6 askelta sielunkumppanin löytämiseksi

Ennen sielunkumppanin löytämistä sinun tulee löytää itsesi. Sinun tulee tuntea ja rakastaa itseäsi voidaksesi yhdistyä elämääsi rikastuttavan ihmisen kanssa.
6 askelta sielunkumppanin löytämiseksi

Viimeisin päivitys: 22 huhtikuuta, 2019

Sielunkumppanin löytäminen ei ole taikuutta, kuten ei myöskään sen odottamista, että kohtalon langat ompelevat yhteen oikean tilaisuuden.

Oikean henkilön löytäminen – jonka kanssa kaikki henkinen, psykologinen ja jopa hengellinen asettuvat melkein täydelliseen harmoniaan – vaatii ennen kaikkea sisäisten asioidemme määrittämistä.

Emme pysty löytämään henkistä kumppania, joka vastaa meidän elämäntyyliämme, arvojamme ja periaatteitamme, jos emme ensin määrittele sitä mitä me haluamme, keitä olemme ja mikä meidät määrittelee.

Kuten olet ehkä kuullut aikaisemmin, “tunnemme vetoa itseämme kohtaan”. Juuri siitä syystä meidän täytyy olla taianomaisia itsellemme. Meidän täytyy olla kypsiä, suojassa, arvostettuja ja kykeneväisiä tarjoamaan muille parasta meidän aitoudellamme.

Sielunkumppanin löytäminen voi olla paljon helpompaa kuin olet ehkä ajatellut, jos vain yrität työstää näitä kohtia. Olemme varmoja siitä, että ne ovat hyödyllisiä ja inspiroivia.

1. Pidä prioriteettisi selvinä

sielunkumppanin löytäminen

Useimmilla meistä on useita aikaisempia lukuja, omia henkilökohtaisia “taakkoja” täynnä tunteikkaita tarinoita, onnellisia aikoja ja jopa muutamia rakkaustarinoita.

Opitko kuitenkaan todella kaikista näistä elämänkokemuksista? Kaiken menneisyydessä kokemasi tulisi palvella sinua elämän oppituntina. Vain sillä tavalla voit oppia tuntemaan itsesi paremmin ja selventämään mitä haluat ja mitä et halua.

Meidän täytyy selvittää ensin prioriteettimme voidaksemme suodattaa sen mitä elämä eteemme heittää, tai tarkemmin sanottuna tiellämme kohtaavat ihmiset. Ei ole hyvä asia tehdä samoja virheitä tai toistaa eilisen vääriä kaavoja.

2. Nauti matkastasi, elämästäsi ja itsestäsi

Sen sijaan että olet pakkomielteinen sielunkumppanin löytämisestä, anna hänen löytää sinut. Anna rakkauden juosta sinun luoksesi ja nauti sillä aikaa elämästä, itsestäsi ja ympärilläsi olevista asioista.

Toisinaan täytämme päivämme niin monilla tavoitteilla, että unohdamme jotakin tärkeää: hidastaa ja arvostaa hetkeä sekä iloita tässä ja nyt, kun kaikista kauneimpia asioita tapahtuu ihanien sattumusten myötä.

Ihmiset, jotka nauttivat matkastaan ja rakastavat itseään täysin, oppivat tietämään kuinka arvokasta se on. Samaan aikaan heistä tulee myös vastaanottavaisempia heitä ympäröiville asioille.

3. Ole henkisesti kypsä

Älä etsi jotakuta joka auttaa sinua unohtamaan yksinäisyytesi, parantamaan menneisyyden haavasi tai täyttämään jonkun toisen jättämää aukkoa.

Älä myöskään etsi jotakin mahdotonta, äläkä ruoki romanttisen rakkauden odotuksiasi: etsi kypsää rakkautta, rohkaisevaa ihmissuhdetta.

  • Selkeät prioriteetit siitä mitä haluat ja mitä et halua toistaa tai mistä et halua kärsiä, auttavat sinua todella paljon.
  • Henkinen kypsyys on kuitenkin välttämätöntä sielunkumppania etsiessäsi.

Jos haluat jonkun vastuullisen, empaattisen, läheisen… jonkun joka tietää kuinka kuunnella, jakaa ilman riippuvuutta ja rakastaa ilman hallitsemista, muista tämä: aloita näiden ominaisuuksien harjoitteleminen itsestäsi.

4. Etsi oma sielusi ennen sielunkumppanin etsimistä

naisen mielessä rauha ja linnut

Kuinka oma sielu löydetään? Mennäksemme vertauskuvaan, on siinä kiistämätön tosiasia: kukaan ei voi antaa toiselle mitään ennen kuin oppii ensin tuntemaan itsensä.

Sitä vastoin jos emme tiedä millaisia todella olemme, mikä meitä häiritsee, mikä meitä satuttaa tai mitkä meidän todelliset tarpeemme ovat, on helppo tulla riippuvaiseksi toisesta henkilöstä.

Meidän ei tulisi koskaan aliarvioida itsemme tuntemisen tärkeyttä. Meidän tulisi tietää mitkä meidän rajoituksemme ovat, mitkä meidän arvomme ovat sekä mitkä meidän puutteemme ja heikkoutemme ovat vahvuuksiemme lisäksi.

5. Kuuntele intuitiotasi

Sanotaan, että intuitio on sydämen ääni, mutta se on itse asiassa paljon muutakin.

Intuitio on alitajuntamme heijastusta. Alitajunta on paikka, jossa sijaitsevat todellinen perusolemus, muistot, persoonallisuus ja kaikki se mikä saa ihmiset luomaan nopeita vastauksia silloin kun niitä tarvitaan eniten.

Joten kun löydät itsesi tuon erityisen ihmisen edestä, intuitiosi kertoo sen sinulle. Luota kuudenteen aistiisi ja ennen kaikkea opi kuuntelemaan sitä.

6. Kasva “sielunkumppanisi” kanssa ja ole vastaanottavainen

Voiko joku todella olla sielunkumppani? Onko oikein uskoa tähän?

Sen uskomisessa ei ole mitään väärää niin kauan kuin pidämme asiat selvinä:

  • Sielunkumppani ei ole sellainen, joka jakaa samat kiinnostuksen kohteet kanssamme. Sielunkumppani ei ole “kopio” meistä tai toinen puoliskomme.
  • Sielunkumppani on joku, jonka kanssa meillä on yhteys… eikä “yhteyttä” taianomaisempaa asiaa ole olemassa.
  • Yhteys tarkoittaa sitä, että eroavaisuuksistamme huolimatta ymmärrämme ja rikastutamme toisiamme.
  • Se tarkoittaa sitä, että olemme “yksi”, joka muodostuu “kahdesta” osasta. Säilytämme aina meidän oman yksilöllisyytemme, mutta nautimme samasta matkasta, työskentelemme saman projektin kanssa…
sielunkumppani ja suudelma

Lopuksi haluamme sanoa, että termin “sielunkumppani” romantiikan ja symboliikan takana on oikeastaan henkisiä ja psykologisia prosesseja, jotka määrittävät selkeästi sen minkä monet meistä käsittävät täydellisenä kumppanina.

Hän on henkilö, jonka kanssa kuljemme aina käsi kädessä elämänmatkalla tietäen olevamme rakastettuja. Hän on henkilö, johon luotamme yhtä paljon kuin luotamme itseemme…

Kuvat © wikiHow.comin käyttöön luovuttamia.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.