Kotitekoinen orgaaninen pyykinpesuaine

heinäkuu 25, 2015

Kaikki varmaan tietävät, että kemikaalit joita käytetään pyykinpesuaineiden ja huuhteluaineiden valmistukseen ovat yksiä pahimmista epäpuhtauksista ympäristöllemme. Tv-mainoksissa meille myydään uskomattoman ihania tuoksuja, tehokkaita tuotteita joilla päästä eroon tahroista. Onko olemassa yhtä tehokasta mutta vähemmän ympäristöä saastuttavaa vaihtoehtoa? Vastaus on kyllä, ja tässä artikkelissa kerromme miten voit valmistaa kotitekoisen ja orgaanisen pyykinpesuaineen itse.

Orgaanisen pesuaineen valmistus – edut

organinen

Tarkoituksena ei ole pelkästään löytää vähän halvempaa vaihtoehtoa, emmekä myöskään tarkoita, että kaikkien pitäisi alkaa elämäntavoiltaan ’hipeiksi’. Tarkoituksemme on yksinkertaisesti auttaa katsomaan asioita toiselta kantilta ja ymmärtämään miten ympäröit itsesi, ja miten voit löytää parempia ja terveellisempiä elementtejä, jotka pitävät huolen terveydestäsi.

Pidä mielessä, että kaupalliset saippuat ja pesuaineet sisältävät paljon myrkyllisiä aineita, jotka imeytyvät vaatteisiisi pesuohjelman aikana. Ne eivät ole vain vahingollisia iholle ja lapsiesi iholle, mutta vähitellen kaikki nämä kemikaalit voivat aiheuttaa ärsytystä ja sairauksia joista et ehkä ole edes tietoinen.

Valmistamalla ja käyttämällä kotitekoista ja orgaanista pesuainetta, et ainoastaan huolehdi planeetastamme, vaan huolehdit myös suoraan omasta terveydestäsi.

Lisäksi meidän on mainittava että tämä pesuaine on 100 % biohajoava. Se jättää vaatteet sileiksi ja puhtaiksi, mutta ero on siinä, että kun otat vaatteet pois pesukoneesta, et haista kaupallisten aineiden ominaistuoksua. Tämä on luonnollisempi ja parempi terveydelle, joten älä huoli!

Miten valmistaa kotitekoinen orgaaninen pesuaine

vaatteet

Mitä tarvitset:

 • raastin
 • keittiövaaka
 • 75 g luonnonsaippuaa (esimerkiksi Marseille -brändi on yleensä erittäin hyvä)
 • 1 lasi ruokasoodaa
 • 1,5 l vettä
 • iso lasipurkki tai kaksi tyhjää litran pulloa, joiden sisään voit laittaa kotitekoisen pesuaineen kun se on valmista (joka tapauksessa mielellään lasisia purkkeja tai pulloja)
 • 20 tippaa eteeristä öljyä, kaikki käy riippuen siitä mitä haluat laittaa pesuaineen sekaan antamaan sille miellyttävän tuoksun. Laventeli, ruusunmarja, jne..

Miten valmistaa pesuaine:

 • Se on erittäin helppoa eikä vie kauemmin kuin 15 minuuttia. Aloita raastamalla luonnonsaippua. Jos teet tämän käsin raastimella, se on vaikeampaa, minkä vuoksi suosittelemme raastamaan elektronisesti yleiskoneella niin et myöskään satuta käsiä.
 • Kun olet saanut saippuan raastettua, laita se valitsemaasi säiliöön jota olet päättänyt käyttää tähän tarkoitukseen (purkki tai pullo). Seuraavaksi, lisää ruokasooda purkkiin/pulloon raastetun saippuan sekaan.
 • Kuumenna sitten puolitoista litraa vettä. Veden täytyy olla kiehuvan kuumaa, minkä takia sinun pitää olla erityisen varovainen polttamasta itseäsi kaataessasi veden purkkiin tai pulloon raastetun saippuan ja ruokasoodan sekaan.
 • Sekoita seosta hitaasti silloin tällöin niin, että kaikki ainekset sekoittuvat toisiinsa. Kun seos on tasaisesti liuennut, lisää 20 tippaa valitsemaasi eteeristä öljyä. Tulet huomaamaan kuinka hyvältä se tuoksuu, ja lisäksi sinulla on nyt täysin orgaaninen ja luonnollinen pesuaine. Usko tai älä, mutta se on nyt valmis.

Viikon kuluttua nestesaippuan valmistuksesta huomaat ehkä, että sen koostumus on hieman muuttunut, mutta älä huoli, sillä se on edelleen yhtä hyvä ja voit käyttää sitä kunnes pullo/purkki on tyhjä. Käytä omatekemää nestesaippuaa sama määrä kuin mitä käyttäisit kaupasta ostettua pyykinpesuainetta. Tulet näkemään hyviä tuloksia!

UUTISIA VERKOSSA