Logo image
Logo image

6 öljyä niveltulehduksen hoitoon

4 minuuttia
Näillä öljyillä on tulehdusta torjuvia ja kipua lievittäviä ominaisuuksia, joten niitä kannattaa käyttää apuna niveltulehduksen hoidossa. Lisäksi saat niistä samalla monia muitakin terveyttä parantavia vaikutuksia, joten kannattaa kokeilla!
6 öljyä niveltulehduksen hoitoon
José Gerardo Rosciano Paganelli

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri José Gerardo Rosciano Paganelli

Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Niveltulehduksen aiheuttama kipu on yksi pahimmista kipukokemuksista, joita ihmisellä voi olla. Tässä artikkelissa esittelemme erilaisia öljyjä, joita voi käyttää niveltulehduksen hoitoon.

Tämä sairaus aiheuttaa nivelissä tulehdusta – kyseessä ovat ne yhdyskohdat, joissa kaksi luuta kohtaavat. Niveltulehdus kehittyy sen tuloksena, että rusto kuluu. Sairauden hoito sisältää lääkkeiden käyttöä, mutta niillä saattaa kuitenkin olla sellaisia sivuvaikutuksia, jotka ovat haitaksi vatsan limakalvoille.

Tämä tarkoittaa, että yhden kivun hoito voi saada aikaan toisen kivun synnyn.

Ei kuitenkaan ole tarpeen valita niveltulehduksen aiheuttaman kivun ja vatsakivun väliltä, sillä seuraavat luonnolliset öljyt ovat suuri apu tämän vaivan hoidossa.

Jatka lukemista ja kokeile seuraavaa kuutta öljyä nivelkivun hoitoon – tehokkaasti ja täysin ilman sivuvaikutuksia.

6 öljyä nivelkivun hoitoon

1. Kamomillaöljy

 

Some figure

Kamomilla tarjoaa suuren määrän tehokkaita hoitavia ominaisuuksia, ja niistä ovat huomionarvoisia muun muassa seuraavat:

 • Sillä on hypoallergeenisia vaikutuksia, ja siten sitä suositellaan niille, joilla on nuha tai heinänuha.
 • Se tehostaa parantumista, ja lisäksi se vähentää keloidien kehittymisen riskiä.
 • Se on ihoa kosteuttava tuote.
 • Sillä on tulehtuneisuutta vähentäviä vaikutuksia.

Koska se toimii tulehtuneisuutta vähentäen, kamomillaöljy on täydellinen apu seuraavien ongelmien lievittämiseksi:

 • lihaskipu
 • kouristukset
 • noidannuoli
 • päänsärky
 • PMS-oireiden aiheuttama kipu
 • niveltulehduksen aiheuttama kipu

Paras tapa saada tämän öljyn tuottamat hyödyt on käyttää sitä kipeällä alueella hierontaa tehden – jatka hierontaa siihen asti, että öljy imeytyy ihoon täysin.

2. Rosmariiniöljy

Rosmariini on aromaattinen yrtti, ja se kuuluu minttu-kasvien ryhmään ja on peräisin Välimeren alueelta.

Tämä kasvi on ollut käytössä aineksena lukemattomissa resepteissä, mutta se on myös keskeisenä aineksena eräässä kaikkein käytetyimmistä öljyistä aromaterapiassa.

Jo monen vuoden ajan sen terapeuttiset ominaisuudet ovat olleet suuressa arvossa, ja sitä käytetään tällä hetkellä muun muassa seuraavilla tavoilla:

 • Alzheimerin taudin hoidossa
 • mielen terävyyden, keskittymisen ja muistin kohentamiseksi
 • vastustuskyvyn vahvistamiseksi
 • päänsärkyjen ja lihaskipujen hoidossa, kuten esimerkiksi niveltulehduksen ollessa kyseessä

Jotta voisit nauttia kaikista rosmariiniöljyn hoitavista vaikutuksista, sitä tarvitsee ainoastaan hieroa kipeälle alueelle.

3. Inkivääriöljy

Inkivääriöljyn maku on erityinen, ja se on saman tyyppinen kuin pippurin. Se auttaa lievittämään tulehtuneisuutta, ja siksi inkivääriä suositellaankin käytettäväksi pienissä määrissä päivittäin.

On kuitenkin selvää, että monen mielestä tämän tuotteen maku on epämiellyttävä. Jos sinäkin olet tätä mieltä, kannattaa ottaa avuksi pieni määrä inkivääriöljyä, jotta voisit hoitaa niveltulehduksen aiheuttamaa kipua ulkoisesti.

Tämä uute toimii korvikkeena ei-steroidilääkkeille, jotka on tarkoitettu tulehtuneisuuden hoitoon.

4. Meiramiöljy

Meiramiöljyllä on kyky vähentää monen sairauden aiheuttamaa kipua. Tällaisiin vaivoihin kuluvat muun muassa vilustumiset, kuume, tulehtuneisuus ja reisikipu.

Sen kouristuksia torjuvat vaikutukset ovat myöskin huomattava apu, ja meirami onkin hyödyllinen tuote lihaskramppien ja kouristusten lievittämiseksi.

Meiramiöljy toimii myös antiseptisena tuotteena, jota voidaan käyttää haavojen desinfiointiin ja parantumisen vaadittavan ajan lyhentämiseksi.

Jotta saisit meiramiöljyn hoitavat vaikutukset käyttöösi, laita sitä hiukan sille alueelle, jossa tuntuu niveltulehduksen aiheuttamaa kipua. Varmista, että öljy on huoneenlämpöistä. Voit myös kuumentaa sitä hiukan, jotta öljy olisi miellyttävän tuntuista.

5. Minttuöljy

 

Some figure

Minttuöljy tulee mintunlehdistä, ja sitä käytetään usein kotihoitona vatsa- ja lihaskipujen sekä päänsärkyjen hoidossa.

Mintulla on kipua lievittävä, stimuloiva, kiinteyttävä, kouristuksia torjuva, limaa vähentävä ja tulehtuneisuutta lievittävä vaikutus kehossa.

Tämä eteerinen öljy sisältää useaa mineraalia, joihin kuuluvat mangaani, rauta, magnesium ja kalsium. Lisäksi siinä on Omega-3 -rasvahappoja ja vitamiineja.

6. Kurkumaöljy

Kuinka paljon kurkumaa sinä saat ravinnostasi? Tämä tuote ei ole ainoastaan hyvä lisä silloin, kun haluat aterioihisi omintakeista makua, sillä se tarjoaa myös loistavat hoitavat vaikutukset.

Jos et kuitenkaan pidä kurkuman mausta, voit tulehtuneisuutta vähentääksesi käyttää hiukan kurkumaöljyä, jotta saisit kyseisen tuotteet hoitavat ominaisuudet avuksesi miellyttävämmällä tavalla.

Mikäli haluat tehostaa kurkuman vaikutusta kehossasi, voit yhdistää sen mihin tahansa aiemmin esittelemistämme öljyistä. Voit huomata, että kipu katoaa jo muutamassa minuutissa, ja siten tämä tuote tekee elämästä hiukan kevyempää hyvin nopeasti.

Kuinka näitä öljyjä tulisi käyttää niveltulehduksen hoitoon?

Voit hyödyntää näitä luonnollisia öljyjä sellaisenaan tai yhdistelemällä niitä. Sekoittamalla saat tehokkaammat vaikutukset.

On kuitenkin tärkeää, että et laita öljyjä koskaan suoraan ihollesiSen sijaan niitä tulisikin laimentaa muissa öljyissä. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi oliivi-, jojoba- ja manteliöljy, ja ne auttavat välttämään sitä, että iho ärtyy.

Laita öljyjä ihollesi jollakin seuraavista tavoista:

 • suoraan kipeällä alueelle siten, että teet pyöriväliikkeistä hierontaa
 • kylmäpuristesiteen avulla siten, että annat sen olla 10-15 minuuttia hoidettavalla alueella
 • käyttämällä kuumapuristesidettä, joka on niin lämmin kuin pystyt mukavuuden kannalta kestämään – tämän tulisi antaa olla iholla maksimissaan 20 minuutin ajan.

Jos siis haluat hoitaa niveltulehduksen aiheuttamaa kipua luonnollisesti, ota avuksesi nämä terveelliset ja miellyttävät öljyt niveltulehduksen hoitoon – kokeile ja totea niiden teho itse!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.