5 vinkkiä kaulan kaunistamiseksi

Mitä tulee kaulan ulkonäköön, on tärkeää muistaa, että alueen iho on yhtä herkkä kuin kasvojenkin. Sitä tulisi siksi hoitaa yhtä perusteellisesti, niin kuorien kuin kosteuttaenkin kaulan ihoa.
5 vinkkiä kaulan kaunistamiseksi
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Kaula voi olla todella viehättävä osa naisen vartaloa, mutta sen ihosta ei yleensä huolehdita yhtä hyvin kuin kasvojen ihosta. Jos olet tyytymätön kaulaasi, ja jos olet joskus halunnut peitellä tätä hyvin näkyvää kehon osaa, älä huoli, sillä pulmaan on ratkaisuja. Kaulan ihoa ja kuntoa voi kohentaa aloittamalla kunnollisen päivittäisen hoidon, jonka avulla pystyt pitämään alueen hoikempana ja sileämpänä. Kotikeinoillakin pystyy vaikuttamaan kaulan ulkonäköön tuntuvasti. Tässä artikkelissa annamme viisi vinkkiä kaulan kaunistamiseksi!

Kerromme siis tavoista, joilla pystyt säilyttämään kaulasi ihon sileämpänä sekä pitämään kaulan muodon viehättävänä. Nämä niksit ovat yksinkertaisia ja luonnollisia, ja voit noudattaa niitä kotonasi joka päivä.

Kaulaan kannattaa kiinnittää huomiota siinä missä muihinkin kehon ihoalueisiin, sillä säännöllisellä kuorinnalla ja päivittäisellä kosteuttamisella on aina vaikutuksensa. Tavanomainen ihonhoito ei kuitenkaan ole riittävä kaulan iholle, sillä sitä tulisi hoitaa yhtä hyvin kuin kasvoja.

5 vinkkiä kaulan kaunistamiseksi

Kuorinta kerran viikossa

Ensimmäinen askel kaulan ihon pitämiseen sileänä ja kiinteänä on säännöllinen kuorinta. Tähän liittyen tosin suosittelemme pois vedettävien naamioiden käyttöä vain kerran viikossa, sillä niiden käyttäminen liian tiheään saattaa aiheuttaa ihoärsytystä etenkin heille, joiden iho on kuiva tai herkkä.

Kuolleiden ihosolujen poistamiseksi voit käyttää mitä tahansa seuraavista luonnontuotteista, tai mitä tahansa niiden yhdistelmää:

 • ruokasooda (natriumbikarbonaatti)
 • sokeri
 • merisuola

Sekoita nämä kuorivat ainekset pienessä määrässä manteliöljyä tai aloe vera -geeliä, jotta saat aikaiseksi helposti levitettävän tahnan.

Tee kuorinta hellävaraisesti, äläkä paina liikaa. Tee pyöriviä liikkeitä rinnasta leukaan päin.

Huuhtele sitten ihosi kylmällä vedellä kosteuttaaksesi sitä. Se sulkee myös ihohuokoset.

Käytä merisuolaa kaulan ihon kuorimiseen.

Tee kaulan ihon syväpuhdistus

Kuinka kaulan ihoa voi puhdistaa tehokkaasti? Tähän tarkoitukseen sopii muun muassa savinaamio, mikäli sinulla on rasvainen tai sekaiho, ja voit laittaa naamion samalla kertaa sekä kasvoille että kaulalle.

Suosittelemme, että käytät vihreää tai vaaleanpunaista savea, ja seoksen valmistamiseksi sinun tulee vain sekoittaa savipuuteri veteen. Saat aikaan tahnan, ja kun koostumus on tarpeeksi tukeva, ei savi valu. Sekoittamiseen voit käyttää savista, lasista tai puista astiaa, mutta älä koskaan käytä metallia, sillä se poistaa savesta sen hoitavat ominaisuudet.

Laita savea kaulallesi ja kasvoillesi, välttäen silmien aluetta ja huulia, ja anna kuivua noin 15 minuutin ajan. Poista savi lämpimällä vedellä, ja laita ihollesi vielä kosteusvoidetta.

Kosteuta ihoasi päivittäin

Kuinka usein kosteutat kaulasi ihoa? Tähän voit käyttää samaa voidetta kuin kasvoillesi. Kaulan iho on yhtä herkkä kuin kasvojenkin, ja se kärsii samalla tavalla ajan kulumisesta. Merkkeinä ovat kaulallakin ihon rypistyminen ja sen kimmoisuuden vähentyminen, mikäli et anna sille kunnollista hoitoa.

Suosittelemme seuraavien erittäin ravitsevien ja luonnollisten tuotteiden käyttöä kaulan kaunistamiseksi:

 • manteliöljy
 • ruusunmarjaöljy
 • sheavoi
 • jojobaöljy
 • kookosöljy
 • viinirypäleensiemenöljy
 • iltaesikkoöljy
 • oliiviöljy
 • vehnänalkioöljy

Kaikki näistä luonnollisesti hoitavista tuotteista ovat hyvin hyödyllisiä, jos haluat antaa kaulasi iholle syvällä vaikuttavaa kosteutusta. Näitä tuotteita ei tarvitse käyttää päivän aikana kahta kertaa useammin – herättyäsi ja ennen nukkumaanmenoa riittää.

Voit käyttää erilaisia luonnollisia hoitoja kaulan kaunistamiseksi.

 

Hiero kaulaasi säännöllisesti

Valitettavasti kaulaan kohdistuu paljon jännitystä päivittäisessä elämässä, mikä aiheutuu esimerkiksi huonosta ryhdistä, tietokoneen ääressä vietetyistä lukuisista tunneista ja jatkuvasta kaulan ihon taittumisesta.

Jotta voisit välttää näiden rasitusten vaikutuksia kaulan iholle, suosittelemme alueen hieromista vähintään 5 -10 minuutin ajan päivittäin. Apuna kannattaa käyttää jotakin kosteuttavaa tuotetta.

Hiero kaulaasi koko kämmentä käyttäen, ja paina tuntuvasti leuan alapuolella olevaa aluetta, jossa leukaluun linja tuntuu. Näin pystyt stimuloimaan verenkiertoasi ja poistamaan myrkyllisiä aineita.

Erota sitten peukalosi ja etusormesi selkeästi, ja liu’uta kättäsi ylhäältä alas kaulallasi, painaen hieman ihoasi.

Rentoudu hyvin joka yö

Hampaiden narskuttelu tai leuan jännittyneisyys voivat lisätä huomattavasti kaulaan kohdistuvaa painetta, mikä saattaa vaikuttaa ei-toivotulla tavalla sen ulkonäköön ajan kuluessa.

Jotta voisit taistella leuan jännittyneisyyttä vastaan, olisi hyvä tehdä leukaliikkeitä, jotka auttavat sinua rentoutumaan ja poistamaan sen paineen, joka kaulaan kohdistuu. Suosittelemme näiden liikkeiden tekemistä myös siksi, että ne saattavat auttaa vähentämään leuan alapuolella olevan ihon roikkumista.

On hyvin tavallista, että ihminen puree leukojaan yhteen öisin, vaikka hän ei olisikaan tästä itse tietoinen. Siksi on hyvin tärkeää käyttää muutama minuutti tämän alueen kunnolliseen rentouttamiseen ennen kuin menet nukkumaan. Sinun olisi myös hyvä yrittää nukkua leuka täysin rentoutuneena ja suu hiukan auki – toisin sanoen sinun tulisi matkia vauvojen nukkumista.

Tässä sinulle muutamia vinkkejä kaulan kaunistamiseksi – ota kokeiluun jo tänään!

Ota mallia vauvan tavasta nukkua - hieman suu auki, jotta leuka rentoutuu.
Kuvat ovat peräisin seuraavista lähteistä: Chiot’s Run, osmachosant ja Torbein Rønning.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.