Logo image
Logo image

7 syytä syödä enemmän munakoisoa

3 minuuttia
Sen lisäksi, että munakoisolla on nestettä poistavia ominaisuuksia, tämä kasvis sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka hallitsevat kolesterolin tasoa elimistössäsi. Lisäksi se jopa parantaa muistiasi sekä torjuu ennenaikaista ikääntymistä - jatka lukemista, sillä kerromme nyt lisää munakoison loistavista vaikutuksista!
7 syytä syödä enemmän munakoisoa
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Munakoiso on kasvis, joka tunnetaan hyvin joka puolella maailmaa sekä sen monikäyttöisyydestä ruoanlaitossa että sen sisältämästä suuresta määrästä ravinteita, jotka ovat merkittävästi hyödyksi ihmisen terveydelle. Tässä artikkelissa esittelemme seitsemän syytä, miksi sinun tulisi syödä enemmän munakoisoa!

Aikaisemmin ajateltiin, että tämä ruoka-aine on myrkyllinen, eikä sitä siksi pidetty sopivana ihmisen syötäväksi, ja tämä johtui sen erityisestä väristä. Ajan kuluessa munakoiso on kuitenkin otettu osaksi ruokavaliota monissa kulttuureissa, ja sen lääkinnälliset ominaisuudet on myöskin todistettu mittaviksi.

Munakoisoa suositellaan tällä hetkellä kaiken tyyppisten ruokavalioiden osaksi, ja sillä se sisältää runsaasti antioksidantteja ja sen tiedetään edistävän syövän torjuntaa, painonpudotusta ja ennenaikaisen ikääntymisen ehkäisyä.

Tästä huolimatta moni on kuitenkin edelleen tietämätön siitä, kuinka hyväksi terveydelle munakoison syönti säännnöllisesti olisi – tämä kasvis voi olla todella merkittävä parantaja yleistä hyvinvointiasi koskien.

Siksi haluammekin tällä kertaa kertoa seitsemästä kiinnostavasta syystä, joiden vuoksi olisi hyvä syödä enemmän munakoisoa!

Älä jätä tämän loistavan kasviksen hyötyjä keräämättä!

7 syytä, miksi tulisi syödä enemmän munakoisoa

1. Munakoiso on hyväksi sydämellesi

Some figure

 

Tämä tummapintainen kasvis sisältää runsaasti kuitua, kaliumia, C-vitamiinia sekä B-vitamiineja, ja näiden vaikutuksiin kuuluvat sydämen terveyden parantaminen.

Runsas flavonoidien määrä liittyy kroonisten sydän- ja verisuonitautien riskin vähentymiseen.

2. Se torjuu liiallista kolesterolia

Sen lisäksi että munakoiso tuo jo äsken mainitut hyödyt, on tärkeä muistaa, että tämä kasvis on yksi parhaista vaihtoehdoista, jos haluat hallita tehokkaasti kolesterolitasoja.

Se sisältää yhdistettä nimeltään klorogeenihappo, joka on yksi kaikkein kyvykkäimmistä antioksidanteista, joita kasveista löytyy.

On todistettu, että tämä luonnollinen happo vähentää liiallista lipidien määrää valtimoissa, ja samalla se auttaa torjumaan syöpäsoluja sekä toimimaan viruksia ja mikrobeja torjuen.

Lisäksi munakoison vitamiinit ja mineraalit parantavat verenkiertoa sekä auttavat estämään rasvoja jäämästä kiinni valtimoihin.

Lue aiheesta lisää: Inkivääriolut alentaa kolesterolia ja verensokeria

3. Se vähentää kognitiivisen toiminnan sairauksien riskiä

Some figure

 

Säännöllinen munakoison nauttiminen tuottaa kiinnostavia vaikutuksia sekä aivoissa että hermostossa. Sen antioksidantit taistelevat tehokkaasti vapaita radikaaleja vastaan, ja ne parantavat muistia ja kognitiivista toimintaa.

Munakoison kuoressa on ainetta, joka on nimeltään nasuniini, jonka antioksidanttikyvyt edistävät sitä, että ravinteet kulkeutuvat aivosoluihisi.

Lisäksi munakoiso lisää veren virtausta aivoihin, ja se estää sellaisia mielenterveyden häiriöitä, jotka liittyvät ikään.

4. Se torjuu nesteen kertymistä

Munakoison nestettä poistavat ominaisuudet ovat hyväksi niille henkilöille, joilla on ongelmia nesteen kertymisen ja tulehtuneisuuden kanssa.

Munakoisovedestä onkin tullut yksi kaikkein parhaiten tunnetuista vaihtoehdoista näihin vaivoihin liittyvien oireiden torjunnassa.

5. Se poistaa liiallista vatsarasvaa

Some figure

 

Vaikka tämä tuntuukin kummalliselta, munakoiso on todella yksi parhaista ruoista, kun haluat poistaa liiallista rasvaa, jota on kertynyt vatsan alueelle. Vaikka tämä tuote ei olekaan mikään ihmeratkaisu, munakoiso on kuitenkin mahtava apu niille, jotka haluavat pudottaa painoaan.

Tämä vaikutus selittyy sillä, että kyseessä on hyvin tehokas nesteenpoistaja, joka auttaa puhdistamaan kehoa sekä poistaa jätteitä, joita kertyy ajan kuluessa.

Lisäksi munakoiso stimuloi maksan toimintaa, mikä on avainasia sen kannalta, että rasvoja voitaisiin käsitellä aineenvaihdunnassa kunnolla.

Munakoison sisältämä luonnollinen kuitu edistää ruoansulatusta sekä pitkittää tunnetta kylläisyydestä, jotta liiallista kalorien nauttimista voitaisiin estää tehokkaammin.

6. Se torjuu ennenaikaista ikääntymistä

Munakoison sisältämät antioksidantit toimivat suoraan suojellen kehosi soluja.

Säännöllinen munakoison nauttiminen vähentää riskiäsi koskien usean tyyppistä syöpää, ja se myös torjuu ikääntymiseen liittyviä kroonisia ongelmia.

Tämän lisäksi kyseinen kasvis hidastaa kollageenin ja elastaanin vähentymistä kehossa, ja tämä pitää ihosi kauemmin nuorekkaana ja terveen näköisenä.

7. Se vahvistaa luita ja niveliä

Some figure

 

Jos nautit munakoisoa runsaasti, voit paremmin vähentää riskiäsi saada sellaisia sairauksia, jotka liittyvät luihin ja niveliin.

  • Munakoiso on A-, B-, C- ja E-vitamiinien lähde, ja lisäksi siinä on mineraaleja, kuten kalsiumia, magnesiumia ja rautaa.
  • Kun näihin ravinteisiin lisätään vielä foolihappo, tuloksena on se, että munakoison avulla luittesi terveyttä voidaan suojella paremmin, ja samoin tulehtuneisuuden prosesseja voidaan hallita tehokkaammin – nämä prosessit johtavat esimerkiksi niveltulehduksen kaltaisiin ongelmiin.

Kuten nyt tiedät, munakoiso on erittäin täysipainoinen tuote, josta saat lukuisia hyötyjä sekä lyhyemmän että pidemmän aikavälin terveyttä ajatellen.

Kokeile siis munakoison lisäämistä ruokavalioosi säännölliseksi osaksi – muista, että voit nauttia siitä sekä ruoissa että juomissa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Yang, X., Cheng, Y. F., Deng, C., Ma, Y., Wang, Z. W., Chen, X. H., & Xue, L. B. (2014). Comparative transcriptome analysis of eggplant (Solanum melongena L.) and turkey berry (Solanum torvum Sw.): Phylogenomics and disease resistance analysis. BMC Genomics. https://doi.org/10.1186/1471-2164-15-412
  • Todaro, A., Cimino, F., Rapisarda, P., Catalano, A. E., Barbagallo, R. N., & Spagna, G. (2009). Recovery of anthocyanins from eggplant peel. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.09.102
  • Sadilova, E., Stintzing, F. C., & Carle, R. (2006). Anthocyanins, colour and antioxidant properties of eggplant (Solanum melongena L.) and violet pepper (Capsicum annuum L.) peel extracts. Zeitschrift Fur Naturforschung – Section C Journal of Biosciences. https://doi.org/10.1515/znc-2006-7-810
  • Oboh, G., Ekperigin, M. M., & Kazeem, M. I. (2005). Nutritional and haemolytic properties of eggplants (Solanum macrocarpon) leaves. Journal of Food Composition and Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jfca.2003.12.013

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.