Näin häivytät ryppyjä silmien alueelta

Silmät ovat sielun peili. Kauniit silmät ja silmien alueen iho tekee ihmeitä koko kasvojen ilmeelle.
Näin häivytät ryppyjä silmien alueelta
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Kirjoittanut Katherine Flórez

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kollageeni ja elastiini ovat ihosolujen proteiinikuituja, jotka pitävät solut vahvoina ja kimmoisina. Nämä kuidut muodostavat verkoston, joka pitää ihon sileänä, terveenä ja kauniina. Kollageeni on vastuussa ihon kiinteydestä, ja riittävä määrä kollageenia ehkäisee ihon löystymistä ja ryppyjä. Tässä artikkelissa kerromme, miten häivytät ryppyjä silmien alueelta luonnollisin keinoin!

Mistä rypyt johtuvat?

Kollageenin ja elastiinin tuotanto hidastuu ajan myötä, iho ohenee ja sen uudistumiskyky heikkenee. Auringolle altistuminen pahentaa ongelmaa ja vanhemmiten iho löystyy ja syntyy ryppyjä. Saatat havaita ryppyjä silmien alueelta helpoiten, sillä iho silmien alueella on ohutta ja altistuu usein pitkiä aikoja auringolle.

Tiestitkö, että alaluomen rypyt johtuvat pitkälti geneettisistä tekijöistä? Et siis voi tehdä paljoakaan sille, miten paljon tai missä vaiheessa ryppyjä muodostuu, sillä ryppyjä ilmenee lopulta kaikille, mutta voit viivyttää ihon ennenaikaista vanhenemista ja siloittaa ihoa muutamilla hoidoilla.

Häivytä ryppyjä silmien alueelta näiden vinkkien avulla

Luonnontuotteet

 • Kananmunan valkuaiset vahvistavat ihoa. Valkuaisten sisältämät ainesosat kiinteyttävät löystynyttä ihoa ja siloittavat ryppyjä silmien alueelta tehokkaasti.
Häivytä ryppyjä silmien alueelta kananmunan valkuaisen avulla.

 

 • Avokado soveltuu ihonhoitoon, sillä sen sisältämä E-vitamiini ja rasvahapot ravitsevat ja kiinteyttävät ihoa luonnollisesti. E-vitamiini stimuloi kollageenin tuotantoa, mikä auttaa ihoa torjumaan ikääntymisen ensimerkit. Lisäksi avokado auttaa hoitamaan ihottumaa, finnejä ja muita iho-ongelmia. Hyvä avokadonaamio auttaa kosteuttamaan silmienympärysten ohutta ihoa ja ravitsee ihoa tehokkaasti. B- ja E-vitamiinit auttavat palauttamaan ihon nuorekkaan hehkun ja kiinteyden.
 • Kurkku on loistava keino häivyttämään ryppyjä silmien alueelta, sillä se koostuu 96 % vedestä sekä sisältää C- ja E-vitamiinia. Kurkun tehokosteutus siloittaa ja uudistaa ihoa hetkessä. Paras keino kurkkujen käyttämiseen iholla on levittää muutama pisara kurkkumehua tai muutama kurkkuviipale niille alueille, joissa ryppyjä esiintyy. Kurkun luonnolliset ominaisuudet auttavat häivyttämään ryppyjä, poistamaan tummat silmänaluset ja virkistämään väsyneitä tai turvonneita silmiä.
Kurkkua silmäryppyjen hoitoon.

Terveelliset elämäntavat

 

 • Yksi ihonhoidon kulmakivistä on riittävä määrä unta joka yö. Jos kärsit unettomuudesta tai karsit yöunista kiireiden takia, sillä on vakava vaikutus koko elimistöön, myös ihoon ja silmiin. Tummat silmänaluset, rypyt ja ihon kuivuminen ovat merkkejä riittämättömästä määrästä unta. Nuku vähintään 8 tuntia joka yö.
 • Juo paljon vettä. Veden juominen on tärkeä osa sisäistä nesteytystä, joka pitää ihon kimmoisana ja kuulaana vuodesta toiseen. Elimistö koostuu pitkälti vedestä, ja se tarvitsee vettä lähes kaikkiin toimintoihin, joten muista juoda vähintään 2 litraa vettä päivässä. Vesi auttaa pitämään rypyt loitolla, pitämään ihon kosteutettuna ja sileänä. Käytä myös kosteusvoidetta joka ilta ja aamu, sillä voide ravitsee ihoa ja auttaa ehkäisemään  ryppyjä.
Vedenjuonti on hyväksi iholle.

Ihonhoito

 • Levitä tippa vaseliinia silmienympäryksiin ennen nukkumaanmenoa. Vaseliini kosteuttaa, siloittaa ja pehmentää ihoa, ja karkoittaa samalla juonteet.
 • Sekoita tilkka oliiviöljyä, maitoa ja ruusuvettä keskenään. Levitä seos silmäluomien iholle vanulapulla. Voide rentouttaa ihon ja siloittaa rypyt hetkessä.
 • Kun levität voiteita tai naamioita iholle, älä koskaan venytä ihoa levitysvaiheessa. Levitä hoitavat voiteet tai naamio pienissä osissa iholle, kunnes iho imeyttää ne itseensä. Älä hiero kovakouraisesti, sillä tämä voi aiheuttaa ihon löystymistä. Jos haluat nähdä pysyviä tuloksia, tulee sinun hoitaa ihoa säännöllisesti.
 • Käytä sellaista luomiväriä, joka sisältää pienen määrän helmiäistä. Helmiäinen heijastaa valoa ja saa silmät säihkymään. Suosi nestemäisiä luomivärejä, sillä ne pitävät luomet kosteutettuina ja auttavat pehmentämään ilmettä. Emme suosittele puuterimaisia värejä, sillä ne saavat ihon näyttämään helposti kuivalta ja korostavat juonteita.
 • Rentouttaaksesi kasvot ja saadaksesi silmät näyttämään nuorekkailta, voit suorittaa tämän helpon harjoituksen: kun silmät tuntuvat rasittuneilta ja silmiä ympäröivät lihakset kireltä, sulje silmät hetkeksi ja lepuuta niitä. Avaa silmät apposen auki ja silmien alueen lihaksia venyttäen. Toista moneen kertaan.
 • Muistathan, että silmien alueen iho on hyvin herkkää, joten älä hankaa tai raavi sitä esimerkiksi silmämeikkiä poistaessasi. Muista puhdistaa kasvot joka ilta ennen nukkumaanmenoa ja poista meikki aina päivän päätteeksi. Vedenkestävä meikki irtoaa helposti tilkalla oliiviöljyä.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.