7 hoitokeinoa punahukan hallintaan

Nämä luontaishoidot voivat olla loistava lisä lääkehoidon ohessa hillitsemään punahukkaa. Sinun tulisi kuitenkin aina kysyä neuvoa lääkäriltäsi ennen niiden kokeilemista.
7 hoitokeinoa punahukan hallintaan

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

SLE eli punahukka on autoimmuunisairaus, josta ei valitettavasti tiedetä kovinkaan paljon. Sen verran kuitenkin tiedetään, että punahukka aiheuttaa vakavia muutoksia elimistön soluihin, sillä sille on ominaista hyökätä kehon terveitä soluja vastaan.

Sairaus hyökkää kaikkia elimiä ja elimistön järjestelmiä vastaan, aina nivelistä lihaksiin, ihoon, munuaisiin, keuhkoihin jne. Yksi punahukan erityispiirteistä on se, että se on hyvin heterogeeninen. Tämä tarkoittaa sitä, että on erittäin harvinaista löytää kahta potilasta, joilla olisi täysin samat ongelmat ja oireet.

Punahukassa muodostuu vasta-aineita, jotka stimuloivat liiaksi B-lymfosyytteja. Nämä ovat yksi elimistön valkosolutyypeistä.

Lääkärin määräämän hoidon ohessa punahukasta kärsivä potilas voi kokeilla myös seuraavia kotikonsteja:

1. Hieronta

Kasvohieronta

Hieronta on yksi vanhimmista ja suosituimmista tavoista hoitaa punahukkaa. Se on loistava keino, sillä se auttaa:

  • poistamaan myrkkyjä elimistöstä
  • alentamaan stressitasoja
  • lisäämään aineenvaihdunnan tehokkuutta
  • vähentämään tulehdusta

Hieronnat ovat loistava keino hoitaa ongelmaa pitkällä tähtäimellä. Kerran viikossa tehtävä hieronta riittää. Muistathan käydä ammattilaisella, vaikka se saattaakin tulla kalliimmaksi. Huomaat sen antamat hyödyt kuitenkin heti ensimmäisestä käyntikerrasta lähtien. Voit myös kertoa hierojalle, että hieronnat ovat osa sairautesi hoitoa.

2. Oliiviöljy

Oliiviöljyssä on suuri määrä Omega-9 -rasvahappoja. Tällainen rasva hillitsee ja vähentää hyvin tulehdusta. Tulehdus on punahukan yksi suurimmista oireista.

Oliiviöljystä saa myös runsaasti fytoravinteita. Nämä suojelevat elimistöä kroonisten sairauksien vaikutuksilta. Sinun täytyy vain lisätä oliiviöljy päivittäiseen ruokavalioosi.

  • Voit käyttää sitä kastikkeena salaateissa. Sitä voi käyttää myös ruoanlaitossa rypsiöljyn tai muiden öljyjen sijaan.
  • Sen lisäksi että lisäät oliiviöljyn ruokavalioosi, muista välttää sokeria. Näin voit ehkäistä punahukan pahenemisvaiheita.

3. Omenaviinietikka

Omenaviinietikka punahukan hoidossa

Yksi punahukan haittavaikutuksista on se, että se voi vähentää elimistön tuottamien mahahappojen määrää. Tätä voidaan ehkäistä omenaviinietikalla. Se on yksi parhaista mahahapon tuotantoa stimuloivista aineista. Siinä on lisäksi loistavia myrkkyjä puhdistavia ominaisuuksia. Tasapainon ylläpitäminen on tärkeää.

Voit lisätä omenaviinietikan ruokavalioosi lukemattomilla eri tavoilla. Se voi esimerkiksi toimia salaatinkastikkeena. Voit myös säilöä siihen useita erilaisia ruokia. Yksi hyvä vaihtoehto on juoda joka aamu lasillinen vettä, johon on sekoitettu omenaviinietikkaa.

Ainekset

  • 1 ruokalusikallinen omenaviinietikkaa
  • 1 lasillinen vettä

Sekoita ainekset keskenään ja luo lasillinen tätä joka aamu.

4. Basilika

Yksi suosituimmista tavoista hoitaa kroonisia sairauksia ovat erilaisista kasveista valmistetut hoidot. Punahukan ollessa kyseessä kannattaa ihan ensimmäiseksi kokeilla basilikaa.

Tämä yrtti auttaa elimistöä sopeutumaan stressiin ja entsyymien epätasapainoon sisältämiensä luonnollisten tulehdusta lievittävien ja antioksidanttisten ominaisuuksien ansiosta.

Käytä violettia basilikaa antaaksesi ruoallesi enemmän makua ja nauti samalla sen antamista hyödyistä!

5. Probiootit

Vatsan terveyden ylläpitäminen on yksi tärkeimmistä asioista punahukan hoidossa.

On tavallista, että punahukasta kärsivillä ihmisillä on ravintoainepuutoksia. Siksi on erittäin tärkeää varmistaa, että tarvitsemasi ravintoaineet imeytyvät elimistöön.

Terveellisen bakteerikannan muodostaminen suolistoon auttaa. Se voi ehkäistä tulehdusta. Näin sytokiinit (solujen toimintaa säätelevät proteiinit) pääsevät leviämään kaikkialle elimistöön.

6. Kookosöljy

Kookosöljyn lisääminen ruokavalioon voi hyödyttää monin eri tavoin. Se esimerkiksi tasapainottaa immuunijärjestelmän toimintaa, edistää ruoansulatusta, hillitsee kolesterolia ja vähentää sairauden pahenemisvaiheiden esiintymistiheyttä.

Voit esimerkiksi käyttää vuorotellen kookos- ja oliiviöljyä.

Ymmärrämme, että ihmiset ovat tottuneet käyttämään oliiviöljyä, mutta kookosöljyn makuun tottuu muutamassa päivässä.

7. Inkivääri

Inkivääri punahukan hoidossa

Inkivääriä syövät yleensä ihmiset, jotka kärsivät nivelkivuista tai nivelrikosta. Samat ominaisuudet, joiden vuoksi inkivääri soveltuu hyvin näihin ongelmiin, auttavat myös punahukassa.

Yksi ensimmäisistä ja useimmin esiintyvistä punahukan oireista on turvotus tai tulehdus. Tähän liittyy myös nivelkipua.

Keino helpottaa tätä kipua voi olla ensimmäinen askel hyvän elämänlaadun palauttamiseksi.

Ryhdy toimiin punahukan hillitsemiseksi

Punahukka on erittäin vaarallinen sairaus, ja vaatii siksi paljon varovaisuutta ja huomiota potilaalta. Jos sinulla on diagnosoitu kyseinen sairaus, on tärkeää, että noudatat kaikkia lääkärin antamia ohjeita.

Hyödynnä sitten näitä luontaishoitoja lääkärin määräämän hoidon ohessa; niidenkin pitäisi lievittää oireita.

Artikkelikuvan on myöntänyt käyttöön © wikiHow.com

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Myokardiitti: syyt, oireet ja hoito
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Myokardiitti: syyt, oireet ja hoito

Myokardiitti on sydänlihaksen tulehdus. Jos sydänlihas tulehtuu, sydämen pumppaustoiminta ei ole enää yhtä tehokasta ja sen soluissa tapahtuu vauri...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.