7 mielenkiintoista käyttötapaa mandariineille

· maaliskuu 15, 2018
Mandariini on poikkeuksellinen hedelmä, josta saa lukuisia hyötyjä, sekä kosmeettisia että lääkinnällisiä. Tutustu mandariinien eri käyttötapoihin ja hyödynnä niitä!

Ehkäpä mandariinia kuoriessa tämän sitrushedelmän mielenkiintoiset ominaisuudet eivät tule mieleen. Saatat olla tietoinen sen suuresta C-vitamiinipitoisuudesta, sillä se on yleisesti tunnettu fakta. Tulet kuitenkin hämmästymään näyttämistämme vinkeistä ja mandariinien käyttötavoista. Voit jopa nesteyttää itseäsi paremmin syömällä tätä hedelmää!

Ihmiselimistön vesipitoisuus on uskomattoman korkea. Tämän aineen osuus elimistön koostumuksesta on noin 75-80 %. Tämä on melko hullua, ottaen huomioon että suurin osa syömästämme ruoasta on kiinteää.

Mandariinit eivät tästä juuri eroa.

Kun kaivaudumme syvemmälle tämän hedelmän yllättävään maailmaan, huomaamme että sen käyttötavat eivät rajoitu vain ruokaan. Mandariinin ominaisuudet ovat loistavia myös iholle, hiuksille ja jopa taistelussa syöpää vastaan.

Mandariinit ovat poikkeuksellinen hedelmä. Muista, että niissä on runsaasti A- ja C-vitamiineja. Ne ovat täynnä myös karotenoideja, jotka auttavat taistelemaan suhteellisen aggressiivisia sairauksia vastaan.

Katsotaan joitakin tämän hedelmän monista hyödyistä.

Mandariinien monet käyttötavat elimistölle

Kokosimme pienen listan seitsemästä hyödystä, jotka sinun on hyvä tietää. Mandariinit:

1. Auttavat taistelemaan kolesteroliongelmia vastaan

verisuonet

Mandariinit ovat täynnä ainetta nimeltä synefriini, joka pysäyttää kolesterolintuotannon ja säätelee sen liikamäärää. Kuinka se toimii? Tässä hedelmässä olevat antioksidantit taistelevat suoraan huonon kolesterolin vaikutuksia vastaan valtimoissa eristämällä ne ja tasoittamalla hyvän kolesterolin määrää veressä. Kaikki tämä onnistuu vain lisäämällä tämä herkullinen hedelmä päivittäiseen ruokavalioon.

Käy lukemassa tämä artikkeli: 5 kolesterolia alentavaa terveellistä rasvaa

2. Taistelevat maksasyöpää vastaan

Mandariineista voi olla hyötyä pitkässä ja rankassa syöpätaistelussa, joka tästä sairaudesta kärsivien ihmisten on käytävä läpi. Tieteellisten todisteiden mukaan sitrushedelmissä (ja erityisesti mandariineissa) on erityisiä yhdisteitä, jotka auttavat taistelemaan joitakin syöpiä vastaan.

Mandariinimehun juominen alentaa C-hepatiitista kärsivien ihmisten riskiä sairastua maksasyöpään johtuen sen korkeasta beta-kryptoksantiinipitoisuudesta. Mandariineissa on paljon myös limoneenia, jolla on syöpää torjuvia vaikutuksia ja joka auttaa myös ehkäisemään rintasyöpää.

Kaikkea tätä tulisi kuitenkin aina tukea perinteisillä syöpähoidoilla.

3. Luonnollinen rasvanpoistaja

hellan puhdistus mandariinilla

Tämä merkillinen mandariinien käyttötapa selittyy hyvin yksinkertaisella tavalla. Kaikki johtuu C-vitamiinista, josta sitrushedelmät suureksi osaksi koostuvat.

Tavallinen rasva, joka jää jäljelle esimerkiksi lihan paistamisesta öljyssä, voidaan putsata pois mandariinimehun avulla. Pidä mielessä, että tämän hedelmän käyttämiseksi rasvanpoistajana tarvitset reilusti mehua sellaisesta mandariinista, joka ei ole saavuttamassa kypsyyttä.

Aivan kuten C-vitamiini tekee veren kolesterolille (joka on eräänlainen rasva), se poistaa myöskin sotkun ruoanlaiton jälkeen.

4. Parantaa ihonsävyä

Iho on ihmiselimistön imukykyinen ja herkkä ”sieni”.

Mandariineissa oleviin ravintoaineisiin kuluu kaksi loistavaa ainesosaa, jotka kykenevät parantamaan ihon sävyä. Estetiikan ja terveyden välillä on hiuksenhieno raja, mutta ihoa hoidettaessa pidä mielessä erityisesti nämä kaksi yhdistettä: C- ja E-vitamiini.

Ne auttavat erinomaisesti säätelemään ihon sävyä ja avustamaan kollageenin tuotannossa, jota tarvitaan nuorekkaaseen ulkonäköön.

5. Hyvästi harmaat hiukset!

harmaat hiukset

Kuinka tämä on mahdollista? Se toimii näin: mandariineissa oleva B12-vitamiini auttaa hidastamaan hiusten harmaantumista. Jos haluat tietää, kuinka voit hyödyntää tätä mahtavaa kikkaa hiuksissasi, lue alta kuinka sinun tulee menetellä:

Kiiltoa ja ryhtiä:

  • Voit levittää mandariinimehua suoraan hiuksiisi ja sitten huuhdella. Huomaat hiustesi olevan välittömästi kiiltävämmät ja ryhdikkäämmät.

Mandariinit sisältävät runsaasti E- ja B12-vitamiineja. Nämä ovat äärimmäisen tärkeitä hiusten kasvun edistämisen kannalta.

6. Ihanteellinen haavojen parantamiseen

Öljy, joka on tiivistyneenä mandariinien kuoriin, on loistava ihon pinnallisten haavojen korjaamisessa. Tämän kuorten sisältämän kemikaaliyhdisteen ominaisuudet ovat hyödyksi haavojen hoidossa, niiden desinfioimisessa ja uusien solujen ja kudosten synnyn edistämisessä.

Haluatko tietää lisää? Lue: 3 mahtavaa kasvia haavojen ja naarmujen parantamiseen

7. Salaateissa, edistämään ravintoaineiden saantia

salaatti mandariinista ja mansikasta

Vitamiininpuutoksista kärsivillä ihmisillä mandariinien syöminen yhdessä muiden ruoka-aineiden, kuten lehtisalaatin, porkkanoiden tai tomaattien kanssa, auttaa proteiinien ja ravintoaineiden imeytymisessä, jotka ovat erittäin tärkeitä terveyden kannalta.

Mikä tahansa alkava vitamiininpuutos korjaantuu välittömästi mandariinien syömisellä.

Mitä siis vielä odotat? Syö enemmän mandariineja!