Logo image
Logo image

Vehnänalkioöljyn hyödyt hiuksille

3 minuuttia
Vaikka vehnänalkioöljy on nimensä mukaisesti öljy, ei se jätä hiuksiin rasvaista tunnetta, vaan auttaa sen sijaan syväkosteuttamaan ja ravitsemaan hiuksia tehden niistä kiiltävät ja kauniit. Lue lisää vehnänalkioöljyn hyödyistä hiusten hoidossa!
Vehnänalkioöljyn hyödyt hiuksille
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Vehnänalkioöljy on kasvipohjainen tuote, joka valmistetaan vehnänjyvän sisällä sijaitsevasta vehnänalkiosta. Se on väriltään kauniin tummaa ja se tuoksuu pehmeän pähkinäiseltä. Vehnänalkioöljyn hyödyt hiuksille sekä terveydelle tulevat sen useista hyödyllisistä ravintoaineista, ja lisäksi sillä on monia lääkinnällisiä vaikutuksia.

Kosmetiikkateollisuudessa vehnänalkioöljyä lisätään ihon- ja hiustenhoitotuotteisiin, sillä imeydyttyään öljyllä on kosteuttava, uudistava ja korjaava vaikutus ihoon ja hiuksiin.

Vehnänalkioöljy sisältää terveellisiä rasvahappoja, antioksidantteja ja korkealaatuisia proteiineja, jotka auttavat ehkäisemään erinäisiä terveyshaittoja ja esteettisiä ongelmia, kuten kuivuutta.

Alta löydät vehnänalkioöljyn kuusi mahtavinta hyötyä hiuksille!

1. Öljy tehostaa hiusten kasvua

Some figure

Levittämällä vehnänalkioöljyä hiusten juuriin voit ehkäistä hiustenlähtöä ja tehostat hiusten kasvamista. Vehnänalkioöljy sisältää runsaasti B-vitamiineja, jotka ovat tarpeellisia solujen kehittymisen ja kudosten muodostumisen kannalta. Öljyn proteiinit vahvistavat hiuksia juurista latvoihin ja samalla ehkäiset hiusten katkeilun, kuivumisen ja muut yleiset hiusongelmat.

Kaiken tämän lisäksi öljyn sisältämät rasvat ja E-vitamiini säätelevät rasvan tuotantoa päänahassa: näin hiukset eivät pääse kuivumaan tai rasvoittumaan liikaa. Hiukset pysyvät kiiltävinä, terveinä ja tuuheina.

2. Öljy ehkäisee kuivuutta

Öljyn sisältämät terveelliset rasvat, kuten linoliöljy ja palmitiinihappo imeytyvät helposti päänahkaan ja auttavat kosteuttamaan ja ravitsemaan hiuksia luonnollisesti.

Öljyn antioksidantit ehkäisevät ympäristön aiheuttamia vaurioita hiuksissa ja tasoittavat muutoksia pH-tasapainossa, jotka johtavat herkästi hiusten kuivumiseen.

A-, D- ja E-vitamiinit puolestaan auttavat vahvistamaan hiuksia ja pitävät ne kiiltävinä ja kosteutettuina.

3. Öljy toimii luonnollisena hoitoaineena

 

Some figure

Öljyn pehmeä koostumus ja suuri määrä ravintoaineita tarkoittaa sitä, että öljyllä voi korvata kaupasta saatavat hoitoaineet, jotka sisältävät usein kemikaaleja ja muita haitallisia aineksia, jotka päätyvät lopulta kuivattamaan hiuksia.

Öljyn sisältämät rasvat auttavat tasoittamaan hiukset, pitävät ne pehmeinä ja kiiltävinä ja ehkäisevät hiusten takkuuntumista ja katkeilua kammatessa.

4. Öljy ehkäisee hiusten pörröttymistä

Jo pieni tippa vehnänalkioöljyä vähentää hiusten sähköisyyttä ja pörröytymistä, ja tästä syystä se soveltuu käytettäväksi etenkin talvisin, kun hiukset sähköistyvät helposti.

Öljyn koostumus syväkosteuttaa hiuksia ja auttaa sulkemaan hiussuomujen pinnan: näin ne eivät pääse liikkumaan jatkuvasti ilmanliikkeiden mukana ja pörröytymistä ei pääse muodostumaan. Muista käyttää öljyä pienissä määrissä: voit hieroa tipan öljyä hiusten pituuksiin ja latvoihin aamuisin, näin varmistat, että hiukset pysyvät ojennuksesssa koko päivän ajan.

5. Öljy suojaa päänahkaa

Some figure

 

Öljyn proteiinit, E-vitamiini ja rasvahapot ovat ravintoaineita, joista on erityisen suuri hyöty päänahalle. Ensinnäkin ne säätelevät päänahan luonnollista pH-arvoa ja pitävät sen ihanteellisella tasolla. Lisäksi nämä ainekset poistavat kuollutta ihosolukkoa, jolloin hilsettä ja kutinaa ei pääse muodostumaan.

Suosittelemme käyttämään vehnänalkioöljyä päänahassa hieronnan yhteydessä, sillä tämä tehostaa öljyn hoitavia vaikutuksia. Päänahan verenkierto kiihtyy, öljy imeytyy tehokkaammin ja sen ravintoaineet päätyvät suoraan päänahan ja hiusten käyttöön.

Öljyllä on myös mielenkiintoinen antibakteerinen ja sieniä tappava vaikutus, joka ehkäisee päänahan sienitartuntoja ja bakteerien kertymistä.

6. Öljy auttaa korjaamaan kaksihaaraiset

Kaksihaaraisista on joskus helpoin päästä eroon leikkaamalla hiukset, mutta tästä huolimatta hiusten latvoja kannattaa hoitaa vehnänalkioöljyllä, sillä se tasoittaa hiuksia ja ehkäisee kaksihaaraisten muodostumista.

Öljyn linolihappo, sekä B- ja E-vitamiinit toimivat yhdessä korjatakseen hiusten vaurioita.

Vehnänalkioöljyn hyödyt hiuksillesi ja kuinka käyttää sitä

Some figure

Öljyä voi käyttää päivittäin pienissä määrissä ja se soveltuu käytettäväksi yksinään tai osana muita hiustenhoitomenetelmiä, kuten ravitsevia hiusnaamioita.

Riippuen hiustesi tarpeista ja vaivoista, voit käyttää pienen tipan öljyä päänahassa, latvoissa tai kaikkialla hiuksissa.

  • On parasta käyttää öljyä päivinä, kun sinulla on runsaasti vapaa-aikaa, sillä syväkosteuttavat hoidot vaativat aikaa toimiakseen ja ne tulee huuhdella muutaman tunnin jälkeen hiuksista pois. Voit levittää öljyä hiuksiin myös yön ajaksi ja pestä hiukset aamulla. Öljyn poistaminen voi vaatia muutaman shampoopesun.
  • Älä käytä liikaa öljyä, sillä tämä vaikeuttaa hiusten puhdistamista hoidon jälkeen.
  • Käytä öljyä kaksi tai kolme kertaa viikossa riippuen hiustesi tarpeista, tai levitä sitä tippa latvoihin joka aamu.

Vehnänalkioöljyä on usein saatavilla kosmetiikkaliikkeistä tai luontaistuotekaupoista. 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.