Logo image
Logo image

5 yksinkertaista konstia saada pyyhkeistä pehmeitä

2 minuuttia
Saadaksesi pyyhkeistä pehmeämpiä sinun tulisi tuulettaa ne hyvin kuivauksen jälkeen ja välttää kaupan pesuaineita, sillä ne sisältävät kovia kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa kankaan kuituja.
5 yksinkertaista konstia saada pyyhkeistä pehmeitä
Kirjoittanut Ángela Aragón
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Aika vaatii veronsa kaikista tekstiileistä, mutta erityisesti pyyhkeistä, jotka ovat jatkuvasti alttiina lämpötilan ja kosteuden muutoksille. Saat pyyhkeistä pehmeitä yksinkertaisilla konsteilla.

Sitä mukaa kun materiaali kuluu, huomaat pyyhkeidesi muuttuvan koviksi ja karheiksi, jollet tee mitään ehkäistäksesi sitä.

Miksi pyyhkeet muuttuvat karheiksi?

Kova vesi sisältää mineraaleja, jotka tarttuvat kankaan kuituihin

Some figure

Tämän takia pyyhkeet menettävät pehmeyttään niin, että ne tuntuvat karheilta iholla, jollet tee mitään ehkäiseviä toimenpiteitä.

Huuhteluaineet sisältävät liukastetta ja silikonia

Nämä aineet muodostavat kalvon, joka estää kuituja imemästä itseensä vettä. Saattaa vaikuttaa ristiriitaiselta, mutta huuhteluaineet auttavat aluksi tekemään pyyhkeistä pehmeitä, kun taas pitkällä tähtäimellä niillä on päinvastainen vaikutus.

Silittäminen vanhentaa kuidut

Some figure

Kuten me kaikki tiedämme, korkeat lämpötilat voivat saada esineet heikentymään nopeammin, kun taas niiden säilyttäminen viileässä pidentää niiden käyttöikää. Jos siis kuulut niihin ihmisiin, joiden on silitettävä kaikki huolellisesti, tee se silitysraudan ollessa mahdollisimman matalalla lämmöllä.

Emme anna pyyhkeiden tuulettua tarpeeksi

Jos kuivatat pyyhkeet ulkona, ravistele niitä aina välillä kierrättääksesi ilmaa.

Käy lukemassa: Pidä pyyhkeet hajuttomina ja imukykyisinä

5 konstia saada pyyhkeistä pehmeitä

1. Esipese pyyhkeet sitruunalla ja etikalla ennen varsinaista pesua

Ennen kuin peset pyyhkeet koneessa, kokeile esipestä ne kylmällä vedellä, johon lisäät lorauksen sitruunamehua ja etikkaa.

Älä välitä hajusta, sillä se häviää. Pese vain pyyhkeesi koneessa kuten normaalistikin. Pesun jälkeen et haista kumpaakaan ainetta, mutta huomaat, että pyyhkeesi tuntuvat paljon pehmeämmiltä.

2. Vältä kemikaaleja sisältävien huuhteluaineiden käyttöä

Some figure

Kuten yllä mainitsimme, nämä tuotteet tekevät ensi alkuun pyyhkeistä pehmeitä. Lopulta ne kuitenkin johtavat karheisiin pyyhkeisiin. Ne muodostavat näkymättömän kerroksen, joka estää kuituja imemästä vettä kuten niiden pitäisi.

3. Lisää ammoniakkia ja etikkaa koneeseen

Ammoniakki estää pyykinpesuainetta tarttumasta kankaisiin, kun taas etikalla on sama vaikutus kovasta vedestä löytyviin mineraaleihin.

Näiden kahden ainesosan tuomat hyödyt yhdessä takaavat sen, että pyyhkeistäsi tulee pehmeitä.

4. Älä käytä liikaa pesuainetta

Some figure

Olemme kaikki kuulleet lauseen “vähemmän on enemmän”, ja se pätee myöskin pyykinpesuaineisiin. Sen liiallinen käyttö voi itse asiassa jättää jälkeensä jäämiä.

Jos käytät joitakin yllä mainituista konsteista, vain pieni määrä pyykinpesuainetta riittää pitämään pyyhkeesi pehmeinä.

5. Älä ylikuormita pesukonetta

Jotta nämä vinkit toimisivat, sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, kuinka paljon pyykkiä laitat pesukoneeseen kerrallaan. Suuret kuormat voivat nimittäin vähentää näiden vinkkien tehoa.

Pyyhkeiden hankautuminen toisiaan vasten täyteen ahdetussa koneessa aiheuttaa sen, että ne menettävät pehmeyttään.

Onko kuivaus tärkeää pyyhkeiden pehmeyden kannalta?

Some figure

Vastaus on kyllä, paljon tärkeämpää kuin saattaisi luulla.

Laita tennispallo kuivausrumpuun vaatteiden sekaan. Se auttaa pehmentämään pyyhkeet ja estää niitä hankautumasta toisiaan vasten.

Katso myös: Kotitekoinen orgaaninen pyykinpesuaine

Jos sinulla ei ole kuivausrumpua, tässä on toinen vinkki.

  • Älä altista pyyhkeitä korkeille lämpötiloille pitkiä aikoja, sillä se kovettaa kangasta.
  • Muista, mitä neuvoimme alussa: ravistele pyyhkeitä silloin tällöin ilmakuivauksen aikana, jotta ne saavat enemmän happea.

Näiden vinkkien avulla saat varmasti pyyhkeistäsi miellyttävän pehmeitä ja säästät samalla rahaa pesuaineissa.

Kokeile näitä vinkkejä tänään, et tule katumaan. Oletko valmis?

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.