8 kestäville suhteille yhteistä asiaa

Monet ihmiset unelmoivat kumppanin löytämisestä loppuelämänsä ajaksi, mutta sen saavuttaminen ei aina vaikuta kovin helpolta. Olemme siis koonneet joitakin kestäville suhteille yhteisiä asioita.
8 kestäville suhteille yhteistä asiaa
Bernardo Peña

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Bernardo Peña.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Kestäville suhteille on yhteistä se, että niiden osapuolet ovat oppineet kunnioittamaan toistensa yksilöllisyyttä ja ottamaan kaiken irti jokaisesta hetkestä. Lisäksi suhteet ovat luovia, eivätkä osapuolet anna itsensä jumittua rutiineihin.

Monet ihmiset, jotka epäonnistuvat saavuttamaan vakaan suhteen, ihailevat kestävässä suhteessa olevia ihmisiä. On kaunista tuntea pariskuntia, jotka juhlivat onnellisesti yhdessä jokaisen uuden vuoden.

8 kestäville suhteille yhteistä asiaa

On selvää, että kestäville suhteille ei ole olemassa mitään taikasääntöä. On kuitenkin 8 asiaa, jotka toimivat mahtavana perustana sen saavuttamiseksi.

1. Älä lakkaa kommunikoimasta

Vuosia yhdessä pysyvät pariskunnat käyvät vuoropuhelua ja se on yksi heidän peruspilareistaan. He voivat keskustella rauhallisesti heitä häiritsevistä asioista. He voivat myös keskustella siitä, mitä he käyvät läpi ja millä voi olla vaikutus heidän suhteeseen.

Hyvien asioiden lisäksi on myös tärkeä tietää, kuinka puhutaan vähemmän miellyttävistä asioista ja kuunnellaan toista. On selvää, että ajan myötä tulet käymään läpi paljon erilaisia tilanteita. Sinun tulee siis olla valppaana, äläkä koskaan lakkaa kommunikoimasta.

Lue myös tämä artikkeli: 5 syytä, jotka voivat pilata parisuhteen

2. Kiinnitä huomiota yksityiskohtiin

yhteistä kestäville suhteille: turvassa kumppanissa

Yksityiskohdat ovat erittäin tärkeitä suhteen alussa. Hyvän huomenen suudelma, tervehdys iltapäivällä, yllätys ystävänpäivänä. Kaikki teot ovat kullanarvoisia!

Kestävien suhteiden pariskunnat kiinnittävät kuitenkin huomiota yksityiskohtiin myös kun aikaa kuluu. He saattavat esimerkiksi lähettää pienen rakkauskirjeen toimistoon tai omistavat toiselle kappaleen radiossa.

On myös ensisijaisen tärkeää olla läsnä kaikissa saavutuksissa rakkauden hoivaamiseksi ja terveen suhteen ylläpitämiseksi. Jos asiat eivät suju odotetulla tavalla, saattaa yksinkertainen halaus riittää.

3. Loputtomat riidat eivät toimi perustana kestäville suhteille

Toinen kestäville suhteille yhteinen asia on se, että pariskunnat välttelevät loputtomia riitoja. Ilman mitään syytä riiteleminen ei ole heidän asialistallaan ja rauhallinen neuvottelu toimii paremmin.

Itse asiassa yksi avaintekijöistä on olla menemättä koskaan nukkumaan vihaisena toisilleen. Jos ongelmia on, on niistä paras keskustella ja ratkaista erimielisyydet ennen nukkumaanmenoa.

4. He luottavat aina toisiinsa

Kestävissä suhteissa osapuolilla on täysi luottamus toisiinsa ja he ovat varmoja siitä, että heidän kumppaninsa on aina heidän tukenaan. He myös pääsevät yli heillä olevasta epävarmuudesta.

Mustasukkaisuudelle ei ole tilaa, kuten ei myöskään tunteelle siitä, että heidät on jätetty huomiotta. Pariskunnat ymmärtävät olevansa tiimi ja he toimivat sellaisena. Heidän suhteensa on niin kiinteä, että edes kolmas osapuoli ei pysty rikkomaan sitä.

Lue myös tämä artikkeli: Tulisiko uskottomuus joskus hyväksyä?

5. Huumori ja hauskanpito ovat osa suhdetta

pyöräillään yhdessä

Jos katsot ympärillesi, huomaat varmasti avioliittoja, joissa pariskunta on viettänyt suuren osan elämästään yhdessä ja huomaat, että he rakastavat yhteistä hauskanpitoa. Hyvä huumorintaju ja hauskanpito ovat siis tarttuvia ja auttavat pariskuntaa jakamaan yhteiset ilonhetket.

Kestävissä suhteissa osapuolet antavat itsensä nauraa, laulaa, tanssia ja jopa vitsailla julkisesti kuin leikkivät lapset. Nämä samat aktiviteetit, joita he tekivät suhteen alkuvaiheessa, ovat yhä läsnä. Ideana on olla menettämättä nuoruuden ja onnellisuuden tunteen taikaa.

6. Seksi pidetään kiinnostavana kestävissä suhteissa

Seksisuhteet antavat kaikkina ikävuosina tunteen uudistuneesta energiasta ja erehtymättömästä yhteydestä. Kestäville suhteille on yhteistä se, että osapuolet ovat oppineet harrastamaan laadukasta seksiä rakkauden matkallaan.

Emme tarkoita tällä sitä, kuinka usein he harrastavat seksiä, vaan ennemminkin sitä, kuinka intensiivistä se on joka kerta. Uusien seksiasentojen kokeileminen pitää asiat jännittävinä, kuten myös toisen todellisten mieltymysten opettelu.

7. Yksilöllisyyden kunnioitus

Kuten kaikissa suhteissa, et voi kadottaa kunnioitusta tai siitä ei ole paluuta takaisin. Tämä on siis asia, jonka kaikki kestävissä suhteissa olevat ymmärtävät.

Kunnioituksessa ei ole vain kyse sydämellisyydestä tai kauniiden sanojen käyttämisestä. Se tarkoittaa sellaisen tilan antamista toiselle ihmiselle, jotta hän tuntee olonsa hyväksi. Se on ymmärrystä siitä, että kaikilla on oma henkilökohtainen tilansa, jota ei tulisi vallata.

Kunnioituksessa on myös kyse muiden ihmisten tunteiden huomioon ottamisesta ennen toimimista. Kaikki eivät reagoi samalla tavalla, joten on hyvä ajatus asettaa itsensä heidän kenkiin.

8. Kestävät suhteet päättävät päivänsä yhdessä

Yksi kestäville suhteille yhteinen asia on se, että osapuolet sanovat toisilleen hyvää yötä suudelman kera ja menevät nukkumaan samaan aikaan. Se on tapa viettää muutaman minuutin keskenään päivän aikana erossa olemisen jälkeen.

Yhteenveto

Kestävät suhteet ovat hyviä roolimalleja sen suhteen kuinka tehdä suhteesta onnellinen ja terve.

Saatat olla tarpeeksi kypsä käyttääksesi näitä vinkkejä kumppanisi kanssa. He, jotka tekevät niin, saavat sen kuitenkin näyttämään paljon helpommalta kuin mitä se todellisuudessa on. Siinä on kyse mukautumisesta, antamisesta ja ottamisesta sekä jokaisen hetken tekemisestä rituaaliksi, joka johtaa parempaan yhteyteen. Siinä on kyse siitä, että näet kumppanisi eri näkökulmasta, rentoutuneempana ja kiitollisena siitä, että vietätte taas yhden päivän yhdessä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Cid, F. M. (2011). Los cuatro componentes de la relación de pareja. Revista electrónica de psicología Iztacala, 14(1), 321-332.
  • García, F. E., Fuentes Zarate, R., & Sánchez Sánchez, A. (2016). Amor, satisfacción en la pareja y resolución de conflictos en adultos jóvenes. Ajayu Órgano de Difusión Científica del Departamento de Psicología UCBSP, 14(2), 284-302.
  • Cid, F. M., & Cid, Y. M. (2012). Características de los componentes del amor de pareja en una muestra de estudiantes chilenos. Revista Electrónica de Psicología Iztacala, 15(1), 206.
  • Ottazi Ponce, A. (2011). Estilos de amor, satisfacción y compromiso en relaciones de pareja estables.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.