Halauksiin kätkeytyvä voima

Pystyäksesi ilmaisemaan tunteitasi halauksella, tulee sinun ensin oppia halaamaan itseäsi. Halaus vähentää stressiä ja vahvistaa itseluottamusta.
Halauksiin kätkeytyvä voima

Viimeisin päivitys: 11 joulukuuta, 2018

Joskus ihmiset halaavat niin lujaa, että tuntuu kuin menisit kahtia. Halaus on loistava keino ilmaista rakkautta ja ne luovat erityisen yhteyden kehon, mielen ja tunteiden välille. Tässä artikkelissa tutkimme, mitä on tämä halauksiin kätkeytyvä voima.

Halaus ei välttämättä ratkaise suurimpia ongelmia, mutta halauksiin kätkeytyvä voima on lohduttava ja elvyttävä. Kun toinen ihminen kietoo kätensä ympärillemme, voimme pystyä korjaamaan ajan saatossa rikkoutuneita osiamme, ja karkoittaa yksinäisyyden ja pelot. Halaukset täyttävät meidät onnella.

Niin uskomattomalta kuin se vaikuttaakin, on olemassa ihmisiä, jotka eivät välitä halailusta, sillä he kokevat olonsa epämukaviksi läheisessä fyysisessä kontaktissa. Osa ihmisistä kokee, että heidän henkilökohtaista tilaansa on loukattu. Jokainen kaipaa ainakin kerran elämässään toista ihmistä, joka halaa lämpimästi, etenkin silloin kun elämä kohtelee kaltoin.

Halauksiin kätketty voima on lohduttava ja onnea tuova.

 

Halauksiin kätkeytyvä voima – sadat halaukset odottavat meitä

Pieni halaus voi kuivata kyyneleet, pieni ystävällinen sana voi täyttää meidät onnella ja pieni hymy voi muuttaa koko maailman. Nämä pienet, merkitykselliset asiat täyttävät elämän onnella ja rakkaudella…

Halauksia on olemassa yhtä monta erilaista kuin niiden antajaakin. Halaus voi ottaa monta eri muotoa ja riippua tilanteesta ja ihmissuhteesta. Halauksen sisälle piiloutuu viesti, joka muuttuu välittäjän ja vastaanottajan mukaan. Alta löydät tunnettuja halauksen eri muotoja:

Karhunhalaus

Lämmin ja väkevä karhunhalaus on sellainen, jonka saa läheiseltä ihmiseltä. Toinen kietoo käsivartensa ympärillesi ja puristaa sinut tiukasti itseään vasten. Leuka nojaa kevyesti toisen ihmisen olkapäätä vasten.

Muodollinen halaus

Muodollisessa halauksessa kehojen välillä on enemmän tilaa kuin karhunhalauksessa. Kumpikin osapuoli nojautuu toisiaan kohti ja halaa ilman, että kaikki kehonosat koskettavat.

Voileipähali

Kun kolme ihmistä halaa toisiaan tiukasti, on kyseessä voileipähali eli sandwich. Tällaisesta halauksesta saa voimaa ja tukea kaksinverroin.

Vahvat halaukset

Vahva halaus syntyy voimakkaan impulssin johdosta, jossa ihminen haluaa halata toista osoittaakseen kiintymyksensä. Kunnon halaus sopii toisen onnittelemiseen ja läheisen suhteen vahvistamiseen.

Sydämestä tuleva halaus

Tällaisessa halauksessa hyödynnetään koko keho. Käsivarret kiertyvät kokonaan vastaanottajan ylävartalon ympärille ja kehot ovat tiukasti toisiaan vasten. Nämä ovat halauksista suurimpia.

Sivuhalaus

Kävellessä voi iskeä halu toisen halaamiseen. Silloin kierretään kädet toisen keskivartalon ympärille ja puristetaan, ilman että käännytään vastakkain.

Halaaminen takaapäin

Takaapäin halaaminen on romanttinen ja viehättävä ele. Etenkin pariskuntien välillä näkyy tällaista halailua. Halaaja asettuu toisen taakse seisomaan ja kietoo kätensä tämän ympärille, vatsa selkää vasten. Tällainen halaus voi olla intohimoinen ja kaunis.

Ryhmähalaus

Ryhmähalaus on loistava keino vahvistaa yhteyttä toisiin ihmisiin ja tehostaa ryhmän toimivuutta. Ryhmähalissa kaikki osallistujat saavat osakseen turvaa ja rakkautta.

Kaikki ylläolevat halaukset ovat parantavia ja ne kohentavat psyykkistä terveyttä, sekä emotionaalista kehitystä. Halaus on yksinkertainen mutta tehokas ele, josta on hyötyä sekä halaajalle että halauksen vastaanottajalle.

Takaapäin halaaminen on tyypillistä pariskunnille.

Tiedätkö, miten halataan?

Ihminen syleilee toisia samalla tavalla kuin hän syleilee elämää.

Ihminen syleilee elämää samalla tavalla kuin muut häntä syleilevät.

Tieto siitä, miten halataan koko sydämestä on tärkeää. Välittääksesi kaikki tuntemuksesi halauksessa, tulee sinun valmistautua kunnolliseen halaukseen henkisesti.

Mieti niitä kertoja, kun olet itse ollut voimistavan, hyvän halauksen vastaanottaja. Miksi halaus oli niin erityinen? Miten halaaja lähestyi sinua? Mitä halauksen aikana sanottiin? Helpottiko halaus surujasi?

Intiimi, aito ja rehellinen halaus vahvistaa ja parantaa, ja se auttaa sinua pääsemään lähemmäs omaa autenttista itseäsi. Kokeile halata itseäsi. Rakasta itseäsi ja anna itsellesi kunnollinen halaus.

Halauksen monet hyödyt

Halaus on kuin runo, joka kirjoitetaan iholle. Se suojaa meitä epäaidolta rakkaudelta, riippuvaisuudelta ja muilta asioilta, jotka voivat köyhdyttää ja heikentää meitä. Halaus suojaa meitä ja vahvistaa sisäistä voimaamme ja rohkeuttamme.

Halaus vahvistaa oikeuttamme olemassaoloon ja vahvistaa tunnetta hyväksytyksi tulemisesta. Halaus antaa meille luvan olla juuri se ihminen, kuka olemme – häpeilemättä ja piilottelematta.

Halauksilla on monia huomattavia hyötyjä ihmisen psyyken kannalta. Niistä tärkeimmät ovat:

  • Halaus auttaa vähentämään stressiä.
  • Halaus tuo tunteen turvallisuudesta ja suojelusta.
  • Halaus parantaa itseluottamusta.
  • Halauksessa välittyy energiaa ja voimaa.
  • Halaus parantaa ihmisten välisiä suhteita.
  • Halaus helpottaa oloa.
Halauksesta saat energiaa ja voimaa.

 

Halaus on hyväilyä suoraan sielusta

Sanotaan, että joka kerta kun halaamme toista lämpimästi, saamme yhden päivän lisää elämään.

-Paulo Coelho-

Halaaminen vahvistaa kiintymyksen juuria. Monet rakkaimmat ja tärkeimmät muistot sisältävät muiston halauksesta, sillä ele on lohduttava. Halaaminen on mahtava keino jakaa rakkautta läheisille.

Halaukset ovat usein parasta terapiaa, sillä halauksiin kätkeytyvä voima on uudistavaa ja halaukset saavat meidät tuntemaan olomme rakastetuiksi. Jokaisella halauksella on oma kielensä, mikä tekee siitä nopeimman tavan kommunikoida muiden kanssa. Halauksella pystyy sanomaan enemmän kuin pelkillä sanoilla. Toisen ihmisen syleily täyttää mielen onnella ja välittää tiettyä rauhaa.

Halaus on luotettava empaattisen kommunikoinnin väline, ja halaus tekee mahdolliseksi ihmisten välisen ymmärryksen. Fyysinen kontakti on loistava keino näyttää toisille ihmisille rakkautta ja tukea.

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.