusiokäyttää sen, jos se ei ole täysin kulunut. Käytä mielikuvitustasi avuksi pohtiessasi eri tapoja uusiokäyttää vaatteet, jotka vievät vain tilaa kaapissasi.

Tässä artikkelissa jaamme joitakin tapoja vaatteiden uusiokäyttämiseksi. Ennen kuin alat tekemään sitä, mieti kuinka pitkä aika siitä on kun viimeksi käytit tiettyä asua. Mikäli siitä on kauemmin kuin vuosi, on ehdottomasti aika muotoilla vaate uuteen uskoon.

Kuinka käytät vanhat vaatteesi uudelleen

vanhojen vaatteiden uudelleenmuokkaus

  1. Yksi tapa vanhojen vaatteiden uusiokäyttämiseksi on herättää ne takaisin henkiin. Voit muun muassa värjätä, muokata tai korjata niitä. Ne ovat kaikki halpoja vaihtoehtoja. Voit jatkaa vanhan asun käyttämistä säännöllisesti tekemällä vain yksinkertaisia muutoksia. Värjää esimerkiksi vanha T-paitasi ja siitä tulee ihan uudenveroinen.
  2. Toinen ratkaisu on muuttaa yksi vaatekappale toiseksi. Voit esimerkiksi muuttaa mekon kaksiosaiseksi asuksi. Voit tehdä ylijääneestä kankaasta hiusnauhoja, rannekoruja, kaulakoruja, huiveja ja niin edelleen. Netissä on monia opetusvideoita, jotka näyttävät kuinka uusiokäytät vanhat vaatteesi. Tiesitkö, että voit muokata paitaa saadaksesi sen näyttämään kynähameelta?
  3. Kesävaatteet: vanhan paidan tai muun vaatekappaleen pieni leikkely ja solmiminen on kaikki mitä tarvitset uuden kesävaatteen tekemiseksi. Sinun tarvitsee vain leikata vanhan paidan tai puseron hihat. Voit tehdä rusetin hihojen ylijääneestä kankaasta.

Haluatko lukea lisää? Aikeissa heittää rasvatahraiset vaatteet pois? Kokeile näitä kikkoja ensin

Muita sopivia käyttötapoja

vanhasta paidasta toppi

Toisinaan pidät vaatteesta, mutta se saattaa olla poissa muodista tai et vain yksinkertaisesti pidä enää siitä miltä se näyttää. Voit siis käyttää sitä luodaksesi kodin sisustustarvikkeita kuten tyynyjä ja pieniä pöytäliinoja.

Monet ihmiset käyttävät vaatteita muiden asioiden tyylikkääksi tekemiseen. Voit esimerkiksi käyttää vanhoja farkkuja taskuiksi tyynyihin. Voit myös tehdä samasta kankaasta kupinpidikkeen tai rusetin verhojen kiinnittämiseksi. Anna vain mielikuvituksesi lentää vapaana.

Voit myös lisätä uusia elementtejä tylsiin vaatteisiin. Näin tapahtuu usein tylsien yksiväristen tai neutraalisti kuvitettujen paitojen, mekkojen ja hameiden kanssa. Mikäli sinulla on kangaspaloja, kaistaleita tai nauhoja kotona, voit ommella vaatteeseen mitä vain näistä tarvikkeista tehdäksesi siitä täysin uuden näköisen. Nyt kun letitys on muodissa, voit hyödyntää nauhan lisäämällä sitä vaatteisiin.

lisää lettejä vanhoihin vaatteisiin

Voit käyttää nauhaa muuttaaksesi jonkin vaatteen hienoksi yöasuksi. Voit myös muuttaa paitasi kaulusta tai hihansuita. Mikäli sinulla on pelkistetty vaate, voit lisätä erivärisen tai -kuvioisen kauluksen. Voit myös vaihtaa nappeja ja lisätä erivärisiä ja -muotoisia nappeja.

Tiesitkö? 5 tapaa saada nuorekkaampi ulkonäkö

Anna mielikuvituksesi lentää

mekosta kaulahuivi

Sinun täytyy uskaltaa keksiä eri tapoja uusiokäyttää vanhat vaatteet. Harkitse vanhojen farkkujen muuttamista shortseiksi, kesälompakoksi tai ostoskassiksi. Niin ikään on myös monia puuvillavaatteita, joita voit käyttää uusien huivien ja muiden asusteiden tekemiseksi. Älä pelkää muuttaa vanhoja vaatteitasi uuteen uskoon!