8 loistavaa syytä syödä kurpitsansiemeniä

toukokuu 15, 2017
Kurpitsansiemenissä on runsaasti Omega-3 -rasvahappoja, jotka parantavat ihmisen vastustuskykyä, torjuvat niveltulehdusta sekä lievittävät tulehduksia. Älä siis heitä näitä herkullisia ja ravitsevia siemeniä menemään!

Oletko sinä yksi niistä, jotka heittävät kurpitsansiemenet pois, kun valmistat niistä ruokaa? Seuraavalla kerralla toimi toisin!

Nämä siemenet, joilla on aivan omanlainen makunsa, sisältävät paljon ravinteita, jotka ovat mahtava apu kehollesi.

Katsotaan siis seuravaksi tarkemmin eräitä tärkeimmistä syistä siihen, että kannattaisi syödä kurpitsansiemeniä – jatka lukemista!

1. Kurpitsansiemenet ovat avuksi niveltulehduksen hoidossa

Nämä loistavat siemenet vähentävät tulehtuneisuutta, jonka niveltulehdus aiheuttaa, ja ne auttavat suojelemaan luitasi. Ja toisin kuin lääkkeillä, kurpitsansiemenillä ei ole minkäänlaisia sivuvaikutuksia.

Mitä vanhempia siemenet ovat, sitä hyödyllisempiä ne ovat terveytesi kannalta.

2. Ne suojaavat eturauhasta

lääkäri

Kurpitsansiemenet auttavat pitämään tämän elintärkeän kehonosan terveenä.

Koska ne sisältävät hyödyllisiä öljyjä, kurpitsansiemenillä on olennainen rooli eturauhasen tulehtuneisuuden hallinnassa (hyvänlaatuinen prostatic hyperplasia).

Kurpitsansiemenöljy on erityisen tehokas tässä mielessä, ja sillä voikin olla lähes ihmeellisiä vaikutuksia. Näistä loistavista hoitotuloksista vastaa siementen runsas sinkin määrä.

3. Ne auttavat sinua nukkumaan paremmin

Kurpitsansiemenet ovat mahtava tryptofaanin lähde – tämä tulee lopulta muunnetuksi melatoniiniksi, joka on kuuluisa unihormoni.

Jos syöt näitä siemeniä ennen kuin menet nukkumaan, ja samalla otat jotakin kevyttä ja hiilihydraattipitoista ruokaa, kuten vaikkapa yhden hedelmän, voit nukkua yösi paremmin.

4. Ne ovat erinomainen Omega-3 -rasvahappojen lähde

keltainen neste

Nämä siemenet ovat yksi parhaista kasviperäisistä Omega-3 -lähteistä, ja kyseiset rasvahapot ovat hyvin tärkeitä ihmisen terveydelle.

Vaikka yrittäisitkin kerätä enemmän Omega-3 -rasvahappoja kehosi kunnon parantamiseksi, muista kuitenkin olla tarkkana sen suhteen, montako kurpitsansiementä syöt. Ihanteellinen määrä on nimittäin maksimissaan 20 grammaa päivässä.

5. Ne parantavat vastustuskykyä

Koska tässä luonnontuotteessa on runsaasti sinkkiä, kurpitsansiemeniä pidetään yksinä kaikkein hyödyllisimmistä siemenistä ihmisen kehon terveyden kannalta.

Suurin osa maailman väestöstä tarvitsisi lisää sinkkiä, sillä tätä mineraalia on kadonnut kovasti viljellyiltä pelloilta.

Tämä puutos on haitallinen ihmisen vastustuskyvyn kannalta, ja se aiheuttaa viivästyksiä kasvussa sekä hiustenlähtöäSiksi onkin hyvä idea syödä kurpitsansiemeniä aina silloin tällöin.

6. Ne ovat mahtava apu vaihdevuodet juuri läpikäyneille naisille

kurpitsansiemenöljy

Tämän siemenen öljy on luonnollinen fytoestrogeeni, joka voi auttaa hallitsemaan vaihdevuosien jälkeen ilmeneviä oireita – näihin kuuluvat muun muassa seuraavat:

  • alhainen verenpaine
  • kuumat aallot
  • päänsäryt
  • nivelkivut

Siten nämä siemenet ovat hyvin suositeltuja vanhemmille naisille.

7. Ne auttavat kontrolloimaan diabetesta

Aivan kuten saksanpähkinät sekä muut samanlaiset pähkinät ja siemenet, kurpitsansiementen sisältämät hiilihydraatit ovat yhdistelmätyyppisiä. Tämä tarkoittaa sitä, että ne pitävät veren glukoosimäärän tasaisena, ja samalla ne tekevät olon täydeksi ja kylläiseksi.

Kurpitsansiemenet auttavat torjumaan stressiä, joka on haitallista mutta tavallista modernin ja kiireisen elämän viettäjillä.

Ennen kuin menet nukkumaan, me suosittelemme että istut hetkeksi alas, rentoudut ja nautit sopivan annoksen kurpitsansiemeniä. Voit syödä niitä muutaman mantelin kera.

8. Ne ovat sydäntä ja verisuonia stimuloiva tuote

terve sydän

Yksi kurpitsansiementen ainutlaatuisista orgaanisista yhdisteistä ovat fytosterolit. Ne estävät verta hyytymästä, vähentävät riskiä saada sydänkohtaus sekä torjuvat halvauksia.

Lisäksi näissä siemenissä oleva suuri määrä kuparia lisää kehosi veren punasolujen määrää sekä parantaa hapen kulkeutumista verisuonissasi.

Kuinka kurpitsansiemeniä tulisi nauttia?

Paras tapa syödä näitä siemeniä on raakana, sillä ne menettävät ravinteitaan, mikäli niitä kuumennetaan.

Jotkut pitävät siemenistä kovina ja suoraan uunista otettuina, kun taas toiset syövät niitä mielellään kastikkeissa.

Jos joskus kuitenkin haluat nauttia niitä kuumennettuina ja etsit ainutlaatuista ja hyvää reseptiä kurpitsansiemenille, kokeile tätä:

  • Ota runsaasti siemeniä, ja mielellään valkoisia, joissa ei ole mitään jälkiä. Varmista, että poistat niistä kaiken kurpitsan.
  • Keitä siemeniä kaksi minuuttia kovalla kuumuudella.
  • Laita ne sitten uuniin, ja laita mukaan myös runsaasti hapanimelää tai teriyaki-kastiketta.

Tässä reseptissä siemenet tulevat imeyttämään kastikkeen, ja siten ne saavat loistavan maun. Väriltään ne tulevat olemaan lopulta punaisia tai mustia, ja voit tarjoilla siemeniä vaikkapa illanistujaisissa ja lisätä seuraksi esimerkiksi hiukan kinkkua, melonia ja oliiveja.

Kurpitsansiemenet ovat välipala, joka on vatsalle helppo käsitellä, ja se edistää ruoansulatustasi sekä on myös vaivattomasti valmistettavissa.

Näiden siementen syönnillä ei ole moniakaan haittapuolia, mutta tärkein on ehkäpä niiden sisältämä runsas rasva. Siitä syystä onkin tärkeää, että suositeltua päivittäistä annosta ylitetä. Ne ovat kylläkin erittäin herkullisia, joten valmistaudu pieneen riippuvuuteen!

UUTISIA VERKOSSA