Onnellisten ihmissuhteiden salaisuus

toukokuu 13, 2015

Eivätkö ihmiset olekin kummallisia? Niin monet ihmiset kuluttavat elämänsä hullussa taistelussa aikaa vastaan, hukkuneina päivittäisiin rutiineihinsa ja ovat kiireisiä tehden tuhatta asiaa, useimmiten lähes samaan aikaan.

Vapaa-ajallaan he irrottautuvat arjesta television ääressä, Facebookissa tai muussa sosiaalisessa mediassa, muiden ihmisten ympäröimänä tai alkoholin ja huumeiden sekavassa sotkussa. Tässä tekemisen ja olemattomuuden kierteessä hukkuu kaikkein tärkein asia – ei se mikä on ulkoista, vaan se mikä on sisäistä.

Aloita kotona

Yksin oleminen voi olla pelottavaa joillekin, kuten heille, jotka uhraavat ihmissuhteidensa laadun vain sen takia, että heillä olisi seuraa muista ihmisistä. Yksin olemisen pelko heijastaa pelkoa olla tekemisissä kaikkein yksityisimpien tunteiden kanssa, mikä voi olla epämiellyttävää ja kivuliasta.

Tunne-elämäsi tarpeet eivät kuitenkaan tule kuulluiksi ja huomioiduiksi, ellet hyväksy vahvuuksiasi ja heikkouksiasi ehdoitta. Tällöin kuljet läpi elämäsi naamio kasvoillasi, teeskennellen olevasi jotain muuta kuin olet, saadaksesi muiden ihmisten hyväksynnän sille, minkä kiellät itseltäsi.

Ihmiset eivät synny tunteettomiksi zombieiksi. Vauvat eivät säätele tunteitaan, he vain tuntevat ja ilmaisevat niitä. Valitettavasti lapsi voi sosiaalistumisen aikana jäädä huomiotta, tulla loukatuksi ja satutetuksi, hänelle voidaan nauraa tai hän voi tulla hyväksikäytetyksi.  Tässä tapauksessa he voivat vain kätkeä kivun alitajuntaansa, sillä pieni lapsi on edelleen riippuvainen muista ihmisistä tunteakseen, että he ansaitsevat rakkautta ja kunnioitusta.

Aikuisiksi kasvettuaan lasten tulee kuitenkin ottaa vastuuta tunne-elämänsä terveydestä, haavojen parantamisesta ja täyttää sisäisen lapsensa vaatimat tarpeet. Jos he eivät tee näin, he elävät tyhjän tilan elämää, jonka he yrittävät täyttää pintapuolisilla ja epäaidoilla ihmissuhteilla.

Kuppisi tulisi vuotaa yli

Perimmäinen tehtäväsi elämässä tulisi olla näkemisen ja rakastamisen oppiminen ja sen arvostaminen, mikä on kaikkein tärkeintä: sinä, persoonallisuutesi ja oma olemuksesi. Mitä enemmän opit rakastamaan itseäsi, sitä suurempi on halusi jakaa rakkautesi muiden kanssa, sillä aito rakkaus on luonnostaan laajenevaa.

Tämä shokkiaalto on pysäyttämätön ja on siksi vääjäämätöntä, että haluat jakaa rakkauden muiden kanssa. Tämä ei onnistu, jos elämässäsi on tyhjä tila ja kuljet eteenpäin naamio kasvoillasi. Se onnistuu vain täyttymyksellä ja aitoudella.

Ihmissuhteessa olemisen syy on oppia kasvamaan, rakastamaan, nauttimaan ja pitämään hauskaa toisen ihmisen kanssa. Sillä todellinen tehtäväsi tässä maailmassa on kasvattaa kykyäsi rakastaa itseäsi samoin kuin muita ihmisiä. Kun ymmärrät tämän ja elät elämääsi tätä tarkoitusta varten huomaat, että aito ja ehdoton rakkaus on paras aarre, jonka voit löytää ja saada.

Vauraus, mielihyvä, omaisuus ja rikkaudet eivät voi korvata sitä täyttymyksen tunnetta, jonka aito, ehdoton rakkaus saa aikaan. Mutta sinun täytyy aloittaa rakastamalla itseäsi ja hyväksymällä itsesi sellaisena kuin olet. Itsesi rakastaminen täyttää turvallisuudella ja luottamuksella puolet jokaisesta ihmissuhteesta, jota etsit muista.

Sen sijaan, että yrität saada tai vaatia rakkautta joltakulta muulta, jaa se rakkaus, jota tunnet itseäsi kohtaan, kumppanisi kanssa. Ironista kyllä, annat toiselle ihmiselle sen, mitä he ovat aina halunneet, mutta eivät ole kyenneet antamaan.

Itsensä hylkääminen ja itsetorjunta ovat suurimpia syitä parisuhteiden epäonnistumiseen. Se, että opit kunnolla rakastamaan itseäsi, tekee ihmissuhteistasi terveempiä. Rakastuneena oleminen ja rakastaminen ovat maailman ihmeellisimpiä tunteita, mutta et voi antaa sitä, mitä sinulla itselläsi ei ole. Niin kauan kun et rakasta itseäsi, et voi rakastaa kunnolla toistakaan ihmistä.

Artikkeli on julkaistu alun perin blogissa La Mente es Maravillosa

 

UUTISIA VERKOSSA