Logo image
Logo image

Lusikkahoito on loistava apu ikääntymisen merkkeihin

3 minuuttia
Tämän kasvoja hierovan hoidon kanssa täytyy olla johdonmukainen, jos haluat siitä tehokkaat tulokset. Myös ihosi tyypillä on tässä väliä, joten joillakin ihmisillä tulokset ilmaantuvat nopeammin kuin toisilla.
Lusikkahoito on loistava apu ikääntymisen merkkeihin
Kirjoittanut Katherine Flórez
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Tiedätkö, mikä hassulta kuulostava lusikkahoito on?

Moni nainen etsii jatkuvasti uusia tapoja viivästyttää ikääntymisen merkkejä. Vaikka kyseessä onkin biologinen prosessi, joka jokaisen ihmisen täytyy käydä läpi, on yleistä haluta välttää sitä sekä pyrkiä säilyttämään ulkonäkö nuorekkaana mahdollisimman pitkään.

Tämän kannalta on lohdullista, että tietyt hoidot ja elintavat auttavat säilyttämään ihon joustavuuden sekä lisäävät niiden aineiden tuotantoa, joista ihmisen iho koostuu. Auringolta suojautuminen tähän tarkoitettujen tuotteiden avulla, runsaasti antioksidantteja sisältävän ruokavalion noudattaminen sekä hyvän kauneusrutiinin omaksuminen auttavat pitämän ihon hyvässä kunnossa.

Näiden lisäksi kannattaa kuitenkin harkita eräiden kasvojen hoitoon tarkoitettujen tuotteiden ja tekniikoiden käyttöä, sillä nämä auttavat pitämään ihon kiinteänä sekä edistävät sen nuorekasta ulkonäköä. Mitä aikaisemmin alat noudattaa tällaisia ihon kuntoa kohentavia tapoja, sitä todennäköisemmin pystyt viivästyttämään ryppyjen, näppylöiden ja muiden ongelmien ilmaantumista.

Tiedämme kuitenkin kaikki, että asiantuntijoiden tekemät hoidot ovat monelle liian kalliita, ja tällä kertaa haluammekin jakaa erään hyvin edullisen ohjeen, jonka avulla voit edistää ihosi nuorekkuutta helpolla tavalla.

Kyseessä on kasvojen lusikkahoito, jossa keskitytään tiettyihin kasvojen osiin, jotta aikaisia ikääntymisen merkkejä voitaisiin välttää tehokkaasti.

Tämä hoito, jota saksalainen meikkaaja René Koch suosittelee, on jo muodostunut tuhansien naisten kauneusrutiinien vakinaiseksi osaksi ympäri maailmaa. Jatka lukemista ja kokeile sitä itse – totea kasvojen lusikkahoidon teho ikääntymisen merkkien estämisessä!

Mitä hyötyä lusikkahoidosta on?

 

Some figure

Lusikkahoito on luonnollinen terapiamuoto, jonka avulla voidaan palauttaa ihon kiinteyttä sekä tehdä siitä hehkeämpi. Sen suuri hyöty on se, että hoitoa voidaan tehdä kotikonstein, eikä siihen tarvita minkäänlaisia taloudellisia sijoituksia.

Hoidon etuihin kuuluvat seuraavat vaikutukset:

 • Se poistaa kudoksiin kertynyttä nestettä.
 • Se häivyttää tummia silmänalusia sekä lievittää silmäpusseja.
 • Se poistaa myrkyllisiä aineita.
 • Se stimuloi verenkiertoa.
 • Se antaa lisää joustavuutta ja kiinteyttä kasvojen iholle.
 • Se estää ja vähentää ryppyjä ja hienoisia uurteita.
 • Se palauttaa kasvojen rakennetta entiselleen.
 • Se vähentää tulehtuneisuutta.

Kuinka tämä lusikkahoito toteutetaan?

 

Some figure

Lusikkahoito, joka käsittää kasvojen ihon hierontaa, on hyvin helposti toteutettavissa oleva toimenpide, eikä siihen yleensä mene kuin kymmenisen minuuttia päivittäin. Aikaisimmat tulokset hoidosta voidaan nähdä noin 12 päivän kuluttua säännöllisen hoidon aloittamisesta, mutta tämä tulee riippumaan omasta ihotyypistäsi.

Mitä hoitoon tarvitaan?

 • kaksi lusikkaa
 • puhdistamiseen sopivaa alkoholia
 • 1 kupillinen kylmää vettä
 • jääkuutioita
 • 1 kupillinen oliiviöljyä

Toimi näin

 • Desinfioi lusikat pienessä määrässä puhdasta alkoholia, ja upota ne sitten lasilliseen vettä, jossa on myös jäätä.
 • Samalla kun lusikat ovat vedessä muutama minuutin ajan, poista kasvoiltasi kaikki meikki. Varmista, että poistat kaikki kosmetiikkatuotteiden jäämät iholtasi.
 • Kun lusikat ovat viilentyneet, laita ne yläluomillesi, ja pidä ne paikoillaan noin 15 sekunnin ajan.
 • Viilennä lusikoita uudestaan, ja toista tämä vaihe viisi kertaa.
 • Toista sitten samaa hoitoa alaluomillasi, jotta voisit hoitaa turvonneita silmänympäryksiä sekä poistaa tummia silmänalusia.
 • Voit myös laittaa veteen useampia lusikoita kerrallaan, jolloin sinun ei tarvitse odotella niiden kahden viilenemistä uudelleen ja uudelleen.

Kun olet tehnyt hieronnan ensimmäisen osuuden, laita lusikat astiaan, jossa on lämmintä oliiviöljyä – lämpötilan tulisi olla sellainen, joka on ihollesi mukava.

Liota lusikoita muutaman sekunnin ajan, ja tee sitten seuraavanlaista hierontaa kasvojesi päälinjoja pitkin:

 • nenän yläosasta ohimoille ja hiusrajaan asti
 • pyörivin liikkein silmäluomia pitkin alkaen sisänurkista ja edeten ulkonurkkiin
 • poskiesi yläpuolella, kasvojen t-alueella sekä nenän molempia puolia pitkin
 • leuasta lähtien ylöspäin
 • kaulan alusta leukaan asti (aina alhaalta ylöspäin)

Vinkkejä kasvojen lusikkahoitoon

 

Some figure

Toista näitä liikkeitä lusikoiden avulla 5-10 kertaa jokaisella alueella. Pidä lusikat kunnolla öljyisinä, jotta saisit hieronnasta parhaat tulokset.

Hoidon jälkeen odota 5 minuuttia, ja huuhtele sitten ihosi lämpimällä vedellä.

Ihanteellista olisi, jos voisit käyttää 1-2 minuuttia hieroen jokaista mainitsemaamme aluetta. Alussa voit kuitenkin käyttää hierontaan vähemmän aikaa, ja sitten voit lisätä kestoa sitä mukaa kun toistat sitä.

Tämä kasvohieronta voidaan tehdä mihin aikaan päivästä tahansa, ja sitä voidaan toistaa joka päivä. Parhaiden tulosten saamiseksi me suosittelemme kuitenkin, että tekisit sitä juuri ennen kuin menet illalla nukkumaan.

On tärkeää, että muistat erään asian: lusikkahieronnan tulokset tulevat riippumaan ihosi tyypistä, iästäsi sekä päivittäisistä elintavoistasi.

Siksi onkin niin, että jotkut voivat huomata tuloksia jo muutaman päivän kuluttua hoidon aloittamisesta, kun taas toisilla tähän voi mennä pidempään.

Kokeile lusikkahierontaa, ja voit pitää kasvojesi ihon nuorekkaana pidempään – ilman kalliita erikoishoitoja!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Pereira, L. M., Obara, K., Dias, J. M., Menacho, M. O., Lavado, E. L., & Cardoso, J. R. (2011). Facial exercise therapy for facial palsy: Systematic review and meta-analysis. Clinical Rehabilitation. https://doi.org/10.1177/0269215510395634

 • Khanna, N., & Gupta, S. D. (2002). Rejuvenating facial massage – A bane or boon? In International Journal of Dermatology. https://doi.org/10.1046/j.1365-4362.2002.01511.x

 • Choi, H. J., & Shin, S. H. (2016). Effects of a Facial Muscle Exercise Program including Facial Massage for Patients with Facial Palsy. Journal of Korean Academy of Nursing. https://doi.org/10.4040/jkan.2016.46.4.542


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.