6 tapaa polttaa rasvaa joka päivä

Jos painon pudottaminen on tavoitteissasi, tulisi sinun ehdottomasti yrittää toteuttaa se mahdollisimman terveellisellä tavalla. Ihmedieetit ja nälkäkuurit toimivat vain hetkellisesti, eivätkä ne vähennä rasvan määrää kehossa.
6 tapaa polttaa rasvaa joka päivä

Viimeisin päivitys: 22 maaliskuuta, 2019

Rasvan polttaminen on tärkeä osa laihduttamista ja suurin osa meistä haaveileekin alhaisesta rasvaprosentista ja timmeistä lihaksista. Rasvan polttaminen ei kuitenkaan ole aina helppoa, etenkään silloin jos vietät kiireistä elämää, jossa aikaa ei tunnu työn ja kotikiireiden välillä löytymään salitreenille tai juoksulenkille.

Terveellisten aterioiden valmistaminen voi tuntua työläältä, etenkin kun tarjolla on niin monia helppoja ja nopeita, joskin epäterveellisiä, vaihtoehtoja. Tässä artikkelissa haluamme antaa sinulle hyviä neuvoja tavoitteidesi saavuttamiseen, joten jatka lukemista!

Näin poltat rasvaa joka päivä

1. Aamupalalla

 

raikas aamiainen

Aloitetaan yhdellä perusasialla. Jos haluat pudottaa painoa, sinun ei tulisi missään nimessä skipata aamupalaa tai muita aterioita. Aamupalaa ei turhaan kutsuta päivän tärkeimmäksi ateriaksi, sillä syömällä hyvän aamupalan pidät verensokerin tasaisena koko päivän ajan ja varmistat sen, ettei sokerihimo tai iltapäivän naposteluvimma osu kohdallesi.

Ruuan liiallinen vähentäminen ei auta sinua pudottamaan painoa, sillä jos keho ei saa tarpeeksi polttoainetta, se siirtyy säästöliekille, mikä tarkoittaa sitä, että aineenvaihdunta hidastuu ja keho pitää kiinni kaikesta siitä vähäisestä ravinnosta, jonka sille tarjoat. Rasva ei pala, eikä paino putoa tässä tilassa. Sinun tulisi nauttia viisi kevyttä ateriaa päivässä säännöllisin väliajoin, näin aineenvaihdunta pysyy tehokkaana ja keho saa riittävän määrän polttoainetta.

Miten voit aloittaa päivän oikein? Valmista terveellinen aamiainen oikeanlaisista aineksista. Käytä esimerkiksi tuoretta papaijaa ja nauti pieni kulhollinen puuroa riisimaitoon valmistettuna. Papaija polttaa rasvaa, joten sinun tulisi lisätä se painonpudotuksen aikaiseen ruokavalioosi. Vaihtele aamupalaa niin, ettet kyllästy syömään aina samoja aineksia.

Toinen hyvä aamupalavaihtoehto on yksi omena, täysjyväpaahtoleipä hunajalla ja kuppi vihreää teetä tai kulhollinen maustamatonta jogurttia manteleiden ja tuoreiden mansikoiden kera. On olemassa monia erilaisia terveellisiä aamupalavaihtoehtoja, etsi reseptejä netistä ja kokeile uusia yhdistelmiä ja makuja ennakkoluulottomasti. Yritä syödä hedelmiä jokaisella aamiaisella.

2. Helpot harjoitukset ja liikkeet kotona

 

harjoitukset polttamaan rasvaa

Parhaiten poltat rasvaa sykettä nostattava liikunnalla ja aerobisilla harjoituksilla. Sinun ei ole mikään pakko ostaa kallista salijäsenyyttä tai raahautua jumppatuneille, mikäli et niistä välitä. Harva tajuaa, kuinka helppoa kotona harjoittelu on, eikä siihen tarvita kuin muutama perusväline, kuten jumppamatto, jumppapallo ja käsipainot. Unohda kalliit salilaitteet ja keskity perusharjoituksiin – tulet yllättymään, miten helposti kuntoa voi nostattaa kotioloissa.

Sinun tulisi liikkua puoli tuntia päivässä ja keskittyä suurten lihasryhmien rasittamiseen. Tee puolen tunnin vatsalihassetti, käväise rivakalla lenkillä, pyöräile kauppaan ja takaisin tai tee harjoituksia käsipainoilla. Laita musiikki raikaamaan itseäsi motivoidaksesi tai kuuntele vaikka äänikirjaa. Uuteen rutiiniin tottuminen voi kestää pari viikkoa, mutta kun päätät liikkua puoli tuntia päivässä, pysy päätöksessäsi ja vaihtele eri lajien välillä – näin harjoittelu ei käy tylsäksi.

3. Hyödynnä ulkona viettämäsi aika

 

ulkoile runsaasti

Aina kodista lähtiessäsi, tee liikkumisesta tarkoituksenmukaista. Lähditpä sitten kauppaan tai lenkille koiran kanssa, hyödynnä ulkona viettämäsi aika. Laita reppuun muutama painava kirja tai käsipainot ja liiku rivakkaa tahtia. Vedä niskaan mukavat vaatteet ja lenkkarit ja ota juoksuaskelia koiraa ulkoiluttaessasi.

Pienillä muutoksilla ja panostuksella poltat rasvaa normaalia enemmän. Valitse aina portaat hissin sijaan ja kävele mahdollisimman paljon, vältä bussien, ratikoiden ja metrojen käyttöä, omalla autolla liikkumisesta puhumattakaan. Sovi kahvilatreffien sijaan kävelylenkki kaverin kanssa. Näin harjoitat sekä lihaksia että vahvistat sydäntä ja verenkiertoelimistöä.

4. Salviatee rasvanpolttoon

 

salviatee rasvanpolttoon

Salvia on luonnollinen yrtti, jonka avulla voit saavuttaa litteän vatsan ja tehostat rasvanpolttoa. Nauti salviasta valmistettu teeuute joka iltapäivä. Salviatee on erityisen hyödyllinen naisille, sillä rasvan polttamisen lisäksi sillä on tulehdusta rauhoittava, rentouttava, diureettinen ja antibakteerinen vaikutus.

Valmistaaksesi salviauutteen tarvitset viisi salvianlehteä. Kiehuta kupillinen vettä ja lisää lehdet, purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu. Anna jäähtyä ennen nauttimista. Juo kupillinen teetä iltapäivisin ja pidättäydy uudessa rutiinissasi. Salvia toimii pitkällä aikavälillä, joten muista juoda sitä joka päivä.

5. Rasvaa polttavat ruoka-aineet

 

terveellinen ruoka polttaa rasvaa

Yksi helppo keino tehostaa jokapäiväistä rasvanpolttoa on nauttia lasillinen artisokkavettä ennen lounasta ja illallista. Artisokkavesi puhdistaa elimistön kuona-aineista, jotka voivat kerryttää nestettä kehoon ja lisätä painoa.

Artisokkavesi on helppo valmistaa, tarvitset vain muutaman artisokan. Kiehuta artisokat kattilassa, kunnes ne pehmenevät. Poista artisokat vedestä ja anna veden jäähtyä. Voit nauttia artisokat myöhemmin joko lounaalla tai illallisella esimerkiksi etikan ja oliiviöljyn kera. Juo lasillinen artisokkavettä ennen lounasta ja illallista. Jos et pidä veden mausta, lisää tujaus sitruunamehua.

On olemassa monia ruoka-aineita, jotka kiihdyttävät rasvan palamista elimistössä. Panosta etenkin punajuureen, pinaattiin, porkkanaan, äyriäisiin ja kananmuniin. Lisää ruokiin mausteita, kuten paprikaa, chiliä, curryjauhetta, pippuria ja kanelia, sillä ne stimuloivat aineenvaihduntaa.

Hedelmien kohdalla kannattaa nauttia etenkin papaijaa, greippiä ja omenoita (syö omenat kuorineen, sillä niiden sisältämä pektiini on rasvanpolton kannalta hyödyllistä), sekä vesimelonia ja verkkomelonia.

6. Valkoinen tee

rasva7

Oletko koskaan kokeillut valkoista teetä? Valkoinen tee ei ole yhtä suosittua kuin vihreä tee, mutta se on saavuttanut suosiota viime vuosina antioksidanttisen vaikutuksensa johdosta. Valkoinen tee sisältää nimittäin paljon enemmän antioksidantteja kuin vihreä tee, ja se stimuloi aineenvaihduntaa tehokkaasti. Elimistö puhdistuu myrkyistä, ylimääräisestä rasvasta ja kuona-aineista. Lisäksi valkoinen tee maistuu ihanalta. Vaihda kahvi ja musta tee valkoiseen teehen ja nauti sitä kupillinen joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Tulet rakastumaan valkoisen teen makuun!

Kuten huomata saattaa, rasvanpoltto ei välttämättä olekaan niin vaikeaa kuin joskus kuvitellaan. Tekemällä pieniä, pysyviä muutoksia jokapäiväiseen rutiiniisi, huomaat pian muutokset kehossasi ja olotilassasi. Aloita jo tänään!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.